Načítám...

Přehled Bludných balvanů za rok 2018

Milí skeptici,

jako obvykle se i v roce 2019 udělovalo šest Bludných balvanů ve dvou kategoriích (v každé kategorii zlatý, stříbrný a bronzový) za uplynulý rok 2018.

Začněme kategorií jednotlivců:

  1. Zlatý Bludný balvan získal MUDr. Jan Šula alias MUDr. Ian Sulla za propagaci myšlenky, že by akademické tituly měly být dědičné, a za příspěvek k poznání významu zmrzliny pro laboratorní medicínu (více informací zde).
  2. Stříbrný Bludný balvan obdržel Michal "Shark" Hašek za revoluční propojení onkologie, psychologie, imunologie, spinologie a cest na Bali (více informací zde).
  3. Bronzový Bludný balvan dostala Katarína "archanděl Uriel" Kuňová za používání alternativních technik vyšetřování a trestání těžkých zločinů (více informací zde).

A pokračujme kategorií družstev:

  1. Zlatý Bludný balvan obdrželi Tomio Okamura, Věra Adámková, Andrej Babiš, a další hvězdy českého politického nebe za blábolení a šíření pitomostí v oblasti zdravotnictví a vědy (více informací zde).
  2. Stříbrný Bludný balvan získala Česká asociace veterinárních lékařů malých zvířat za podporování odborné úrovně veterinárních lékařů v homeopatii jakožto alternativní metodě (více informací zde).
  3. Bronzový Bludný balvan náleží Redakci časopisu Nová Regena za pravidelnou dávku nepravd, pseudověd a mýtů (více informací zde).

Všem oceněným srdečně gratulujeme!

Děkujeme našim příznivcům i odpůrcům, že vážili mnohdy dalekou cestu (přijela mimo jiné i delegace z Brna). Za pořízení záznamu děkujeme našemu milému kameramanovi Ludvíku Hájkovi. A za zapůjčení posluchárny velmi děkujeme Matfyz /Matematicko-fyzikální fakulta UK/.

 


Kam dál?

Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Zdravé fórum a spol. Zobrazit

Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Zdravé fórum a spol.

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává zlatý Bludný balvan Zdravé fórum, z.s., a spol. za obohacení Public Health o cherry picking, datovou magii a konspirační teorie vůbec.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Karel Nejedlý Zobrazit

Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Karel Nejedlý

Karel Nejedlý za metodu RUŠ, její neúnavnou a letitou propagaci, jakož i za zneužívání odborných pojmů z oblasti psychologie a fyziky.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
BENU Česká republika s.r.o. Zobrazit

BENU Česká republika s.r.o.

získává bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2019 za prodej předražených cukříků vydávaných za léky a to bez záruky alespoň placebo efektu.
Pá 9. 10. 2020 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace