Načítám...

Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Zdravé fórum a spol.

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává zlatý Bludný balvan Zdravé fórum, z.s., a spol. za obohacení Public Health o cherry picking, datovou magii a konspirační teorie vůbec.

Zdravé fórum je základní kmen košaté struktury příznivců, pobočných spolků, spřátelených organizací, ne až tak nezávislých petic a dokonce i jednoho odborového svazu. Jejich cíl a zároveň pletivo držící celý organismus pohromadě je návrat k běžnému způsobu života během pandemie COVID-19. K dosažení svého cíle si zvolili neortodoxní strategii. Zatímco zkostnatělé organizace jako je WHO, CDC nebo třeba ECDC lpí na tom, že zvládání pandemie by mělo vycházet z biologie nemoci a mělo by se měnit v závislosti na tom, jak se zlepšuje naše poznání, mění naše chování a vyvíjí patogen, Zdravé fórum a spol. předem vědí, jaký postup je dobrý. Tento svůj postup pak propagují podle svých možností a formálních odborností.

Odpor epidemiologického mainstreamu proti tomuto revolučnímu přístupu je značný. V komunikačních kanálech Zdravého fóra a spol. se to jen hemží varováním před cenzurou.  Odvážně se pouští i do silných slov, takže když Facebook, YouTube nebo Twitter blokuje za šíření desinformací nebo fake news někoho z jejich příznivců nebo třeba jejich oblíbený zdroj odborných informací, je to hned ohrožení demokracie. Na podzim to dokonce ohrožovalo svobodné volby. Sice nevím jakým způsobem, ale nejspíš zásadním. Přesto se jako odvážní sokolíci nevzdávají a bojují. Odvážně označili Českou televizi, Deník N a Seznam Zprávy za pokračovatele Rudého Práva, známé Zvědátory za někoho, koho si ONI koupili, a navázali těsnější spolupráci s médii jejich způsobu práce více nakloněnými. Jen díky tomu víme, jak nebezpeční jsou ONI. Jan Hnízdil v rozhovoru pro Parlamentní listy naznačuje, jak ambiciózní ONI jsou: „...je to koordinovaný, organizovaný a plánovaný civilizační kolaps. Covid je vlastně náhradním řešením neřešitelných problémů naší civilizace: přelidnění, migrace, vyčerpání energetických zdrojů, nedostatku pitné vody a základních potravin, devastace životního prostředí, astronomických státních dluhů. Cílem je lidi udusit, utestovat, uočkovat, zmanipulovat, ovládnout. Cílem je nový globální společenský řád.“

Jan Tománek, číslo jedna Zdravého fóra, sice připouští, že to být pravda nemusí, ale varuje před riziky odmítnutí jeho postřehu: „Globální přerozdělování a novodobý socialismus orwellovského typu se stále více se prohlubující nesvobodou a cenzurou, ale prezentovaný pod rouškou falešného dobra, ekologie, ochranou před banálním virem, vzdálenou válkou, nebo udržitelností a společenským blahem. Systém dobrovolného odříkání, který každý podstoupí rád a kdo ne a byť jen slůvkem zapochybuje, bude nenáviděný třídní nepřítel.“

Strategie Zdravého fóra vychází z předem daných jistot: COVID není až na specifické výjimky vážné onemocnění, proto je nejlépe ho prodělat; očkování má jen omezenou účinnost a četná rizika a protiepidemická opatření jsou při nejlepším zbytečná. Epidemiologický mainstream toto dosti intenzivně sabotuje. Dovolil si postavit proti tvrzením Jiřího Berana o tom, že není možné se nakazit opakovaně, že není možné se nakazit souběžně dvěma viry nebo že má nákaza novou variantou viru prakticky zanedbatelnou smrtnost, zlovolně nesouhlasící data. Ještě hůře dopadl Martin Balík, kterého nechal epidemiologický mainstream prohlásit něco o vrcholu vlny na jejím úpatí.

V březnu 2021 vypustil ke zděšení všech odborníků ministr zdravotnictví do světa tvrzení, že vakcína proti COVIDu absolutně chrání před onemocněním i před dalším šířením nákazy. Zatímco odborníci neschopní myslet out of the box argumentovali tím, že vakcíny byly testovány jen na snížení rizika těžkého průběhu a že cokoliv navíc může být jen příjemný bonus pro lidstvo, Zdravé fórum přijalo tento nešťastný výrok jako stanovisko odborníků. Stanovisko, které nebylo obtížné vyvrátit vědecky. Jenže jeden slaměný panák nestačí a tak bylo třeba přidat. Český stát opět vyšel vstříc a málo transparentním zveřejňováním dat umožnil odvážné datové věštění z dostupných útržků. Tím odvážnější, že některé závěry byly v rozporu s dostupnými zahraničními analýzami.

V souvislosti s pandemií vznikla celá řada vědeckých publikací. Někdy dost pochybné kvality, někdy spíše nežádoucích výsledků. Jeden z článků spíš z toho druhého ranku vyšel v prestižním časopise Science. Tomáš Fürst se pokusil článek rozdrtit argumenty v dopisu redakci. Argumenty, které redakci neoslovily, nejspíš z toho důvodu, že byly věcně chybné, ale pro Zdravé fórum do byl další z důkazů o spiknutí vědců na nejvyšší úrovni.

No a když už se spiknou vědci, kde jinde brát informace než u těch, kteří o spiknutí vědí. Tedy u konspiračních teoretiků. Zdravé fórum tak na svých kanálech šířilo a šíří zaručené (dez)informace o tom, že nemocnice v souvislosti s COVIDem provádějí dobře placené zbytečné zákroky včetně připojování pacientů k plicní ventilaci, že očkování proti COVIDu decimuje americkou armádu i sportovce a že Světová zdravotnická organizace ovládne svět. Bohatým zdrojem příhodných informací jsou proto weby Otevři svou mysl, Fakta24, The Epoch Times a Parlamentní listy. Pro začátečníky se pak hodí dokumentární snímky Plandemie a Pád Kabaly.

Pokud vás snad nechává světové spiknutí pedofilních satanistů odhalené v Plandemii a Pádu Kabaly chladnými, tak vězte, že u nás to není lepší. Podle Zdravého fóra a spol. Česká lékařská komora zřejmě diktuje vládě, jak má vypadat legislativa, a Mezioborová skupina pro epidemické situace (MeSES) ovládla Ostravskou univerzitu, aby s využitím prostředků této univerzity pacifikovala odbojné údy resortu Ministerstva zdravotnictví. Bohužel čerstvé informace scházejí, takže není jasné, zda se náhodou Ostrava nestala českým protějškem německého Bielefeldu.

Mezi texty výše zmíněné úrovně a srovnatelnými odbornými komentáři například homeopata Vladimíra Čížka jsou rozptýleny seriózně vyhlížející a někdy i skutečně seriózní texty. Ty jsou často s  hlavičkou vědecké pobočky Sdružení mikrobiologů, epidemiologů a statistiků (SMIS) a odborového sdružení Pro Libertate. Bohužel takové texty jsou nebezpečné, protože jen pomáhají zakrývat skutečný charakter Zdravého fóra.

Aby se na skutečný charakter Zdravého fóra, jeho příznivců, pobočných spolků, spřátelených spolků, ne až tak nezávislých petic a ani jeho odborového sdružení nezapomnělo, udílíme jim naši známku kvality, tedy zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 za obohacení oboru Public Health o cherry picking, datovou magii a konspirační teorie vůbec.

Související články:

 


Kam dál?

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - Veronika Vendlová Zobrazit

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - Veronika Vendlová

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců Veronice Vendlové za objev jemnohmotné struktury emocí a aplikaci tohoto objevu v politickém marketingu.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Předávání Bludných balvanů za rok 2021 Zobrazit

Předávání Bludných balvanů za rok 2021

Předávání Bludných balvanů dne 27. 5. 2022 od 17:00 ve Strouhalově posluchárně.
Pá 27. 5. 2022 | Komitét pro udělování Bludných balvanů Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Hnutí Pro život Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Hnutí Pro život

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává stříbrný Bludný balvan Hnutí pro život ČR za odborné poradenství a objevy v oblasti vojenství, posunutí ochrany nenarozeného dítěte až do okamžiku ejakulace, za předcházení epidemii neexistujícího syndromu a za propagaci alternativní chirurgie.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
25. Bludné balvany Zobrazit

25. Bludné balvany

Pá 12. 5. 2023 | Sisyfos Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace