Načítám...

Zlatý Bludný balvan za rok 2003 - Petr Messany

Komise pro udělování bludných balvanů při Českém klubu skeptiků Sisyfos oznamuje, že v kategorii jednotlivců získává za rok 2003

zlatý Bludný balvan
Petr Messany
za vytrvalé šíření kostýmované astrologie a příbuzných nauk všemožnými prostředky

Ke zdůraznění alternativních zásluh laureáta (režiséra, dramaturga, scénáristy, literáta, herce, baviče, chemika, vodohospodáře a křtitele knih a člena klubu literatury faktu ) netřeba vyumělkovaných slov, postačí citovat z přesně opsaných laureátových textů včetně jeho alternativní gramatiky, kterou podtrhujeme:

Jsem racionální astrolog a ne čáry máry fuk, tak mně racionalita, chemie a hlavně přírody napomáhá v tom esoterickém zmatku se trošinku racionálně vyznat.

Výklad horoskopu a pochopení astrologie spočívá ze 60% v matematice, tedy ve vědě, která dokáže údaje poskytované hvězdami spočítat. Ze 30% je astrologie uměním snažícím se všechny výpočty zajímavě a přitažlivě zprostředkovat. Zbývajících 10% pak patří hvězdopravcově intuici. Tu má každý člověk uloženu někde vzadu. Tedy - pokud mu ji civilizace nepřeválcovala.

V té době jsem astrologii ještě nestudoval a neznal jsem hvězdné cesty, které by mě dovedli k lepším zítřkům.

Někdo se astrologem narodí, jiný se jím stane. Jsou i takoví, kteří si spočítají, že je to výhodný kšeft a přistupují k astrologii tržně. Pokud se týká mé osoby, já jsem k této disciplíně trošku přičuchl už v dětství.

Hlavně bych ale potřeboval mít v Panně svého daňového poradce. Ten by přišel na takové věci, které by ještě deset let po něm nevymyslelo ani ministerstvo financí.

U všech horoskopů vždy záleží kdo je vytváří, na jakém podkladě, jestli astrolog se dokáže pod to podepsat a tvoří to ze své prakce a intuice.

Ptáte se, jak má chudák laik poznat, kterému horoskopu se dá věřit a kterému ne? V základě je to jednoduché, vědět, kdo ten horoskop vytváří, jak je znám veřejnosti a jestli je tam podepsán a stojí si za svým výkladem.

Věřím všemu co mě intuitivně osloví a dovede k racionálnímu poznání. ale tuto schopnost má každý, někdo menší, někdo větší, podle toho, jak se nechal převálcovat civilizací.

Ano léčivá moc krystalů je známá a využívá se racionálně i iracionálně a v případě konkrétních problémů dokážeme si nalézt drahokam, polodrahokam a i obyčejný kámen, který je naladěn na naší vnitřní vlnu a proto můžeme své problémy řešit přes tyto krystaly.

Zvláště v předvolebním období a můj výklad se schodoval se zkutečností asi tak z osmdesáti procent. Malá připomínka k vaší nedůvěře v horoskopy: jednejte vždy s astrologem osobně a nechte si vše řádně vysvětlit.

Na reirkarnaci se dívám spíše jak na vědu ke které člověk musí být přiveden vyššími silami a nabourat se jen tak do minulých životů není vhodné pokud nepřijde od velkého stvořitele nabídka.

Všechny výklady numerologické, karetní i astrologické mají jednu trošku nepříjemnou vlastnost. Jedná-li se o nás, vstupuje tam naše podvědomí a ovlyvňuje výklad. Doporučuji vždy jedná-li se o něco nepříjemného použít pozitivního myšlení, náhledu a držet se vždy stranou od temních sil, které se nám do podvědomí vkrádají a které nás mohou i nepříjemně ovlyvnit.

Má předpověď v denníku Super vyšla na 90%. Má předpověď k volbě prezidenta bude trochu tajemná, protože jsem řekl, že prezidentem by mohla být žena a to žena moudrá, která se vyznačuje i humorem a pochopením ženských problémů - a to Halina Pawlowská.

. / .

Závěrem otázka: Nemáte jako astrolog problém s jistým neseriózním statutem své profese?

Do této situace se dostávám tehdy, když se jedná o nevyzuální média a telefonické dotazy. Pokud mohu stát před tazately, tak můj osobní image tyto skreslené pohledy odbourává. Jsem ochoten s každým kdo takto uvažuje jít do diskuze a polemiky, kde buď se shodneme, že to je jinak anebo odcházím, protože tazatel trvá na svých názorech nízkého původu.

Já mám svou auru vyfotografovanou, protože nepatřím k těm jedincům, kteří auru vidí a proto jsem si tímto způsobem nechal ověřit, zda duchovní síly převládají nad fyzickými. Přesvědčil jsem se, že ano.

Gratulujeme.

------------------------------------------------------

Kde všude našeho laureáta najdete:

TV Nova, Prima, rozhlas, divadlo, noviny, přednášky, festivaly, seznam.cz, google.com

fotogalerie

Kam dál?

Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - Radim Grebeníček Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - Radim Grebeníček

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2021 získává stříbrný Bludný balvan Radim Grebeníček za vytvoření zcela nového modelu uzdravování skrz myšlenkou indukovanou změnu genové exprese.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
BENU Česká republika s.r.o. Zobrazit

BENU Česká republika s.r.o.

získává bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2019 za prodej předražených cukříků vydávaných za léky a to bez záruky alespoň placebo efektu.
Pá 9. 10. 2020 Přečíst
Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - Karel Janeček Zobrazit

Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - Karel Janeček

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2021 získává zlatý Bludný balvan Mgr. Karel Janeček, PhD, MBA, za důkaz, že "matematika" a "matení" možná přece jen mají společný slovní základ.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Jindřich Rajchl Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Jindřich Rajchl

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců JUDr. Jindřichovi Rajchlovi za úspěšné přetavení strachu, zloby a dezinformace na zboží.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace