Načítám...

Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - Institut transformační psychologie

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev Institutu transformační psychologie za jejich podíl na rozšíření nabídky psychošmejdů, kteří to snad ani nemyslí zle.

Kde by byli elektrotechnici bez Laplaceovy transformace, fyzici bez Lorenztovy transformace, radiologové bez Radonovy transformace a národohospodáři bez ekonomické transformace? Transformace prostě hýbají světem. Tak aby to nebylo psychologům líto, je tu náš laureát: Institut transformační psychologie Mgr. Barbory Korotkove Studené.
Studium oboru speciální pedagogika – prevence a resocializace jí poskytlo hluboké základy psychologie, psychoterapie, neurověd a kvantové fyziky, takže mohla vyvinout vlastní terapeutickou metodu. Metodu, která je, podle jejích slov, jednoduchá a aplikovatelná kdekoliv.

Jste vyčerpaní? Žijete ve strachu? Jste vystresovaní? Jste často nemocní? Trpíte nízkým sebevědomím? Postrádáte respekt? Pak je Kvantová transformace mysli to pravé pro vás! Metoda má pracovat s limbickým systémem, s nevědomím, v hladině alfa a s energetickým potenciálem těla. Nedává vám to úplně smysl? Vidíte v tom pejska s kočičkou, jak vaří balastní dialog do nepodařené epizody seriálu Star Trek? Tak to jste úplně stejně hloupí jako my.

Jedním z kroků metody je poklepávání na akupunkturní body. To je asi ta kvantovost. Podobně jako je Schrödingerova kočka současně živá a neživá, kvantová transformace mysli je současně vědecká i pseudovědecká. Tedy dokud někdo neotevře krabici a nepodívá se dovnitř. Paní magistra Studená krabici otevřela, nahlédla dovnitř a uviděla potenciál. Potenciál k pořádání kurzů a vydávání certifikátů. V roce 2016 proto založila Institut transformační psychologie.

Vlajkovou lodí institutu je kurz Terapeut Psycho-Energetické Transformace®. Frekventatni jsou seznámeni se základy kvantové fyziky, neurověd a psychosomatiky, tyto znalosti pak aplikují na metodu EFT (psychoterapie poklepáváním do akupunkturních bodů), unikátní metody kvantové molekulární transformace a celkem známé pochybné metody neurolingvistického programování. A to vše za patnáct dní. Frekventatni jsou asi geniální, protože kvalitní psychoterapeutické kurzy trvají několik let. Nebo je to spíš tím, že kurz "terapeutů" psycho-energetické transformace je u MŠMT akreditován jako kurz kouče. Pokud vám přijde 29 500 Kč – resp. 50 000, pokud to platí Úřad práce jako rekvalifikaci – za kurz příliš, můžete si zaplatit i levnější online program, ve kterém se můžete vykvantovat dle libosti. Jen nedostanete certifikát.

Hra na koučing s podivným označením zní jako sice možná výstřední, ale v zásadě neškodná zábava. Jenže ona to taková legrace není. Dlouhodobý nedostatek klinických psychologů a psychoterapeutů vede k tomu, že lidé, kteří potřebují jejich pomoc, mají problém sehnat odborníka. A na jejich místo nastupují nejrůznější šarlatáni, úmyslní podvodníci i absolventi pochybných kurzů, kteří si myslí, že mohou pomoci. Ve skutečnosti je amatérská psychoterapie prováděná diletantem srovnatelně nebezpečná jako třeba amatérská transplantace stolice. Institut transformační psychologie jako "školící pracoviště" nese za své absolventy odpovědnost a proto jejich činnost oceňujeme zlatým Bludným balvanem za rok 2022 za jejich podíl na rozšíření nabídky psychošmejdů, kteří to snad ani nemyslí zle.


Kam dál?

Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - Karel Janeček Zobrazit

Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - Karel Janeček

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2021 získává zlatý Bludný balvan Mgr. Karel Janeček, PhD, MBA, za důkaz, že "matematika" a "matení" možná přece jen mají společný slovní základ.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Zdravé fórum a spol. Zobrazit

Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Zdravé fórum a spol.

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává zlatý Bludný balvan Zdravé fórum, z.s., a spol. za obohacení Public Health o cherry picking, datovou magii a konspirační teorie vůbec.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Robert Frischer a Univerzita Hradec Králové Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Robert Frischer a Univerzita Hradec Králové

Doc. Ing. Robert Frischer, Ph.D., a Univerzitě Hradec Králové za originální a výpočty téměř podpořené chápání procesů probíhajících v nanostrukturních materiálech.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - Veronika Vendlová Zobrazit

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - Veronika Vendlová

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců Veronice Vendlové za objev jemnohmotné struktury emocí a aplikaci tohoto objevu v politickém marketingu.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace