Načítám...

Stříbrný bludný balvan 2010 - firma ORGONITY.CZ

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS
oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2010 získává
stříbrný Bludný balvan

Firma ORGONITY.CZ

za výrobu a distribuci prostředků šířících pozitivní energii

Co dělat pro zdravý a pohodový život? Kupte si předmět z orgonitu, z materiálu, který dokáže ve váš prospěch koncentrovat a předávat pozitivní „orgonovou energii“ (známou v jiných kulturních kontextech jako prána, čchi, mana, od, eter apod.). Orgonit léčí všechny choroby, potlačuje elektrosmog, patogenní zóny a hravě vyčistí vodu ve studni. Stojí pouhých pár set nebo tisíc korun. Menší, lacinější předměty z orgonitu působí na kratší vzdálenost, lze je nosit jako šperky nebo knoflíky. Ty větší a účinnější se hodí do bytu nebo kanceláře – též kvůli podpoře poklidného soužití, zamezení rozvodů a pracovních vyhazovů. Kvůli ozdravení přírody nadšenci umisťují orgonity do krajiny, načež zaznamenají souřadnice pomocí GPS, zveřejní je na webu, čímž předcházejí duplicitnímu plýtvání cenným materiálem. (Žasněme, jak nejnovější výdobytky vědy dokáží umocnit účinky esoteriky!)

Není divu, že po orgonitu je veliká poptávka, nicméně donedávna vázla nabídka, zájemci si vypomáhali domácí výrobou dle návodů z internetu. Firma ORGONITY.CZ dokázala v kratičké době (především v roce 2010), velkorysou komerční nabídkou uspokojit i náročné zájemce. Firemní webová stránka se skromně zmiňuje o zřízení manufaktury a nabízí zboží hlavně v E-shopu, ale již se začíná i v kamenných obchodech.
S orgonovým výzkumem přišel ve třicátých létech 20. století jako první rakousko-americký psychoanalytik a psychiatr Wilhelm Reich (1897–1957). Jako žák Sigmunda Freuda přejal koncepci libida, ale záhy pochopil, že tu má co činit s univerzální, kosmickou „orgonovou energií“, kde člověk je jejím příjemcem. Jejími účinnými sběrači mají být právě orgonity – materiály, směšující organickou hmotu s anorganickou. Průkopník Reich užíval orgonitů v medicíně, kde měly zabíjet bakterie i rakovinné buňky.

Během desítek let se orgonit prosadil i mimo medicínu díky pokroku v jeho složení.
Předměty nabízené naší firmou sestávají z vosků, pryskyřic, kovových pilin, křišťálu apod. Ty nejúčinnější ovšem obsahují šungit – horninu, v níž nalezneme většinu prvků Mendělejevovy tabulky, zvláště v přírodě převzácnou modifikaci uhlíku – fulleren. Šungit se těží v Karelii, na jediném nalezišti na světě.
Vše je vědecky zdůvodněno, například:
Lednička působí kovovými stěnami jako Faradayova klec, v níž se násobí elektromagnetická pole od motoru kompresoru a další elektroniky instalované pro chod lednice. Orgonit umístěný k potravinám toto prostředí čistí od vznikajícího elektrosmogu, neutralizuje negativní pole, a tak potraviny v uzavřeném prostoru čistí a vitalizuje. Podporuje udržení jejich nutriční hodnoty a svěžesti.
No, nekupte orgonit!

Závistiví skeptici namítají, že podobné odkazy na fyziku a na jiné vědy jsou nesmysly. Podle Heřtova „Slovníku esoteriky a pavěd“ byl Reich dokonce považován za podvodníka, byl obžalován a odsouzen. Úřad pro kontrolu léčiv v USA (Food and Drug Administration) jednoznačně prohlásil, že žádná orgonská energie neexistuje.
Což je tohle vůbec možné, když má Reich tolik vděčných uživatelů a následovníků?

Je nejvyšší čas podpořit firmu ORGONITY.CZ prestižní cenou!

Třinácté předávání Bludných balvanů 2010 - fotogalerie

Kam dál?

Proslov při předávání XXIII. Bludných balvanů Sisyfa za rok 2020 Zobrazit

Proslov při předávání XXIII. Bludných balvanů Sisyfa za rok 2020

Slovutní laureáti a jejich fanynky, vzácní hosté, příznivci i odpůrci kritického skeptického myšlení, dámy a pánové!
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - doc. PhDr. Marie Macková, PhD Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - doc. PhDr. Marie Macková, PhD

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2021 získává bronzový Bludný balvan doc. PhDr. Marie Macková, PhD, za zrození pro jasnovidectví, docenturu v oboru Zdravotně sociální péče, absolvování Olomoucké školy astrologie, ověřování nových modelů sociální péče a šíření světla svým studentům a klientům.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace