Načítám...

Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii družstev za rok 2020 - Gardisté a kadeti

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS

oznamuje, že v mimořádné covid kategorii družstev za rok 2020 získává

Bludné koviďáky

 

 

Bludná pěchota složená z GARDISTŮ (odborných elit) a KADETŮ (laických elit).

Nenecháváme se zmást senzacechtivými novinářskými titulky a odmítáme vytrhávat věty z kontextů. Řešíme faktická pochybení, o kterých si jejich autoři myslí, že budou historií zapomenuty, proto není důvod pociťovat osobní selhání.

Zvěčňujeme tímto osoby, jejichž výroky ovlivňovaly rozhodnutí řady lidí v otázkách řešení SARS-CoV-2 v České republice a zřejmě přispěly k nadúmrtím českých občanů v roce 2020 a 2021. 

 

Prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc. - český lékař a biochemik, od roku 2014 rektor Univerzity Karlovy:

Pan profesor Zima je velice zdatný řečník a politik. Umí své věty opepřit tak, aby kdykoliv mohl obrátit podle větru. Nejvíce se nám líbila slova jako “myšleno aktuálně”, “většinou” “neutestovat se”, “vypočítáno nestandardně”, “celý průběh bude vypadat jinak, než je dnes prezentováno” a mnohé další. Přes veškerá jeho řečnická one man show o desítkách hodin, která kdyby neexistovala, tak se všem prodlouží život, máme zásadní přešlap, kterým lze prokázat, že pan rektor žije imunologií 20. století: 

 

“Tak ať mě pan profesor Hořejší kritizuje. Já jenom říkám to, co se prostě odehrává v té přírodě čemu neporučíte. Jestliže se mladí lidé setkají a prodělají to, tak si vytvoří protilátky. A obecně platí, že nejlepší imunitu získáte tím, když se s tou nemocí setkáte.”

Zdroj: V Reflexu u Čestmíra Strakatého dne 1. 6. 2021

https://www.stream.cz/prostor-x/rektor-zima-mladi-by-se-ockovat-nemeli-stojim-si-za-promorovanim-i-nesmyslnosti-plosneho-testovani-64171622

 

„Jsme pokusní králíci v rukou teoretických imunologů, matematiků a experimentátorů, kteří si tu modelují různé situace. A je tady deset milionů lidí - “pokusných” králíků.” 

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/je-cas-zklidnit-spolecnost-a-nebyt-vezni-koronaviru-rika-rektor-zima-135516

“ (3. 1. 2021)

 

 

Doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc. - Prezident České stomatologické komory a člen Ústředního krizového štábu.

"Problém českého zdravotnictví nejsou plné ale prázdné nemocnice. Představa, že na Vánoce se zaplní lidmi s covidem není z tohoto světa.... Nemocnice obnovují běžné zákroky, pacientům se před Vánoci příliš nechce." Facebook brance.

 

Dr. med. univ. Vlastimil Voráček - vedoucí lékař Centra rahabilitace a integrované medicíny Crimed, lékař olympijské výpravy Tokio 2021.

Doktor Voráček je exemplárním příkladem toho, kam vede sklouzávání k lidovému léčitelství a k neporozumění vědeckým článkům. Není pak divu, že bez pochopení problému Voráček odmítá moderní přístupy a sám nešel příkladem a nenaočkoval se. Vzhledem k tomu, že sám kloktá ústní vodu proti covidu a doporučuje neověřenou a nejspíš neúčinnou terapii infúzemi vitamínu C, působí přinejmenším podivně, že se vakcíny obává jako neověřené. 

Zdroj: https://www.vitalia.cz/clanky/prevence-respiracnich-chorob-vcetne-covid-19-lekar-doporucuje-infuze-s-vitaminem-c/

https://www.vitalia.cz/clanky/kloktejte-ustni-vodu-je-to-skvela-prevence-nakazy-koronavirem-zjistil-vyzkum/

 

 

MUDr. Soňa Peková, PhD. - Vedoucí laboratoře, odborný garant firmy Tilia Laboratories.

 

“Ty kmeny jsou si navzájem velice podobné, ale nejsou to potomci viru prvního. Je to něco jiného. A já nevím, kde je ta jeskyně, z níž vylétají. Jarní kmen byl první, zářijový druhý, prosincový třetí a nový, britský, je čtvrtý. Já bych to s nadsázkou skoro nazvala, že to na jaře byl SARS-CoV-2, v září SARS-CoV-3, v prosinci až dosud SARS-CoV-4. A ta britská mutace by se měla jmenovat SARS-CoV-5. Každá vlna se chová klinicky trošku jinak, virus má jiný genom, jiný program, podle něhož je napsán.”

Zdroj: https://www.reflex.cz/clanek/rozhovory/105325/sona-pekova-radi-tu-jine-kmeny-viru-ten-jarni-jak-jsem-tehdy-rikala-vymizel.html

K tomu lze dodat jediné. Murphyho zákony nevymyslel pan Murphy, ale někdo úplně jiný téhož jména.

 

 

MUDr. Lukáš Pollert - lékař Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Fakultní nemocnice v Motole, sportovec. 

"Nakonec se ukáže, že se vlastně nestalo skoro nic. Obecně vzato, ve světě, kde se naprosto neúnosně přemnožil jeden druh primátů, jemuž se podařilo už téměř dokonale zlikvidovat ostatní formy života, došlo k okrajovému snížení jeho populace - v této chvíli to jsou necelé 3 promile." Twitter brance

 

JUDr. Ing. Miloslav Ludvík, MBA. - ředitel Fakultní nemocnice v Motole a bývalý ministr zdravotnictví a bývalý neúspěšný kandidát do Senátu za ČSSD. 

Zatímco řadě nemocným působí SARS-CoV-2 různě těžkou pneumonii (zápal plic), pan ředitel ke své hospitalizaci prohlásil: 

„Spíše bych řekl, že mám zápal plic.“ 

Zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sef-motola-ludvik-byl-pozitivne-testovan-na-koronavirus-131602

 

 

Doc. MUDr. Martin Balík, Ph.D. - vedoucí lékař Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Všeobecné fakultní nemocnice a 1. lékařské fakulty v Praze.

 

“Myslím si, že jsme na vrcholu, a to přesto, že počty nákazy nemají ideální sestupnou tendenci.”

Zdroj: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/lekar-balik-myslim-ze-jsme-na-vrcholu-pandemie-40338847>

Zdroj: https://www.stefajir.cz/neintenzifikovani-lecby-a-valecna-medicina

 

 

MUDr. Miroslava Skovajsová, Ph.D. - zakladatelka sítě Mamma center BREAST, UNIT, PRAGUE.

 

 

“V roce 1982 jsem ve Velké aule Karolina složila Hippokratovu přísahu, že budu pomáhat a neškodit. Rok předtím jsem složila státní zkoušku z infekčního lékařství, hygieny a epidemiologie. K tématu nezdravého krytí úst se proto mohu cítit dostatečně vzdělaná.”

Zdroj: https://www.forum24.cz/lekarka-prestanme-nosit-rousky-reinfikujeme-se-vlastnim-odpadem/

 

 

Jeho Eminence ThLic. Dominik kardinál Duka, O. P. - 36. pražský arcibiskup, t. č. v rezignaci.

 

 

“Co nejvíc sledujeme? Počet úmrtí. Jenže víte, že my staří, když si zlomíme krček, kyčli a dostaneme zápal plic, tak můžeme jít, že jo. Jste tady mnohé z vás zdravotnice. Přijde zápal plic a je to. No a teď, v této situaci je to čínský virus - únik biologické zbraně - o tom jsou přesvědčeni vojenští specialisté na celém světě - buď se to bojí říct nebo to nesmí říct - který nastoupí místo teda zlomeného krčku, nastoupí místo další nemoci. Máme zde i lékaře, mohou mě i korigovat. A odcházíme.”

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/spolecnost/koronavirus-cinska-biologicka-zbran-hypoteza_2102161647_ada

 

 

 

 

MUDr. Šimon Reich - Associate Medical Affairs manager ve společnosti Medicem a specialista na klinický EBM výzkum (ať už to znamená cokoliv). Dále exčlen TOP09. 

"15 tisíc mrtvých není katastrofa, je třeba číslo přepočítat na počet obyvatel, říká Reich. Smrt každého je tragédie, ale i kdyby se epidemie vymkla kontrole a zemřelo by třeba 50 tisíc lidí, katastrofa by to podle něj nebyla. Země by to zvládla."

Zdroj: https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/104515/lekar-reich-nouzovy-stav-musi-skoncit-ani-50-000-mrtvych-by-nebyla-katastrofa-pripomina-to-tu-rok-1948.html

 

MUDr. Marek Obrtel - vedoucí lékař Záchranné služby Kroměříž

“Můj vzkaz je, abychom se pokud možno jako společnost masivně a tvrdě vyhnuli tomu očkování. To bych chtěl jako lékař. Ta vakcína bude zlem, kterým se na nás podepíšou kruhy kolem pana Gatese a pana Prymuly.”

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ockovani-vakcina-pfizer-policiste-lekari-polovina-hasicu_2101060708_vis

 

A na závěr dva lékaři, kteří za šíření dezinformací už narazili:

MUDr. Iveta Křížová - atestovaná praktická lékařka a vlastník kliniky estetické medicíny.

Momentálně trestně stíhána pro zločin šíření poplašné zprávy.

 

“Vážený pane starosto, vážený pane inženýre Mlčáku, dovolte, abych Vás tímto informovala, že vakcinace proti Covid 19 jsou pokusy na lidech a zločin proti lidskosti. Je to v rozporu s Norimberským kodexem a toto odsoudil i Helsinský výbor ( vizte link níže ). Toto se však týká veškerých vakcín, nejen Pfizer. Veškeré vakcíny proti Covid 19 neprošly řádným klinickým testováním, nemají řádnou registraci a Ministerstvo zdravotnictví o nich nic neví. Přesto tyto vakcíny nakupuje a distribuuje v ČR. Na toto bylo podáno trestní oznámení a věcí se zabývá kriminální policie, jako i případy hromadných úmrtí po vakcínách zejména v domovech pro seniory. O takové situaci mám informaci i z vašeho města. Dávám Vám tyto skutečnosti tímto na vědomí a důrazně Vás žádám, abyste tuto vakcinační genocidu a zločin proti lidskosti okamžitě zastavil.”

Podle informací získaných i přímo od Policie České republiky k žádným takovým úmrtím nedošlo. Úmrtí popřel i dům s pečovatelskou službou, kde se pravděpodobně měl incident stát.

https://manipulatori.cz/mudr-iveta-krizova-lez-o-umrtich-v-ostrave-a-trestni-oznameni/

 

 „Trestní stíhání bylo zahájeno 14. července pro zločin šíření poplašné zprávy. Jde celkem o šest skutků, které se nesou v podobném duchu. Tedy zveřejnění různých tvrzení typu ‚zastavme vakcinační holokaust‘ anebo příspěvek o úmrtí poloviny pacientů z domova důchodců,“ řekla Právu Valsamisová.

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/obvinili-lekarku-sirila-lzi-o-ockovani-40366757

 

MUDr. Ctirad Musil - exprimář v hranické nemocnici, předseda strany Moravané, válečné jméno Moravský troll. 

„Z pacientů, co leží na standardním oddělení, by minimálně polovina, ale spíše tři čtvrtiny, pokud by měli stejný zdravotní stav, ale nevěděli by, že mají koronavirus, tak by si doma uvařili čaj a leželi doma. A někteří by si ani ten čaj neuvařili. Takhle máme zablokované oddělení, zablokované lidi,“ vykládal na svém virálním videu s názvem „Kecy ze špitálu“.

 

Vedení nemocnice se proti tomuto tvrzení ohradilo a Moravského trolla odvolalo z funkce primáře klinické biochemie a hematologie hranické nemocnice.

 

Zdroje:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/primar-hranicke-nemocnice-siril-dezinformace-o-covidu-19-prisel-o-misto-140828

https://www.audiolibrix.com/cs/Podcast/Episode/284142/na-prahu-zmien-108-2020-12-28-ctirad-musil

https://www.facebook.com/100044278441467/videos/273562164129730

http://moravane.cz/domains/moravane.cz/o-nas/vedeni-strany

 

 

Následují KADETI: 

 

Radek Pech a David Formánek - jsou provozovatelé vlastního dezinformačního webu „kulovy-blesk.cz“, kde také můžeme najít stejné texty, jaké v podobě hoaxů šíří Radek Pech přes e-maily. Nedávno se oběťmi těchto nevyžádaných dezinformačních zpráv stali ředitelé a zřizovatelé škol a krajští koordinátoři očkování. 

Jste magnetičtí po očkování? Tak neváhejte natočit video a zaslat ho právě Kulovému blesku. Oni už se prý postarají o to, abyste mohli svědčit před komisí nebo soudem o svém magnetismu.

Zdroj: https://www.sisyfos.cz/clanek/1512-stanovisko-k-aktivitam-radka-pecha-a-davida-formanka

 

 

Patrik Erhard Janda - provozovatel facebookové stránky a skupiny Dezinformace.

Parafráze: všechny informace o závažnosti onemocnění covid-19 jsou dezinformace.

 

Adresa skupiny: https://www.facebook.com/groups/dezinformace

Adresa stránky: https://www.facebook.com/dezinformacecom

 

 

Ilona Csáková - zpěvačka.

„Facebook se mě vždy ptá, když vám chci něco sdělit, co se mi honí hlavou? Tak já ti to tedy Facebooku povím. Nenechám si v rámci plošného testování šťourat v hlavě špejlí, protože ti, co to nařizují, jedou podle scénáře Billa Gatese a WHO a zadruhé do mě ani do mých dětí nebude nikdo rvát žádnou vakcínu, která je ba naopak kontraproduktivní. Vy, co máte otevřené oči, víte. Nesmíte se bát chránit své děti, své zdraví, vaše životy!!!“ napsala zpěvačka na sociálních sítích.

Zdroj: https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/ilona-csakova-koronavirus-covid-19-testovani-vakcina-odmitnuti-basikova-bila-zagorova.A201012_151301_lidicky_zar

 

Helena Houdová - česká modelka

"Co si myslím o vakcinaci, je jedno. Nechci, aby nás rozdělili tím, že si myslím třeba něco jiného. Myslím si, že to je genocida. Ale nebudu nikomu nic vysvětlovat, vyvracet," nechala se slyšet sexkoučka.

Zdroj: https://sip.denik.cz/celebrity/helena-houdova-koronavirus.html

 

 

Připomínáme, že jde pouze o první vlnu mobilizace. Jako národ disponujeme řadou dalších borců vhodných pro povolání do Bludné pěchoty.

 


Kam dál?

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Daniela Drtinová Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Daniela Drtinová

Novinářka a moderátorka Daniela Drtinová za excelentní ukázku špatné novinářské práce ve vleku vlastních kognitivních zkreslení.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Karel Nejedlý Zobrazit

Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Karel Nejedlý

Karel Nejedlý za metodu RUŠ, její neúnavnou a letitou propagaci, jakož i za zneužívání odborných pojmů z oblasti psychologie a fyziky.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Jan Válek Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Jan Válek

PhDr. Jan Válek, Ph.D. za vedení a podporu kvalifikační práce, která má za cíl zavedení výukové látky plné diagnostických bludů.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Jindřich Rajchl Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Jindřich Rajchl

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců JUDr. Jindřichovi Rajchlovi za úspěšné přetavení strachu, zloby a dezinformace na zboží.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace