Načítám...

Stříbrný Bludný balvan za rok 2009 - Ing. Josef Schrötter

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS
oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2009 získává
stříbrný Bludný balvan

Ing. Josef Schrötter

za rozvíjení a propagaci psychotroniky a za osobitou léčitelskou aktivitu

V roce 2009 mohl náš laureát slavit dvojí šedesátku: nejen životní jubileum, ale také šedesáté pokračování své proslulé „školy psychotroniky“ na stránkách měsíčníku Regenerace.

Povoláním bankovní úředník se obrátil k esoterickým koníčkům se svědomitostí a s plným nasazením. Publikoval desítky článků, pronesl četné přednášky, provozuje léčitelské poradenství, je specialistou na distanční léčení.

Již v dětství se u něho projevovaly nevšední schopnosti: vnímal auru, ovládal pendl i virguli. Býval často nemocný, léčitelské nadání aplikoval zprvu sám na sobě. V dospělosti se mu dostalo povzbuzení z míst nejvyšších, když se mu ve snu zjevil zesnulý kardinál František Tomášek. Na pokyn ze snu se v roce 1993 aktivně zúčastnil psychotronické konference v USA, kde vystoupil na téma „Geopatogenní zóny a bezpečnost v dopravě“.

V devadesátých létech se stal místopředsedou České psychoenergetické společnosti a v této funkci usiloval o sjednocení naší esoterické scény. Naštěstí se to nezdařilo, jinak bychom se zde nesešli. Sjednocení psychoenergetici by hravě zašlápli Sisyfos do nicoty.

Ing. Schrötter dbá na pečlivé odborné vysvětlení i složitějších funkcí a jevů. Příkladem je pojednání o „Teslově purpurovém štítu“, hliníkové destičce, prodávané až za 1.800 korun. V Regeneraci 7/2009 o tomto amuletu píše:

Teslův štít je skutečně anténa pro kosmickou energii (tachyony), kterou pak předává harmonizačnímu poli mysli, těla a duše. ... Slouží k zlepšení spánku, zvýšení fyzické a životní energie, zpomalení stárnutí, uzdravování mysli, zvyšuje energetickou úroveň organismu, pomáhá zlepšovat intuici, nabíjení potravin a tekutin. (Sic.)

Tenhle kámen mudrců má fungovat na následujícím principu:
Teslův purpurový energetický štít je vyroben z hliníku. Ten je nejprve anodován elektrolytickou oxidací a následně obarven. Pohyb atomů a elektronů hliníku je změněn takovým způsobem, že destička vibruje se základní – volnou - energií vesmíru (čchi, prána, orgon). ... V důsledku anodizace je pole pláště natolik změněno. že dochází k interakci s tachyony. Plášť má zcela unikátní krystalickou strukturu. ... Kvantová fyzika uznává, že každý materiál a každá lidská bytost vibruje na individuální frekvenci v jednotkách angströmů za vteřinu (světelné vlny). Tachyony procházejí neošetřenými hliníkovými pláty bez problémů. Tím, že anodizujeme povrch hliníku, vyvine se pole, které, dokáže tachyony zpomalovat. Tak je povrch hliníku nabíjen jemnou energií s možnou informační složkou ...

Zapšklý školomet, který darmo probděl hodiny fyziky, řekne, že jde o bezduchý blábol. My v Sisyfu jsme jiní, dovedeme ocenit poezii mašíblu.

Vyhledávané jsou léčivé Schrötterovy „obrázky pro třetí oko“. Autorem energeticky aktivované, „třírozměrné“, barevné ornamenty vycházejí pravidelně v Regeneraci, vedle zmíněných „škol psychotroniky“. Přikládají se na choré orgány a údy.

Ing. Schrötter stojí před problémem. Na přání nadšených čtenářů a vyléčených pacientů slíbil knižní vydání obrázků. Jenomže, jak se dočítáme, aktivace obrázků je dočasná, trvá nejvýše dva měsíce. Knížku si však pořizujeme na delší dobu.

Jak si náš laureát poradí? Čekáme, že nám odpoví při převzetí Balvanu.

Fotografie z předávání XII. Bludných balvanů Sisyfa

Kam dál?

Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Jindřich Rajchl Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Jindřich Rajchl

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců JUDr. Jindřichovi Rajchlovi za úspěšné přetavení strachu, zloby a dezinformace na zboží.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Hnutí Pro život Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Hnutí Pro život

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává stříbrný Bludný balvan Hnutí pro život ČR za odborné poradenství a objevy v oblasti vojenství, posunutí ochrany nenarozeného dítěte až do okamžiku ejakulace, za předcházení epidemii neexistujícího syndromu a za propagaci alternativní chirurgie.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - doc. PhDr. Marie Macková, PhD Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - doc. PhDr. Marie Macková, PhD

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2021 získává bronzový Bludný balvan doc. PhDr. Marie Macková, PhD, za zrození pro jasnovidectví, docenturu v oboru Zdravotně sociální péče, absolvování Olomoucké školy astrologie, ověřování nových modelů sociální péče a šíření světla svým studentům a klientům.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - Dokonalá láska, s. r. o. Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - Dokonalá láska, s. r. o.

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev firmě Dokonalá Láska s. r. o. stříbrný Bludný balvan za rok 2022 za praktický důkaz toho, že Dokonalou Lásku lze vyjádřit i nevyjádřeným louhem či kadidlem.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace