Načítám...

Bronzový Bludný balvan za rok 2007 - Milan Gelnar

Komise pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS
oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2007 získává

bronzový Bludný balvan
Milan Gelnar
za průnik astrologie na půdu hypermarketovou i akademickou

„Můj milý deníčku, představ si, že jsem včera, poprvé zavítal na akademickou půdu a podělil se se studenty a učiteli univerzity se svými znalostmi a zkušenostmi z oblasti astrologie. Sice jsem z toho měl zpočátku hrůzu, neb na akademické půdě jsem vystupoval poprvé a nevěděl jsem co od toho mohu očekávat. Ale nakonec přednáška dopadla velmi dobře. Bylo narváno a pode toho, co napsali účastníci do mých dotazníkových lístečků, soudím, že se jim to líbilo. A to jsem měl fakt radost …,“ napsal si 18. dubna 2007 do svého internetového deníčku hvězdopravec Milan Gelnar.

Chápeme, že měl ze svého průniku na akademickou půdu trošku obavy. Není divu. Obvykle totiž vystupuje v supermarketech Tesco nebo Futurum. Sisyfos jej v žádném super ani hypermarketu dosud nezastihl. Předpokládáme však, že zákazníkům věští, jaké maso se hodí k jejich znamení a že rohlíčky jsou dnes obzvláště vypečené.

Jenže univerzita není hypermarket. Jeden by předpokládal, že tam astrologie nepatří a když na vysokou školu astrolog zavítá, bude racionálními studenty pedagogiky vyargumentován ze dveří. Nestalo. Naopak. Vedoucí Centra inovativního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci paní Dora Assenza se za svého astrologa postavila a dodnes se za něj urputně bije. Stejně jako ministerstvo školství, které z Evropského sociálního fondu Centrum Gelnarovu přednášku spolufinancovalo.

Vzhledem k úspěchům předpovědí Milana Gelnara je to opravdu s podivem. Co totiž tento hvězdopravec vyvěští, vždycky dopadá úplně jinak. Třeba když čtenářům serveru idnes.cz prozradil kdo bude Českou Miss. Udělal kvůli tomu dokonce čtyřicet osm horoskopů a z jejich kombinací mu vyšlo, že vyhraje Eva Vašková. Nic vám to jméno neříká? Není divu - neuspěla totiž vůbec. Zvítězila Lucie Hadašová, byť ji náš laureát horoskopicky odsunul na páté až šesté místo z dvanácti.

Věštit rozsudky soudu se také nedaří. Když Milan Gelnar hvězdopravil, že odvolací soud bude k jisté pachatelce milostiv, vyšlo, že jí místo osmi let napařil deset.

My chceme být k smolařskému astrologu Milanu Gelnarovi také milostiví a dopřáváme mu vstup mezi českou astrologickou elitu - vesměs již dekorovanou Bludným balvanen.

Fotografie z předávání X. Bludných balvanů Sisyfa

Video z předávání X. Bludných balvanů Sisyfa

Kam dál?

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - firma Deaktivátor K Zobrazit

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - firma Deaktivátor K

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev firmě Deaktivátor K z Hronova za výrobu a prodej přístroje k absorbci vln vyvěrajících z geopatogenních zón.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan kategorii jednotlivců za rok 2015 - Prof. M.D. Tp.D. PhDr. Ján Šramo, Ph.D. za renezanci neomylné antropologické biotypologie; s úžasem nad jeho akademickou kariérou Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan kategorii jednotlivců za rok 2015 - Prof. M.D. Tp.D. PhDr. Ján Šramo, Ph.D. za renezanci neomylné antropologické biotypologie; s úžasem nad jeho akademickou kariérou

Ján Šramo vystupuje od roku 1992 jako lékař a psycholog, veleúspěšný obnovitel zapomínané disciplíny...
Pá 1. 4. 2016 Přečíst
Stanovisko Českého klubu skeptiků Sisyfos k dlouhodobým aktivitám Zdravého fóra a jeho odnoží Zobrazit

Stanovisko Českého klubu skeptiků Sisyfos k dlouhodobým aktivitám Zdravého fóra a jeho odnoží

Dezinformační charakter Zdravého fóra je natolik zásadní, že kontaminuje i pobočné spolky, které se snaží vystupovat jako odborné skupiny, například ProLibertate v oblasti právní nebo Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků (SMIS) v oblasti medicínské a epidemiologické.
So 11. 12. 2021 Přečíst
Bronzový bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2017 - Mgr. et Mgr. Petra Yamuna Wolf za objevy ve vaginální a anální kartografii i v odposednutí a kleteb rušení Zobrazit

Bronzový bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2017 - Mgr. et Mgr. Petra Yamuna Wolf za objevy ve vaginální a anální kartografii i v odposednutí a kleteb rušení

Naše laureátka měla při svém šamanském léčení vizi, v níž cestovala na modrou planetu, kde žily éter...
Pá 23. 3. 2018 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace