Načítám...

Zlatý Bludný balvan za rok 2009 - Petr Hájek

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS
oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2009 získává
zlatý Bludný balvan

Petr Hájek

za odhalení darwinistů-marxistů a levičáckých opic, z nichž naštěstí nepochází

Laureát je spisovatel a publicista, tč. zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky. V dubnu 2009 přednesl na semináři Darwin a darwinismus – věda nebo ideologie, pořádaném Centrem pro ekonomiku a politiku příspěvek Nevím jak vy, ale já z opice nepocházím (www.cepin.cz). V podobném duchu napsal též knihu Smrt ve středu, Dokořán, 2009.

Na zmíněném seminárním vystoupení Hájek odmítá z náboženských důvodů evoluční teorii, přičemž odhaluje všeobecné spiknutí vědců: “Tato mystifikace ... probíhá již bezmála sto padesát let. Nejpozději od roku 1864, kdy T.H.Huxley použil poprvé termínu „darwinismus“, je tato ideologie instalovaná do mozků stále většího počtu lidí od kolébky do hrobu... Toto zčásti implicitní a zčásti explicitní spiknutí máme ostatně příležitost pozorovat ve ‚zmutované podobě‘ denně v médiích takřka v přímém přenosu... Nešlo a nejde o nic jiného, než odtržením člověka od jeho přirozených kořenů získat ‚lidský materiál‘ pro sociální manipulaci. A mnozí skuteční vědci v této hře dnes nevědomky hrají, řečeno Leninovým slovníkem, roli ‚užitečných idiotů‘.“

Odhalení o původu člověka – Hájka byla doslova ideová bomba! V jeho vysoce přemýšlivém opusu byla konečně opět, od dob Lysenka a Lepešinské, propojena věda s jedině správným rozdělením světa na pravici a levici, přičemž opice, z nichž pocházejí vědci a hlavně marxisté, v tomto sporu o pravdu, získala nechutnou nálepku levičáka. Jak je vidět, vědu lze obejmout železnou náručí ideologie i zprava.

Pravdu zvěstovanou mužem z nejvyšších míst následovala smršť poznámek, článků a dopisů od závistivců, zpátečníků, vědou omezených vědců, mediokratů (název Petra Hájka označující novináře) a dalších opičích potomků.

Tak například prof. Václav Pačes laureátův „opičí výrok“ označil za žvanění – a přiznal se, že nechápe, co je na vědě levicového či pravicového. A dodal ještě, že v Rusku, Číně i v USA má kuchyňská sůl pořád stejné chemické složení - NaCl.

Co má ovšem sůl společného s levičáckou evolucí? podivil se nejspíš nad tím přirovnáním náš laureát, jemuž na novinářské fakultě neprozradili, že exaktní věda je jen jedna a je celosvětová, přičemž má dva zásadní nepřátele – církevní či politický dogmatismus a blbství nedouků všeho druhu.

Do našeho myslitele si dovolil kopnout i Boris Cvek v Britských listech (29.4.2009): Hájek ani příliš nezapírá, že je ideolog a tmář, že ho naprosto nezajímá složitost odborné diskuse a barevnost celého problému. Sebejistě dává vedle sebe darwinismus a marxismus, nazývá darwinismus bludem, potom se snaží i o nějaké, ničím nepodepřené argumenty. Ideologie, kterou Hájek zastává... není ani inteligentní design, je to prostě ideologický odpor k poznání a přírodní vědě jako takové. David Klimeš ze serveru E15.cz si dokonce dovolil napsat, že: Hájek se v poslední době utrhl ze řetězu: Začalo to jeho dubnovým „opičím“ expozé. Prostě vrátil debatu o dobrá dvě století zpět - na kazatelnu - prostým důkazem „živého Boha nade mnou“ (prezidenta tím nejspíš nemyslel).

Aby toho nebylo málo, přinesli si polínko na hranici i novináři – tedy mediokrati – například známý reportér Josef Klíma. Komu poslouží jeho vzpomínky a hodnocení? Označil bývalého kolegu jako muže s černobílým viděním světa, který se vždy silně upne na nějakou věc: Počátkem 80. let se například ze dne na den nadchnul pro homeopatii a zavrhl doktory pro sebe i svou rodinu,

Uznávajíce princip sebeurčení, nenamítáme, že Petr Hájek nejméně třikrát zapřel svého opičího předka a za tuto statečnost mu udělujeme naši prestižní cenu.

Fotografie z předávání XII. Bludných balvanů Sisyfa

Kam dál?

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - doc. PhDr. Marie Macková, PhD Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - doc. PhDr. Marie Macková, PhD

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2021 získává bronzový Bludný balvan doc. PhDr. Marie Macková, PhD, za zrození pro jasnovidectví, docenturu v oboru Zdravotně sociální péče, absolvování Olomoucké školy astrologie, ověřování nových modelů sociální péče a šíření světla svým studentům a klientům.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Hnutí Pro život Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Hnutí Pro život

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává stříbrný Bludný balvan Hnutí pro život ČR za odborné poradenství a objevy v oblasti vojenství, posunutí ochrany nenarozeného dítěte až do okamžiku ejakulace, za předcházení epidemii neexistujícího syndromu a za propagaci alternativní chirurgie.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává bronzový Bludný balvan kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce v čele s překladatelem a autorem české předmluvy Liborem Votočkem za roszáhlý multioborový příspěvek unikátní disciplíně negativní evoluční teorie.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace