Načítám...

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - firma Deaktivátor K

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev firmě Deaktivátor K z Hronova za výrobu a prodej přístroje k absorbci vln vyvěrajících z geopatogenních zón.  

Vynálezce Deaktivátoru K, Karel Klikar (1941–1997) tvrdil, že existují geopatogenní zóny (GPZ), např. zvodnělé pukliny, vyzařující elektromagnetickou energii v pásmu 300–700 MHz, jež je sice slabá, avšak velmi škodlivá všem živým organismům. Roku 1995 podal Úřadu průmyslového vlastnictví (ÚPV) přihlášku vynálezu a ten mu v r. 1996 udělil  patent č. 281 679 s názvem Deaktivátor škodlivých vlivů. Pokochejte se jím v databázi ÚPV RESDB.

Tento přístroj je prý zatlumený rezonanční obvod a jeho konstrukce je zjevně geniálně jednoduchá, jak vidno: Dvě uzavřené nevodivé nádoby naplněné olejem (jedlým/vyjetým?) jsou spojeny měděným vodičem skrz oblé držadlo, z jehož půli je ještě vyveden zemnící kabel, viz schéma:


https://isdv.upv.cz/obr/pt_orig/672/9502672u.gif

Schema: Deaktivátor je tvořen horním krycím dílem (1) spojeným s dolním krycím dílem (8), kde horním krycím dílem (1) s držákem (2) prochází vodič (3), který svými konci ústí přes zátky (4), které hermeticky uzavírají dvě neelektricky vodivé oddělené nádoby (5), do dielektrické náplně (6), přičemž na vodič (3) je mimo nádoby (5) připevněn zemnící kabel (7). zdroj: Úřad průmyslového vlastnictví


Vše elegantně zapouzdřeno v plastovém, snadno přenosném kufříku. Cena za dva kusy činí nyní  6 000 Kč. Tyto přístroje nepotřebují žádný zdroj energie – jak příhodné pro dnešek – leč z elekrotechnického hlediska je to nefunkční a podvodný nesmysl. Dle Živnostenského rejstříku se tato firma  zabývá:

  • kompletací a prodejem deaktivátoru "K",
  • vyhledáváním pramenů a geopatogenních zón.

Tuto firmu převzala r. 1998 vynálezcova dcera paní Vlasta Škopová. Na webu deaktivator.cz si pochvaluje úspěšných 21 let, žel bez detailů. Firma nevyhledává lokality produkující MHz vlny pomocí měřících přístrojů, leč pomocí najatých kvalifikovaných proutkařů. Jak se vlastně kvalifikují elektromagnetičtí GPZ proutkaři? A kolik takových nebezpečných lokalit se již takto podařilo najít? Existuje jejich mapa? Sleduje někdo výkon GPZ během dní či let? A byly takové zóny včas nahlášeny patřičným státním institucím? Průkaz jevu GPZ by totiž znamenal význačný přírodovědný objev! Zajímal se ÚPV při projedávání patentu, zda již byla aspoň jedna taková GPZ v pásmu 300–700 MHz prokázána vědecko-technickými prostředky? A ne jen dobrozdáním proutkařů, byť vybavených vrbovými proutky. Či ÚPV jen nedbale udělil patent, čímž mate naivní klienty této firmy?  

Prokáže-li se, že Deaktivátor K absorbuje udané pásmo vln, zaslouží si majitelé frmy světovou slávu a třeba i Nobelovu cenu. Avšak do té doby Sysifos uděluje této firmě provizorní bronzový Bludný Balvan.


Kam dál?

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Hnutí Pro život Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Hnutí Pro život

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává stříbrný Bludný balvan Hnutí pro život ČR za odborné poradenství a objevy v oblasti vojenství, posunutí ochrany nenarozeného dítěte až do okamžiku ejakulace, za předcházení epidemii neexistujícího syndromu a za propagaci alternativní chirurgie.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - Veronika Vendlová Zobrazit

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - Veronika Vendlová

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců Veronice Vendlové za objev jemnohmotné struktury emocí a aplikaci tohoto objevu v politickém marketingu.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Jindřich Rajchl Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Jindřich Rajchl

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců JUDr. Jindřichovi Rajchlovi za úspěšné přetavení strachu, zloby a dezinformace na zboží.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii jednotlivců za rok 2020 - Jiří Beran Zobrazit

Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii jednotlivců za rok 2020 - Jiří Beran

Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc., za obohacení epidemiologie a medicíny založené na důkazech o nástroje založené na vnuknutí.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace