Načítám...

Zlatý Bludný balvan 2012 v kategorii jednotlivců - RNDr. Jan Frank

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS
oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2012 získává
zlatý Bludný balvan

RNDr. Jan Frank
za originální bádání na pomezí astrologie a medicíny


RNDr. Jan Frank (*1958) je všestrannou osobností. Vystudoval přírodovědu, ale zvolil si povolání hudebního skladatele, dirigenta a klavíristy. Po léta se věnuje astrologii. Je přesvědčen, že ve třetím tisíciletí dojde k syntéze klasických a alternativních vědních oborů. Poznávat budeme přímo, bez posvěcení oficiálními institucemi. Takto průkopnicky zaměřil i své knižní dílo.

Založil radixovou medicínu®, jako obor na pomezí medicíny, astrologie a dalších hermetických nauk. Je autorem třídílného knižního titulu Moderní astrologie a hermetika. Radiová medicína® I,II,III (nakl. RJART 2003, 2006, 2009, přičemž díl I vyšel v roce 2010 ve 2. rozšířeném vydání ). Všechny díly byly natočeny na CD-nosiče, namluvené autorem.

Náš laureát je aktivní i jinak, kupř. podnítil vznik pražského Léčivého divadla vedeného herečkou a jogínkou Gabrielou Filippi. Zde se omezíme na zmíněnou radixovou medicínu®.

Jak tato medicína funguje? Zjednodušeně řečeno takhle: Komu záleží na vlastním zdraví, obstará si horoskop svého narození. Pomocí informací obsažených ve Frankově trilogii pak lze vyčíst, kterými chorobami je ohrožen. Uklidní se, když se tu dozví, které terapie budou pro něj účinné.

Nejčastěji to bude homeopatie, akupunktura, Aura soma, Bachovy esence aj.

Citujme příklad:
„Neharmonická vazba vibračního pole nočního Merkuru a vibračního pole Jupitera, tedy vzájemná neharmonická aspektová vazba, přítomnost poškozeného Jupitera v Panně nebo v šestém domě, anebo přítomnost poškozeného Merkuru v devátém domě nebo ve Střelci, se může v lidské psychice a ve fyzickém těle somatizovat jako adheze, diabetes mellitus a společně s plutonickým vibračním polem též jako rakovina slinivky břišní.“ (I, 2. vydání, s. 135)

Brrr…Jak se zbavit ošklivých chorob? Nejlépe homeopatií, nikoli obyčejnou, ale kvantovou:
„Mechanismus účinku kvantové homeopatie s největší pravděpodobností souvisí s rezonancí útvarů, ze kterých jsou tvořeny čakry a které kvantová fyzika označuje jako leptonová pole. Působením energetických kvant vysokých potencí homeopatických preparátů dochází ke vzniku rezonance s těmito leptonovými útvary. Následkem této rezonance je pravděpodobně neobyčejně silné rozkmitání příslušného čakrového systému, které vede k hlubokému a jemnému pročištění energetických okruhů čaker a přivádí tak postupně harmonii všech éterických nakonec i do těla fyzického.“ (I, 2.vydání, s. 132)

Zkrátka: svobodnému občanu nelze bránit, aby místo medicíny založené na vědě a na důkazech dával přednost prostředkům opřených o fantazijní bláboly. Odpovědnost nese prakticky jenom pacient sám, nikdo jiný.

Za pozornost dále stojí závažné sdělení:
„Využití technik moderní astrologie v oboru astrologické medicíny bylo ověřeno na několika špičkových lékařských pracovištích v Čechách i v zahraničí. … Klinicky byla prokázána optimální účinnost terapií navrhovaných astrologickou medicínou.“ (I, 2. vydání, s. 7)

Bližší údaje chybí, nejspíš vypadly z textu nedopatřením redakce.

Očekáváme, že nám laureát sdělí, o která lékařská pracoviště se konkrétně jedná. Jsme zvědavi, kdo oprávněně očekává Nobelovku. Nebo dostaneme tip na další Bludný balvan?

Patnácté předávání Bludných balvanů 2012 - fotogalerie

Kam dál?

Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Jindřich Rajchl Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Jindřich Rajchl

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců JUDr. Jindřichovi Rajchlovi za úspěšné přetavení strachu, zloby a dezinformace na zboží.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Daniela Kovářová Zobrazit

Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Daniela Kovářová

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců JUDr. Daniele Kovářové za nenormální právní guláš uvařený nad doutnajícími ostatky rodinného práva.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - firma Deaktivátor K Zobrazit

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - firma Deaktivátor K

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev firmě Deaktivátor K z Hronova za výrobu a prodej přístroje k absorbci vln vyvěrajících z geopatogenních zón.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
25. Bludné balvany Zobrazit

25. Bludné balvany

Pá 12. 5. 2023 | Sisyfos Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace