Načítám...

Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2000 - www.doktorka.cz

Komise pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků Sisyfos oznamuje, že v kategorii družstev získává

Bronzový Bludný balvan 2000
Internetová doména www.doktorka.cz
za využití internetu při propagaci psychedelického pojetí medicíny a pseudověd.

Nabízí například rady "mága" Alberta Ignatěnka, který prý založil hned několik vědních oborů najednou a umí rozdávat telekinetické kopance na dálku, dále tu najdeme tvrzení o léčivosti magnetizované vody, propagaci homeopatie, astrologie, parapsychologie, spekulativní úvahy o lidském energetickém poli, poukazy na geopatogenní zóny a fyzikálně-léčivý vliv drahokamů. Zvláště rubrika pod názvem duchovno oplývá kouzlem nechtěného.

Citace 1.:

Stěžejní představou džinistického učení je nauka o reinkarnaci živoucí části (džíua) lidské bytosti. Ta je nakažena činností (karmou), jež ji zatemňuje a obtěžkává. Cílem jógy džinistu je vyčistit temnotu a vymýtit čin. Jak toho dosáhnou? Sezením. Je to stav, kdy všechny smysly jsou uzavřeny a zůstávají v nečinnosti, ale človek stále ješte dýchá.

Citace 2.:

Zázrak přírodního léčitelství - čínské koule.
Čínské kuličky jsou dnes k dostání i u nás témeř na každém tržišti, v každém bazaru. Na tvrzení, že pět minut válení kuliček v dlaních denně přidá človeku pět let života, je hodně pravdy, a tak pokud stále více Čechů koulí kuličkami klidně i u sledování televize, není to s nimi ješte tak špatné. ... Kuličky rezonují na ruzné frekvenci - jedna vydává hlubší jin, druhá vyšší jang. Tyto zvuky mají fyziologický účinek.

Pokud jsou na stránkách vhledy do reality, zabývají se (jako v jednom chatu) například problematikou velikosti poprsí a penisů a dalšími "doktorskými" tématy. "Doktorka" prostě víc než medicinou žije reinkarnací, karmou či džinismem, módní jungovskou a grofovskou psychologií/psychedelií.
Pokud návtěvníkům svých stránek "pomáhá" tak obchodní "výhodnou" nabídkou netradičních přípravků na zvětšení prsou nebo nabídkou neúčinného biostimulačního ručního laseru.

Název domény "doktorka.cz" je matoucí.
Navrhujeme přiléhavější: "léčitelka.cz", "šamanka.cz" nebo "úlet.cz".
Copyright má MUDr. Klaudysová, ale jde o kolektivní dílo.

Kam dál?

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2013 - Igor Chaun za velkorysou mediální propagaci pseudovědeckých idejí a jejich nositelů Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2013 - Igor Chaun za velkorysou mediální propagaci pseudovědeckých idejí a jejich nositelů

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii je...
Pá 28. 3. 2014 Přečíst
Medicína založená na důkazech, isoprinosine a "Sdružení mikrobiologů, epidemiologů a statistiků" Zobrazit

Medicína založená na důkazech, isoprinosine a "Sdružení mikrobiologů, epidemiologů a statistiků"

Sdružení mikrobiologů, epidemiologů a statistiků (SMIS) zveřejnilo článek, kterým se dostává zcela na stranu pseudomedicíny, pseudovědy a dezinformací.
Ne 22. 5. 2022 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - Dokonalá láska, s. r. o. Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - Dokonalá láska, s. r. o.

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev firmě Dokonalá Láska s. r. o. stříbrný Bludný balvan za rok 2022 za praktický důkaz toho, že Dokonalou Lásku lze vyjádřit i nevyjádřeným louhem či kadidlem.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává bronzový Bludný balvan kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce v čele s překladatelem a autorem české předmluvy Liborem Votočkem za roszáhlý multioborový příspěvek unikátní disciplíně negativní evoluční teorie.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace