Načítám...

Zlatý Bludný balvan za rok 2007 - Tomáš Pfeiffer

Komise pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS
oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2007 získává

zlatý Bludný balvan
Tomáš Pfeiffer
za proplétání esoteriky s byznysem při plnění vodnářského poslání

Žijeme v přelomové době! Kráčíme od socialismu ke kapitalismu, od Ryb k Vodnáři. Křesťanství slábne, osobního Boha nahrazuje neosobní Podstata. Češi hrdinně přebírají od Židů štafetu boží vyvolenosti. Opět úpíme, tentokrát pod tíhou odpovědnosti.

Téměř dvě tisíciletí po Ježíši povstal nový „boží přinašeč“, Josef Zezulka (1912-1992). Muž plný energie: když prý vzal do ruky žárovku, rozsvítila se! Předal nám svoji „filosofii Bytí“ a spolu s ní léčitelskou metodu, „biotroniku“. Zvláštními schopnostmi obdařený biotronik neboli „sanátor“ zprostředkuje telepaticky tok životní energie od Podstaty k pacientovi. Nezáleží na vzdálenosti od sanátora ani na počtu příjemců. Důležitý je určitý rituál a psychické soustředění. To Zezulka vícekrát skvěle prokázal, kupř. v 80. létech v nemocnici ve Vimperku při léčbě rakoviny. Lékaři prý žasli, nicméně materialistický režim Zezulku nepodpořil. Zezulka žil skromně, od pacientů nic nebral.

Tomáše Pfeiffera si vybral „přinašeč“ Zezulka za svého žáka. Byla to šťastná volba. Pfeiffer využil dobrodiní svobodné televize (Nova, Seance, 1994), záhy ho znal celý národ a penízky se sypaly už po kapitalisticku. Pravda, televizi mu závistivci překazili, ale Pfeiffer se nedal a pokračoval v mediálním polostínu. Založil Nadaci Bytí, na jejíž konto jenom za léta 1993-1996 došly finanční dary ve výši 5,8 milionů korun. Pfeiffer čerpal a dále čerpá z neevidovaných dobrovolných příspěvků i z přisvojení nehonorované práce stovek stoupenců.

Kdo by Pfeiffera nepodpořil? Vždyť peněz využívá k ušlechtilému záměru, k dosud nedokončené, velkorysé výstavbě „Biotronického Centra Sociální Pomoci“ v Soukenické ulici v Praze. Perfektní konferenční sál, luxusní ubytovací zařízení, nebytové prostory - který jiný maločeský esoterik disponuje takovým zázemím? To jistě přitahuje i tajemné duchovní síly.

Vzpomínáme, jak Pfeiffer odmítal biotronicky léčit rakovinu, dokud neshromáždí prostředky a nevybuduje potřebné ubytovacích prostory. Dlouho s léčením otálel, nyní se však dozvídáme (Meduňka 3/08) o dvou ženách biotronicky vyléčených z rakoviny žaludku.

Pro vzdělávání svých vyznavačů Pfeiffer založil „Duchovní Univerzitu Bytí“. Rovněž šíří osvětu mezi lidem pravidelnými vystoupeními v Soukenické ulici i přednáškami mimopražskými. Nejde o přednášky v klasickém smyslu, spíše jde o setkání, kde se lidé táží a Pfeiffer odpovídá. Na rozloučenou utrousí návštěvníkům trochu biotronické energie.

Například 19.5.2007 na přednášce v Plzni byl tázán na možnost mimosmyslového přenosu. Odpověděl obšírněji. Vyprávěl tragický příběh umírající ženy, které již ani on nedokázal pomoci. Přesto na ni blahodárně telepaticky zapůsobil, přičemž nechtěně vnesl do její mysli starost o své dosluhující auto. Načež umírající žena mu odkázala prostřednictvím manžela vůz Opel Astra. To je pádný důkaz telepatie, který uzná každý skeptik!

Náš esoterický podnikatel nedávno objevil nový, úžasný zdroj duchovna i příjmu. Při putování velehorami našel v přírodě vystavenou kovovou mísu. Nazval ji „vodnářským zvonem“ a v mystickém vytržení začal na mísu hrát, přičemž objevil její léčebné účinky. Ty ostatně potvrdí každý účastník jeho koncertu nebo posluchač záznamu. Výhradním autorem prodávaných CD a DVD je samotný laureát, lacinou výrobu a distribuci obstarávají neplacení dobrovolníci. Šťouralové říkají, že mísa nepochází z Tibetu, že není stará 3 tisíce let, že není zhotovena ze sedmi kovů, že jde o běžný mosazný suvenýr z čínského trhu. Uznávají však, že originální nápad může přinést žákovi přinašeče tučný zisk.

Skeptici ze Sisyfa pochybují skoro o všem, ale o duchovně - podnikatelském duchu Tomáše Pfeiffera nikoli.

Fotografie z předávání X. Bludných balvanů Sisyfa

Video z předávání X. Bludných balvanů Sisyfa

Kam dál?

Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii družstev za rok 2020 - Gardisté a kadeti Zobrazit

Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii družstev za rok 2020 - Gardisté a kadeti

Bludné koviďáky Gardistům a kadetům v mimořádné covid kategorii družstev za rok 2020.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Hnutí Pro život Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Hnutí Pro život

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává stříbrný Bludný balvan Hnutí pro život ČR za odborné poradenství a objevy v oblasti vojenství, posunutí ochrany nenarozeného dítěte až do okamžiku ejakulace, za předcházení epidemii neexistujícího syndromu a za propagaci alternativní chirurgie.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - Karel Janeček Zobrazit

Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - Karel Janeček

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2021 získává zlatý Bludný balvan Mgr. Karel Janeček, PhD, MBA, za důkaz, že "matematika" a "matení" možná přece jen mají společný slovní základ.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Proslov při předávání XXIII. Bludných balvanů Sisyfa za rok 2020 Zobrazit

Proslov při předávání XXIII. Bludných balvanů Sisyfa za rok 2020

Slovutní laureáti a jejich fanynky, vzácní hosté, příznivci i odpůrci kritického skeptického myšlení, dámy a pánové!
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace