Načítám...

Zlatý bludný balvan za rok 1999 - Institutu celostní medicíny MUDr. Josefa Jonáše

Český klub skeptiků SISYFOS udělil výroční cenu za rok 1999

Zlatý Bludný Balvan Sisyfa
v kategorii družstev
Institutu celostní medicíny MUDr. Josefa Jonáše
Za rozvoj biorezonanční medicíny a zvláště za elektropolokontaktní určování léků.

Zejména za aplikaci polokontaktního určování nejvhodnějšího homeopatického léku či nosody s využitím Vollovy elektroakupunkturní metody, za tvůrčí uplatnění kinesiologie v homeopatii a za vpravdě hrdinný homeopatický boj s elektrosmogem a různými kosmickými vlivy.

Kolektivní laureát si jistě, neméně než jeho skeptičtí obdivovatelé, uvědomuje skvělé možnosti dálkového výběru nejvhodnějších léků prostřednictvím Internetu a jednoduchého adapteru zapojeného na osobní počítač a dvěma drátky na pacienta. Zcela nezapojené zůstávají přitom zkoumané léky kdesi v centrálním skladu, neboť jejich informační podstata byla převedena do ….. kam vlastně ?

Institut dr. Jonáše se svým výzkumem na píď přiblížil všem Nobelovým cenám najednou. Nejen za fyziologii, fyziku a chemii, ale - když popíše své praktiky v "Jonášově knižnice zdraví" - tak jistě i za literaturu a v jistém smyslu i za ekonomii. Cena za mír by pak byla příjemným, avšak plně zaslouženým, přídavkem.

Z díla dr. Jonáše "Odolnost vůči nemocem" (str.84) o detoxikačních homeopatických preparátech uveďme závratně jednoduchou ideu:

Homeopatické Plumbum metallicum (kovové olovo - obsahující nepatrné stopy olova) v organismu intoxikovaném olovem způsobí zvýšené vylučování olova z těla (neboť podobné je léčeno podobným). Pouze se dohadujeme z čeho se vyrábějí nosody pro potírání účinků televizní obrazovky. Že by z rozemletého televizoru?

Jakmile se Nobelův výbor seznámí s těmito pracemi, jistě promptně Nobelovy ceny udělí - a předpokládáme, že přiměřeně stylově - tj. v homeopatickém ředění. Jako malý závdavek uštědřujeme v předstihu Zlatý Bludný Balvan Sisyfa - zato však silně koncentrovaný.

Kam dál?

Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Jindřich Rajchl Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Jindřich Rajchl

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců JUDr. Jindřichovi Rajchlovi za úspěšné přetavení strachu, zloby a dezinformace na zboží.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Jan Válek Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Jan Válek

PhDr. Jan Válek, Ph.D. za vedení a podporu kvalifikační práce, která má za cíl zavedení výukové látky plné diagnostických bludů.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan za rok 2007 - Jaroslav Dušek Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan za rok 2007 - Jaroslav Dušek

Komise pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii je...
Ne 9. 3. 2008 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace