Načítám...

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2014 - Mgr. Alžběta Šorfová za trpělivou přípravu veřejnosti na duchovně-energetickou transformaci

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků Sisyfos oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2014 získává bronzový Bludný balvan

Mgr. Alžběta Šorfová za trpělivou přípravu veřejnosti na duchovně-energetickou transformaci

Hlubinná psycholožka Mgr. Alžběta Šorfová se asi dvacet let zabývá alternativními obory, jako jsou regresní terapie, práce se světelnými systémy, vyššími dimenzemi a volnými energiemi. Poznatky své i jiných slovutných esoteriků předává veřejnosti prostřednictvím „internetové televize“ Cesty k sobě (www.cestyksobě.cz). Tuto video-encyklopedii esoteriky založila již před léty, dnes tu nalézáme již stovky videí a článků.

Naše laureátka je v telepatickém kontaktu s kosmickou Světelnou radou, a tudíž má spolehlivé informace „ z první ruky“ o celoplanetárním transformačním procesu, jehož spuštění bylo po léta na spadnutí. Vzpomeňme na nervák z prosince 2012, kdy měl dokonce skončit svět, nicméně lidstvo dostalo milost. Teprve na jaře 2014 se definitivně rozhodlo o obnově a začalo se s transformací. A je to znát! Zvýšily se zemské vibrace, konflikt na Ukrajině probíhá mírně, bezjaderně, a dochází k postupné všeobecné očistě a odvirování. Brzy dostane lidstvo k dispozici „volné energie“, budeme moci zadarmo topit a jezdit auty jako to kdysi dokázal mág mágů Nikola Tesla a jak nám nedávno připomenul nositel Bludného balvanu Dr. George Egely. Vše je naplánováno, žel nezačne se v Praze. Skeptik si o tom může vyslechnout stěžejní přednášku naší laureátky „Volné energie a další nové technologie pro lidstvo“ (duben 2014, https://vimeo.com/94646210).

Významným hostem internetové televize bývá Viliam Poltikovič, jako příklad zmiňme rozhovor „Smrt jako transformace, prána a netušené možnosti“ (únor 2014, http://cestyksobe.cz/viliam-poltikovic-smrt-jako-transformace-prana-a-netusene-moznosti/260). Dozvíme se mnohé o vnímání smrti, žel pouze od těch živých. Užasneme nad informací, že nejen ve světě, ale i u nás se mnozí lidé živí pránou, a tak nemusí jíst ani pít. Jsou pak mnohem zdravější, plni energie. Představte si – kdesi u nás žije maminka, která se živila pránou i v těhotenství a porodila zdravé dítě. Když je přestala kojit (proč to vůbec dělala?), dítě nezačalo jíst a stejně jako rodiče se živí pránou a údajně zdárně roste.
Experimenty, které s lidmi živícími se pránou prý úspěšně proběhly, byly utajeny, protože to nevyhovuje farmaceutické lobby ani výrobcům potravin. Jediní, kdo se o problematiku důkladně zajímají jsou tajné služby a NASA, což má logiku – zjišťují, zda je prána ve vesmíru rozložena rovnoměrně, aby ušetřili na konzervách pro astronauty.

Kromě videí, rovněž články jsou na stránkách internetové televize s lidskou tváří nesmírně zajímavé. Třeba se dozvídáme, že pravou příčinou sporů o Krym jsou Krymské pyramidy. Jsou ukryty pod nánosy zeminy, je jich několik desítek geometricky uspořádaných a jsou vysoké až 52 metrů. Jejich umístění souvisí nejen s významnými hvězdami, ale i s ostatními pyramidami, Stonehenge, Velikonočním ostrovem, severním pólem… a samozřejmě s Bermudským trojúhelníkem. Podle přizvaných jasnovidců mají unikátní energetické vlastnosti a jejich prostřednictvím se z kosmu uskutečňuje přímé řízení reakcí syntézy a rozpadu v zemském jádru s pomocí speciálních energií charakteristických pro jemnou hmotu.

Magistra Šorfová je česká esoterička kosmického významu, notně vzdálená pozemské vědě i kritickému myšlení. Nedivu, že ohromila náš malinký klub.

Sedmnácté předávání Bludných balvanů 2014 - fotogalerie

Video - Bludný balvan za rok 2014

Kam dál?

Stanovisko Českého klubu skeptiků Sisyfos k dlouhodobým aktivitám Zdravého fóra a jeho odnoží Zobrazit

Stanovisko Českého klubu skeptiků Sisyfos k dlouhodobým aktivitám Zdravého fóra a jeho odnoží

Dezinformační charakter Zdravého fóra je natolik zásadní, že kontaminuje i pobočné spolky, které se snaží vystupovat jako odborné skupiny, například ProLibertate v oblasti právní nebo Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků (SMIS) v oblasti medicínské a epidemiologické.
So 11. 12. 2021 Přečíst
První celosvětové manifesto proti zdravotním pseudoterapiím Zobrazit

První celosvětové manifesto proti zdravotním pseudoterapiím

Skupina dvou tisíc sedmseti padesáti odborníků z čtyřiceti čtyř zemí podepsali manifesto proti pseudoterapiím v zdravotnictví. Manifesto bylo dáno dohromady za pomoci více než třiceti vědeckých a skeptických organizací z více než dvaceti zemí.
Po 19. 10. 2020 Přečíst
Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Somavedic‌ ‌Techologies‌ ‌s.r.o.‌ Zobrazit

Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Somavedic‌ ‌Techologies‌ ‌s.r.o.‌

Somavedic‌ ‌Techologies‌ ‌s.r.o.‌ ‌v‌ ‌čele‌ ‌s‌ ‌Ivanem‌ ‌Rybjanským‌ ‌za‌ ‌vynález,‌ ‌výrobu‌ ‌a‌ ‌prodej‌ ‌lampiček‌ ‌provázených‌ ‌velkolepým‌ ‌šálením‌ ‌o‌ ‌jejich‌ ‌hygienických,‌ ‌léčebných‌ ‌a‌ ‌ochranných‌ ‌účincích‌ ‌tajemnou‌ ‌energií‌ ‌získávanou‌ ‌z‌ ‌drahých‌ ‌kamenů‌ ‌uložených‌ ‌údajně‌ ‌uvnitř.‌ ‌ ‌
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2015 - Rehabilitační oddělení Oblastní nemocnice Příbram, a.s. za poskytování alternativně nadstandardní zdravotní péče Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2015 - Rehabilitační oddělení Oblastní nemocnice Příbram, a.s. za poskytování alternativně nadstandardní zdravotní péče

„Komplexním cílem nemocnice je poskytovat stále kvalitnější zdravotní péči, rozvíjet nové metody a v...
Pá 1. 4. 2016 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace