Načítám...

Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Jindřich Rajchl

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců JUDr. Jindřichovi Rajchlovi za úspěšné přetavení strachu, zloby a dezinformace na zboží.

Doktor Jindřich Rajchl se se společností pravidelně dělí o informace, o jejichž pravdivosti by se často dalo s úspěchem pochybovat. Manipulátoři.cz jeho výroky vyvracejí pravidelně a stalo se tak koloritem doby, že expert Rajchl straší tu chudobou, tu imigrací, tu očkováním proti COVID-19, tu se snaží dopočítat, kolik tankerů by bylo potřeba na nahrazení plynu z Nord Stream 1. Je to 347 150 tankerů, přátelé, a tak se stalo, že Rajchl je nyní expertem i na nemožnost nahrazení plynu z Ruska.  Jako předchozí předpovědi, i tuto vzala voda a jeho podporovatelé se k její nenaplněnosti nevrací. Proč také, žijeme přítomností, proč by nás mělo zajímat, co někdo vykřikoval před rokem. A že si neumí dohledat vlastnosti plynů a výpočet tak byl nesmyslem a jenom strašil? To většina ostatních také neumí, takže je to v pořádku. Je jedním z nás a burcuje. Asi ví něco víc než ostatní. Věřme mu, on se jednou trefí. V roce 2022 se mimo jiné Rajchl objevuje jako významný člen nového spolku, Charta 22, kde figurují obdobné osobnosti jako ve sdruženích Zdravé fórum nebo Pro Libertate.

Celé jeho snažení by se mohlo zdát úsměvné, podařilo se mu nicméně něco, čeho jeho dezinformační a zhusta úspěšnější předskokani nedokázali – totiž udělat ze strachu, zloby, konspirace a dezinformace zboží. Kdyby dezinformace byla výtvarným uměním, byl by Rajchl jeho Andy Warholem. Nebo spíše Honzou Wolfem, co neumí hrát golf. Co na tom, že je product trochu plytký a pramálo invenční. Akorát se vejde na kšiltovku a lid si to žádá.


Kam dál?

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Robert Frischer a Univerzita Hradec Králové Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Robert Frischer a Univerzita Hradec Králové

Doc. Ing. Robert Frischer, Ph.D., a Univerzitě Hradec Králové za originální a výpočty téměř podpořené chápání procesů probíhajících v nanostrukturních materiálech.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Karel Nejedlý Zobrazit

Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Karel Nejedlý

Karel Nejedlý za metodu RUŠ, její neúnavnou a letitou propagaci, jakož i za zneužívání odborných pojmů z oblasti psychologie a fyziky.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - Institut transformační psychologie Zobrazit

Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - Institut transformační psychologie

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev Institutu transformační psychologie za jejich podíl na rozšíření nabídky psychošmejdů, kteří to snad ani nemyslí zle.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace