Načítám...

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2016 - JUDr. Erika Hájková, alias Erika Magdalena Peprná za vysoce kvalifikovanou diskreditaci medicíny, jakož i jasnovidné šíření alternativ všeho druhu

Internetové noviny Protiproud, kde neúnavně publikuje, jsou nevyčerpatelným zdrojem blátivého myšlení a konspiračních teorií. Proto také za rok 2013 získaly bronzový Bludný balvan. Jejich šéfredaktor, otec paní doktorky, jej obdržel již v roce 2009 a dokonce zlatý. Letos tedy rodina Hájků se třemi balvany úspěšně dotahuje dosavadní rekordmany – rodinu Baudyšů. Nyní ocituji z Protiproudu její skromný medailonek:

„Doktorka práva obojího, především pak autorského, dalším vzděláním homeopatka.  Žena v domácnosti – to především. Proto také badatelka, na vlastní pěst i kůži nacházející a zkoušející metody, které jsou sto skutečně pomoci udržet zdraví nás a našich nejbližších – nikoli jej obětovat zájmům farmaceutických firem.“

Činnost naší laureátky je tak bohatá, že nezbývá než vybrat několik perel v naději, že se na stránky Protiprudu podíváte sami:

1) Očkování: paní Peprná mimo jiné zmiňuje epidemii spalniček v Berlíně a podivuje se, jak se mohly očkované děti nakazit. Slyšela kdy o síle infekčního tlaku a minimální proočkovanosti populace, aby bylo očkování účinné?
Pravé neštovice prý nebyly vymýceny, ale přejmenovány na opičí. Je zbytečné očkovat proti tetanu, protože není přenosný z člověka na člověka (a vůbec nevadí, že se děcko může kdekoli infikovat drobným poraněním a že lidé mohou být přenašeči těchto bakterií). Dětská obrna také nebyla vymýcena, protože to, co bylo vymýceno, vůbec dětská obrna nebyla!! A ve skutečnosti po světě běhá stejně, ne-li více ochrnutých než kdysi. Že by je farmakolobby někde ukrývala?
2) Chřipka: paní Peprná se velmi podivuje nad tím, že imunita funguje u každého jinak, a že někdo zdánlivě zdravý chřipku dostane a jiný ne. Prý nikdo netuší, proč. Asi by si měla promluvit se studenty 2. ročníku medicíny. Ale to neudělá, má lepší informace - od slavného amerického odborníka přes veřejné zdraví, homeopata Dana Ullmanna. „Před koncem života Louis Pasteur přiznal, že bakterie dost možná nejsou příčinou, ale jsou symptomem nemoci.“ Pokud ale bakterie jsou jen dalším projevem choroby, co je její příčinou?
3) Čínská medicína: „Věda, která stojí na propracované čínské kosmologii, léčí již tisíce let pacienty pomocí studia dvou polarit základní energie, takzvané čchi.“ A dále: „Je to legrační, vezmeme-li v potaz, že sami vědci dobře vědí, že našim očím i přístrojům je neviditelná větší část vesmíru. A nemusíme mluvit hned o temné hmotě a dalších legráckách, existujících zatím vlastně jen na papíře.“
4) „Bylo změřeno, že kolem rukou léčitelů jsou během léčení veliké fluktuace v magnetickém poli. Frekvence magnetického pole, které byly naměřeny, korelují s frekvencemi, které používají moderní magnetické přístroje pro nastartování léčivých procesů v lidských tkáních…“

Paní doktorka obdivuje tisíciletou čínskou medicínu, ale zcela pomíjí skutečnost, že průměrná délka života v Číně je skoro o deset let kratší, nežli v zemích s tou zatracovanou západní – vědeckou – medicínou.
To byly příklady z medicínských oblastí, ale paní Peprná má mnohem širší záběr. Zabývá se chemtrails, elektrosmogem i superbakteriemi. Geologie či stavitelství se týkají kopce v Bosně, svým tvarem připomínající pyramidu. Patrně to i pyramidy jsou, protože spolu s jistým Samem Osmanagićem drží pyramidální důkaz, že po vstupu do jeskyně v jednom z kopců poklesla těžkému diabetikovi hladina cukru v krvi.

Ale nakonec – 20. 1. 2017 - laureátka projevila skutečnou jasnozřivost. Cituji: „A už dost. Jdu si raději žehlit večerní róbu. Musím mít přece v čem převzít ten Bludný balvan, který se určitě - zatím neviděn - řítí od Spolku skeptiků Sisyfos mým směrem.“

Ten jsme laureátce totiž přiřkli až o dva dny později. Dnes tedy získává nažehlená paní doktorka spolu s kamenem i další titul BBDr. (Bludného Balvanu Držitelka).

Kam dál?

BENU Česká republika s.r.o. Zobrazit

BENU Česká republika s.r.o.

získává bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2019 za prodej předražených cukříků vydávaných za léky a to bez záruky alespoň placebo efektu.
Pá 9. 10. 2020 Přečíst
Dr Mike Yeadon je výhercem Rusty Razor za rok 2021 Zobrazit

Dr Mike Yeadon je výhercem Rusty Razor za rok 2021

Vítězem anticeny britských skeptiků Rusty Razor se stal hrdina COVIDových konspiračních teoretiků Dr Mike Yeadon.
Čt 9. 12. 2021 Přečíst
Stanovisko Českého klubu skeptiků Sisyfos k dlouhodobým aktivitám Zdravého fóra a jeho odnoží Zobrazit

Stanovisko Českého klubu skeptiků Sisyfos k dlouhodobým aktivitám Zdravého fóra a jeho odnoží

Dezinformační charakter Zdravého fóra je natolik zásadní, že kontaminuje i pobočné spolky, které se snaží vystupovat jako odborné skupiny, například ProLibertate v oblasti právní nebo Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků (SMIS) v oblasti medicínské a epidemiologické.
So 11. 12. 2021 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - doc. PhDr. Marie Macková, PhD Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - doc. PhDr. Marie Macková, PhD

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2021 získává bronzový Bludný balvan doc. PhDr. Marie Macková, PhD, za zrození pro jasnovidectví, docenturu v oboru Zdravotně sociální péče, absolvování Olomoucké školy astrologie, ověřování nových modelů sociální péče a šíření světla svým studentům a klientům.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace