Načítám...

Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2018 - Tomio Okamura, Věra Adámková, Andrej Babiš, a další hvězdy českého politického nebe

 

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků Sisyfos

oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2018 získávají

zlatý Bludný balvan

 

Tomio Okamura, Věra Adámková, Andrej Babiš, a další hvězdy českého politického nebe

za blábolení a šíření pitomostí v oblasti zdravotnictví a vědy.

 

 

Český politik to nemá lehké. Hrozí mu spousta nebezpečí. Útočí na něj mikrovlnné trouby či opičí mor. Naštěstí jsou tady homeopatika, za která může český politik pořádně zabojovat, protože co jiného si vzít na křivdu, než trochu toho cukru?

 

Začněme ale s naším laudatiem hezky popořádku od největšího světového epidemiologa Tomia Okamury. Protože oficiální autority zarytě mlčí, musí před nebezpečnými chorobami informovat národ svou autoritou sám. V říjnu loňského roku tak vydal varování, že „V těchto dnech se ve státech Evropské unie objevily vzácné případy západonilské horečky a opičího moru. Zemřeli čtyři lidé včetně jedné české ženy. Tyto případy mají bez jakékoliv pochyby souvislost s ilegální migrací. Hnutí SPD dlouhodobě upozorňuje, že s migrační politikou EU přímo souvisí obrovská zdravotní rizika pro populaci Evropy. Zdravotní rizika s dopředu těžko předvídatelným dopadem. Hnutí SPD jako jediná parlamentní síla jednoznačné odmítá migrační politiku EU, napsal expert na plyšáky a exotické choroby pan Okamura na svém Facebooku. Zvláště nebezpečný by pro naše občany mohl být onen opičí mor. Zní to pěkně exoticky, takže bacha na něj, lidi. To, že nemoc lékaři neznají a vyskytuje se pouze v dětské hře, není podstatné. Důležité je vyvolávat paniku a strach. Takže sdílejte, než to smažou!!!

 

Expertem na sdílení není ve své straně pan Okamura sám. Před nebezpečnými mikrovlnkami nás varoval i jeho kolega pan Radek Koten a to už v roce 2016 slovy: „Stroj, který nás pomalu zabíjí.“ Přestože od té doby svůj tehdejší majstrštyk tento velký myslitel naší politické scény nepřekonal a v loňském roce o něm nebylo příliš slyšet, nemohli jsme ho v našem dreamteamu pro letošní bludný balvan vynechat.

 

Vynechat jsme nemohli ani poslankyni za hnutí ANO, prof. MUDr. Věru Adámkovou, CSc., která se na půdě Sněmovny chlubila tím, že je certifikovaný homeopat. Kromě toho prohlásila: „Právě proto, že jsem certifikovaný homeopat, musím říci, že je naprosto špatně, kdyby se pustily tyto léky do prodeje, protože obsahují velmi závažné látky, byť tedy v malém ředění, které mohou lidské tělo poškodit.

Paní poslankyně je možná certifikovaný homeopat, ale o homeopatii toho nejspíš moc netuší. Homeopatické preparáty v sobě neobsahují jedinou molekulu původní látky, a proto mohou poškodit maximálně tak pacientovu peněženku. Pravidelně to ukazují skeptici po celém světě, kteří se homeopatiky vesele předávkovávají. Pokud paní profesorka bude chtít, rádi ji na příští předávkování vezmeme mezi sebe a zbaštíme každou homeopatickou pilulku na předpis, kterou nám sežene.

 

Zúčastnit by se té akce mohl i pan premiér Andrej Babiš. Jak se národu v březnu svěřil v pořadu Otázky Václava Moravce, bere dokonce homeopatika na křivdu. To se nám všem, samozřejmě, ulevilo, protože, když se bude cítit naším balvanem ukřivděn, prostě si dá pár cukrových kuliček a hned bude všechno v pohodě.

 

A kdyby nebylo, určitě mu pomůže členka republikového výboru Pirátů paní Daniela Bílá, která sama užívá preparáty CDS a hledá i cesty, jak s jejich pomocí léčit roční dítě. Jako správná alternativní vyznavačka nevěří odborníkům, má přece svoji hlavu. Deníku N řekla, že užívání CDS a MMS určitě není nebezpečné a navíc je to vědecky dokázané. Tak určitě, paní Bílá, tak určitě.

 

 

 

Zkrátka a dobře, pokud jste si mysleli, že čeští politici jsou lidé racionální a řídí se moderními ověřenými poznatky, tak na to raději zapomeňte, vypláchněte se bazénovou dezinfekcí, dejte si homeopatika na křivdu a bacha na mikrovlnky!

 

 

 

Zdroje:

https://www.lidovky.cz/domov/migranti-zanesli-do-evropy-opici-mor-varoval-okamura-nemoc-vubec-neexistuje.A181005_131829_ln_domov_form

https://manipulatori.cz/temi-mikrovlnkami-radka-kotena/

http://www.psp.cz/eknih/2017ps/stenprot/024schuz/bqbs/b27312901.htm

https://www.youtube.com/watch?v=K7T-fdrJb3A&fbclid=IwAR22aOG9PiQ_5ja8b9fj6wEucIJmpk2cH62P0VCkKQ-zXZ8Q57BAK_xIMPg

https://denikn.cz/57644/clenka-piratu-chtela-lecit-rocni-dite-bazenovou-dezinfekci-pit-to-muze-jen-debil-rika-sef-lekarske-komory/


Kam dál?

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Daniela Drtinová Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Daniela Drtinová

Novinářka a moderátorka Daniela Drtinová za excelentní ukázku špatné novinářské práce ve vleku vlastních kognitivních zkreslení.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Daniela Kovářová Zobrazit

Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Daniela Kovářová

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců JUDr. Daniele Kovářové za nenormální právní guláš uvařený nad doutnajícími ostatky rodinného práva.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává bronzový Bludný balvan kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce v čele s překladatelem a autorem české předmluvy Liborem Votočkem za roszáhlý multioborový příspěvek unikátní disciplíně negativní evoluční teorie.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Proslov při předávání XXIII. Bludných balvanů Sisyfa za rok 2020 Zobrazit

Proslov při předávání XXIII. Bludných balvanů Sisyfa za rok 2020

Slovutní laureáti a jejich fanynky, vzácní hosté, příznivci i odpůrci kritického skeptického myšlení, dámy a pánové!
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace