Načítám...

Pí-voda

Pí-vodu v České republice prodává firma Saffron, spol s r.o., která zastupuje japonskou firmu L.B.E. Co. Ltd. Ta získala mezinárodní patent na výrobky pí-water systému, vyráběné pomocí zvláštní technologie. Dnes má firma Saffron prodejny pí-vody v 16 pí-centrech v naší republice a budují se centra další, ve kterých se prodává pí-voda balená i volně čerpaná do přinesených nádob vedle širokého spektra různých pí-výrobků i Bio-pí-výrobků, např. pí-kosmetiky, pí-piva, pí-vína, pí-medoviny, pí-mýdla, pí-kombuchy apod.

Pí-voda má mít neuvěřitelně širokou paletu pozitivních účinků, jako panacea. U člověka její pravidelné pití vede k pročištění, regeneraci, zvýšení pohyblivosti, úpravě váhy nahoru i dolů, úpravě vylučování, krevního tlaku, hojení a čištění zánětů, podpoře imunity aj. Trvalé používání pí-vody umožní dožití do 120 let v plném zdraví. V zemědělství pí-voda zvyšuje výnosy rostlin o 30-40%, urychluje klíčivost, zvyšuje odolnost proti nepříznivým podmínkám, odstraní půdní únavu, mění zrnitost půdy. Ve stavebnictví zvyšuje pevnost betonu, zvyšuje přilnavost materiálů, odstraňuje mikrotrhliny atd.

Účinek vody vysvětluje firma takto: Podstata účinku spočívá ve změně vlastní frekvence vody, která se harmonizuje a dochází ke změně jejích strukturálních vlastností. Pravotočivá a levotočivá složka vody se vyrovnají. Hlavně ale dochází k odstraňování špatných informací z vody. Pí-voda nahrazuje a z tkání vytlačuje vodu nabitou špatnými informacemi. Pí-voda tak umožňuje zvýšit energetický přenos univerzální kosmické a zemské energie. Univerzální kosmickou energii definuje firma takto: „Univerzální energie je pro hmotný svět obtížně diagnostikovatelná a měřitelná, je jí absolutní množství ve Vesmíru a je nazývána jako „tmavá energie“ a „antihmota“.“

Jaká je technologie výroby pí-vody, popisuje přesněji komentář Státního zdravotního ústavu: Obyčejná voda projde fyzikálními filtry, chemickým filtrem, je ozářena UV světlem a nakonec prochází keramickým filtrem napuštěným sloučeninami dvoj- a trojmocného železa. Na vodu se tak má přenést „informace železa“.

Hodnocení: Z popsanému „mechanismu účinku“ i šíře indikací je zřejmé, že nejde jen o pavědu, ale čisté šarlatánství. Slovní hrátky se slovem „informace“ nedávají smysl. K žádné stabilní změně struktury vody nemůže dojít z principiálních důvodů, protože voda je neustále v přestavbě a každá klastrová struktura je během pikosekund zrušena. K pí-vodě zaujalo své stanovisko vzhledem k četným dotazům i Národní referenční centrum pro vodu Státního zdravotního ústavu v r.2002. Komentář SZÚ mluví jednoznačně: Jde o účelovou reklamní dezinformaci. Firemní popis obsahuje „naprosté výmysly“. Žádné studie dokládající účinek pí-vody nebyly předloženy. Jedinou studii provedl maďarský Národní ústav pro zdraví a životní prostředí. Výsledek byl negativní, účinek prokázán nebyl.

Odkazy: Různé zdroje na webu

Kam dál?

(Ne)úspěch naší výzvy ČLK aneb „ať žije a vzkvétá alternativní medicína“ Zobrazit

(Ne)úspěch naší výzvy ČLK aneb „ať žije a vzkvétá alternativní medicína“

Před měsícem jsme si postěžovali, že většina oslovených orgánů na naši výzvu České lékařské komoře (...
Pá 16. 3. 2012 Přečíst
Autismus a prof. Strunecká Zobrazit

Autismus a prof. Strunecká

V poslední době se nás stále častěji obracejí rodiče autistických dětí s prosbou, abychom se vyjádři...
Ne 25. 11. 2012 Přečíst
Oznámení akce: THE SISYPHUS PRIZE – 1 milion Euro Zobrazit

Oznámení akce: THE SISYPHUS PRIZE – 1 milion Euro

Dne 1. října 2012 vyhlásili belgičtí skeptici ve spolupráci s evropskou skeptickou společností ECSO ...
St 24. 10. 2012 Přečíst
Ben Goldacre: Prolhaná věda a Zkorumpovaná farmacie Zobrazit

Ben Goldacre: Prolhaná věda a Zkorumpovaná farmacie

V r. 2008 a 2012 napsal Ben Goldacre, lékař, komentátor a spisovatel, dvě knihy, které se setkaly s ...
Čt 6. 2. 2014 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace