Načítám...

Bronzový Bludný balvan za rok 2009 - Sympatie, s.r.o.

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS
oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2009 získává
bronzový Bludný balvan

Sympatie, s.r.o. (reakce laureátky)

za vytrvalý boj s finanční krizí pomocí psychotroniky, magie a homeopatie

Zakladatelka firmy Sympatie, paní Věra Hanáková, vystudovala střední ekonomickou školu a pak vsadila na samostudium, během něhož přečetla haldy odborné literatury. Hluboce se zajímala zejména o management, marketing, koučink, psychologii, psychokybernetiku, parapsychologii, psychotroniku, homeopatii, čínskou medicínu, tarot, numerologii, astrologii a telepatii. Studijní úsilí přineslo plod: paní Hanáková se stala významnou finanční věštkyní, ba dokonce zakladatelkou nového oboru - finanční psychotroniky.

Oblast působení finanční psychotroniky je velmi široká. U firmy Sympatie vlastněné paní Věrou a Vlastimilem Hanákovými si například můžete za tři tisíce objednat Horoskop finančního úspěchu na celý rok, z něhož se dozvíte, kdy zrovna vám skončí finanční krize, jaké finanční úspěchy vás čekají a jak si vytvořit úspěšnou finanční budoucnost. „Minulý rok mě Váš finanční horoskop vytáhl z dluhů“, píše na jejích webových stránkách spokojený zákazník skrytý pod iniciály J.K. Jiný zákazník se zkratkou P. L. Zase píše: „Finanční horoskop mi otevřel oči, netušil jsem, co všechno je možné.

Ani my jsme netušili co všechno je možné, dokud jsme nevstoupili na stránky www.financnivestirna.cz. Kromě finančního horoskopu si tu můžete koupit různé druhy Finančních psychotronických křištálů, které v sobě mají Sílu archetypální finanční informace. Informace v křištálech jsou různé, tak třeba křišťál s informací v hodnotě 705 miliónů, pořídíte za pět tisíc korun, ale pokud jste nenažraní a toužíte mít křišťál s informací, která vám přinese až 2,22 miliardy, musíte paní Hanákové zaplatit dvacet osm tisíc.

Finanční informace rovněž můžete vstřebat prostřednictvím Finančních kapek, jejichž ochrannou známku si firma Sympatie nechala zapsat u Úřadu průmyslového vlastnictví. V kapkách je homeopatickou metodou naředěna informace finanční prosperity, která vám zajistí bohatství a podnikatelský úspěch. „Věda se diví a nedokáže najít vysvětlení pro tak silné účinky, skrývající se v malém množství alkoholu,“ píše na svém webu paní Hanáková.

Nediví se jenom věda, ale i Klub skeptiků se diví tomu, že firma paní Hanákové pomáhá lidem svými horoskopy, kurzy, křišťály a kapkami k miliardám, ale sama má finanční potíže, o čemž vypovídá usnesení Okresního soudu v Hodoníně, které v roce 2002 nařídilo proti firmě Sympatie, s.r.o. exekuci za dluhy vůči Všeobecné zdravotní pojišťovně. Exekuce byla zrušena až v roce 2005. Že by kapky a křišťály měly až tak dlouhou dobu potřebnou k nastartování finančního úspěchu?

Nebo se spíš až v posledních čtyřech letech podařilo paní Hanákové napálit dostatečné množství bláznivců, kteří jí na její plané sliby finančního čarování skočili.


Reakce laureátky:
====================================================================

„Den, kdy začne věda zkoumat nefyzikální jevy, udělá během jednoho desetiletí větší pokrok než za všechna uplynulá staletí svého trvání“. Nikola Tesla

Vážený pan RNDr. Jiří Grygar
Matematicko-fyzikální fakulta UK
Ke Karlovu 5
120 00 Praha 2

Vážený pane Grygar,

Vaše ocenění se nemohu převzít, protože mi nenáleží.

Bludný Balvan Sisyfa jste si vytvořil Vy sám, protože sám bloudíte. Protože nevěříte sám sobě a své práci, nutí Vás to k neustálé činnost ponižovat znalosti a vynálezy druhých lidí.

Kdo věří ve svou práci, nemá potřebu zašlapávat a ponižovat jiné. Jen ten, kdo si není jistý, ten musí kolem sebe všechno bořit. Tímto způsobem si však pouze špiníte svou vlastní osobnost a trpí tím i Vaše duše. Protože jste vnitřně nedoceněný člověk, již nevíte, jak byste na sebe upozornil. Velice toužíte po vyšším ocenění (třeba po Nobelově ceně za Vaše vědecké poznatky), ale tohoto uznání se Vám nedostává. Bojíte se, že Vám ujíždí vlak a tak klidně ze sebe děláte „komediálního herce“ jen proto, abyste za jakoukoliv cenu na sebe upozornil. Toto divadlo hrajete v domnění, že získáte vyšší ocenění a že celý svět půjde jen za Vašim názorem.

Dovoluji si Vám tedy říci, že toto divadlo s Vámi bude hrát jen několik dalších nedoceněných a vnitřně slabých lidí, ale svět s tím nezměníte.

Kdybyste byl v životě přístupnější i jiným vědním oborům, lidé by si Vás více vážili. Jak se chcete stát váženým vědcem, když hrajete „komedii“. Už vlastně ani nevíte, co a koho byste do Vašich úst strčil. Naposledy jsem viděla Vaši fotografii u nás, kdy jste se nechal fotit se dvěma jablkovými záviny v ústech pro týdeník Slovácko. Víc se Vám jich tam nevešlo. Jen mi blesklo hlavou – jak by se na tuto fotografii dívaly děti v Africe, které trpí hladem.

Těší mne, že nejsme na stejné lodi. Bludný Balvan Sisyfa náleží Vám osobně a všem, kteří s vlastní slabosti potřebují ponižovat druhé.

Věra Hanáková

Ředitelka Sympatie, spol. s r.o. Studio Maxinova

Jungmannova 214

697 01 Kyjov. www.maxinova.cz tel. 607 52 60 48. maxinova@seznam.cz

====================================================================

Fotografie z předávání XII. Bludných balvanů Sisyfa

Kam dál?

Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii družstev za rok 2020 - Gardisté a kadeti Zobrazit

Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii družstev za rok 2020 - Gardisté a kadeti

Bludné koviďáky Gardistům a kadetům v mimořádné covid kategorii družstev za rok 2020.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Rusty Razor za rok 2020 putuje Didierovi Raoultovi Zobrazit

Rusty Razor za rok 2020 putuje Didierovi Raoultovi

Výherce anticeny Rusty Razor (rezavá břitva) určené pro nejhoršího propagátora pseudovědy v roce 2020 je francouzský vědec Didier Raoult za jeho "objev" léčby COVID-19 hydroxychlorochinem a azitromycinem.
Pá 20. 11. 2020 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Daniela Drtinová Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Daniela Drtinová

Novinářka a moderátorka Daniela Drtinová za excelentní ukázku špatné novinářské práce ve vleku vlastních kognitivních zkreslení.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává bronzový Bludný balvan kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce v čele s překladatelem a autorem české předmluvy Liborem Votočkem za roszáhlý multioborový příspěvek unikátní disciplíně negativní evoluční teorie.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace