Načítám...

Proslov při předávání XXIII. Bludných balvanů Sisyfa za rok 2020

Slovutní laureáti a jejich fanynky, vzácní hosté, příznivci i odpůrci kritického skeptického myšlení, dámy a pánové!

V zastoupení Strašného Sisyfa předstupuji před tentokrát virtuální slavnostní shromáždění již podvacáté čtvrté.

Bohužel už podruhé jsme museli odložit slavnostní předávání cen Bludných balvanů Sisyfa až na začátek II. pololetí letošního roku, jenž se opět silně nevyvedl jednak díky stále nebezpečné hrozbě coronovavirové infekce, ale k dovršení všeho vhodila Matka Příroda do toho ještě vidle v podobě tornád na jihovýchodní Moravě a větrné bouře na Lounsku. Teď teprve jsem pochopil, že mají pravdu Angličané, kteří tvrdí, že Mother Nature is a Son of a Bitch, čili že Matka Příroda je čubčí syn.

Obecně lze konstatovat, že atmosféra ve společnosti neobyčejně houstne. Dlouhá a někdy protichůdná omezení k tomu stavu přispívají. Lidé se vyznačují tím, že jsou sociálními tvory a neviditelný coronavir sociální vazby úspěšně rozkládá.  

Ing. Miloš Zeman v době, kdy trávil své plonkové dny na Vysočině, vydal v r. 2005 knihu na přitažlivé téma: Jak jsem se mýlil v politice. Nyní má řadu následovníků, kteří se mýlili ve svých profesích stejně zdařile jako on - nedostižný průkopník. Ostatně to potvrzuje přísloví, že chybami se Zeman učí.

Vinou nutných opatření proti lavinovému šíření nákazy jsme se poprvé v historii nemohli sejít v našem bunkru, ale na pomoc nám přispěchala aplikace Zoom, které tímto děkuji, že nás zachránila od nákazy tím, že 100% sterilním způsobem pomohla udržet kontinuitu udělování Bludných balvanů.

Při prvním online zasedání Bludného komitétu mne překvapilo, že za loňský rok přibylo kvalitních uchazečů o balvany jak v jednotlivcích, tak i v družstvech. Dokonce jsme museli přidat novou kategorii za mimořádné výsledky v bloudění mimo mísu racionálních tvrzení o pandemii, kde kromě konkrétních jedinců jsme ostatní řadové bludníky zahrnuli do oddílu Bludné pěchoty.

V loňském roce pracoval bludný Komitét ve složení: Ing. Martin Bloch, CSc.; RNDr. Jiří Grygar, CSc.; Ing. Olga Kracíková, Ph.D.; Bc. Leoš Kyša; MVDr. Aneta Pierzynová, RNDr. Vladimír Přibyl, CSc.; Ing. Lenka Přibylová; Mgr. Jelena Lenka Příplatová, Ph.D.; Vítězslav Škorpík; Vladimír Vašek; doc. Ing. Lukáš Jelínek, Ph.D.; MUDr. Jaromír Šrámek; Mgr. Bc. Zdeňka Pospíšilová; Ing. Jaroslav Dolák a Mgr. Zdeněk Zadražil, Ph.D.. Všem jeho členům děkuji za aktivní účast při výběru špičkových laureátů i za účast na schvalovacím telemručení, které bylo tentokrát opět jednomyslné.

Podobně děkuji všem, kdo se nejrůznějším způsobem podíleli na přípravě, organizaci a programu dnešní online slavnosti. Nemohu zapomenout ani na všechny příznivce, ba i nepříznivce našeho Klubu, kteří v průběhu celého roku dodávali do naší databáze výživné nominace.     

Jiří Grygar
mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Strašného Sisyfa, vrr.
(Pá 16. 7. 2021)

 


Kam dál?

Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii družstev za rok 2020 - Gardisté a kadeti Zobrazit

Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii družstev za rok 2020 - Gardisté a kadeti

Bludné koviďáky Gardistům a kadetům v mimořádné covid kategorii družstev za rok 2020.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - redakce a spolupracovníci Jesenického týdeníku Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - redakce a spolupracovníci Jesenického týdeníku

Redakce a spolupracovníci Jesenického týdeníku za to, že díky jejich práci budou obyvatelé Jesenicka v učebnicích historie stát po boku těch, kdo se báli bleskosvodu.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Hnutí Pro život Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Hnutí Pro život

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává stříbrný Bludný balvan Hnutí pro život ČR za odborné poradenství a objevy v oblasti vojenství, posunutí ochrany nenarozeného dítěte až do okamžiku ejakulace, za předcházení epidemii neexistujícího syndromu a za propagaci alternativní chirurgie.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Jan Válek Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Jan Válek

PhDr. Jan Válek, Ph.D. za vedení a podporu kvalifikační práce, která má za cíl zavedení výukové látky plné diagnostických bludů.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace