Načítám...

Redakce Českého rozhlasu Plzeň

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS
oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2019 získává
zlatý Bludný balvan

Redakce Českého rozhlasu Plzeň
za šíření potenciálně nebezpečných dezinformací zejména z oblasti medicíny



Charakteristiky jara jsou kyselá chuť, východ a vítr, který přináší změnu. Kdo si během zimy nenastřádal dost energie qi, má nyní energie nedostatek. Březen je měsícem žlučníku, ten je ve spolupráci s játry zodpovědný za smělost a odvahu, a jeho problémy se mohou projevit například tenisovým loktem, hysterií, cholerickým vystupováním a hromaděním materiálních i nemateriálních věcí. Žlučník nesnáší časovou tíseň, proto chcete-li se uvedených problémů zbavit, dopřejte si klid a čas a svému žlučníku věnujte vnitřní úsměv. No a samozřejmě každé ráno vypijte na lačno sklenici teplé vody s citronem, to dá rozum. Vy to snad ještě neděláte?

Ne, netrpím ještě demencí a nezačala jsem vám číst z loňského laudatia pro časopis Nová Regena, tyto informace jste se v minulém roce mohli dozvědět z vysílání, webu i Facebooku Českého rozhlasu Plzeň. No dobře, každý může ujet, jednou, dvakrát. Od veřejnoprávního rozhlasu, který se snaží bojovat proti takzvaným fake news bychom to sice nečekali, ale chybička se vloudí. Jenomže bohužel není jediná.

Každý by si měl nasbírat tolik kaštanů, kolik je mu let, plus jeden, a spát v jejich blízkosti. Buď je mít pod postelí nebo přímo v posteli, a to až do prvního jarního dne. Člověka to nabíjí energií, ale pouze, je-li ženou. Mužům naopak kaštan energii bere. Zaznělo například v rámci Hobbymagazínu z dopisu posluchačky a s doplněním pozvané bylinkářky, za nadšeného přizvukování paní moderátorky.

Nejvíce zaručených informací o zdraví se nám ovšem dostalo z úst s redakcí spřátelené celostní výživové terapeutky Dagmar Chmelířové, která svá moudra nosila do studia minimálně jednou měsíčně. V červenci 2019 jsme se tak mohli dozvědět například to, že o osrdečník bychom se měli starat tradičním cvičením qi-kung, které dokáže dostat živiny do každé buňky těla. Z těla ven potom dostává patogeny kurkuma a rozmarýn pomůže uvolnit srdeční čakru, čímž nám uvolní emoce, abychom je pak zvládli lépe procítit.

Nevím jak vaše, ale mé pozitivní emoce doslova rozproudila informace, že dort můžeme sníst klidně úplně celý. Pokud se totiž prý nebojíme, že naše váha půjde nahoru, nepřibereme vůbec nic. A nejde jen o kila! Všechny obtíže, překážky i onemocnění si vlastně způsobujeme sami tím, že do všeho příliš zasahujeme a chceme to mít pod kontrolou. Cituji: „Když tu hlavu budeme mít čistou, nebudeme ji mít zanesenou těma myšlenkama, když bude prázdná, tak bude všechno proudit tak, jak má.“

Předpokládám, že paní terapeutce vše proudí skutečně na jedničku, protože o myšlenkách (natož snad vědomostech) v hlavě skutečně nemůže být ani řeč. I proto se od ní zřejmě dozvídáme o třech ohřívačích, jejichž existenci nám středoškolská biologie i vysokoškolská anatomie, žel, zatajily. Jde o tři velice důležité abstraktní orgány, které sice orgány nejsou, ale zato fungují na bázi spojnic mezi orgány. Můžeme si je představit jako sítě na pomeranč, a proudí jimi energie. Slouží jako komunikační spojnice mezi orgány, které si takto navzájem sdělují, čemu se mají věnovat. Tento převelice důležitý systém horního, středního a spodního ohřívače přináleží srdci, jeho aktivní dobou je srpen, a určitě bychom mu měli věnovat pozornost, stejně tak jako srdci, osrdečníku a tenkému střevu, protože patří do elementu ohně. Že vám to taky vyhnalo z hlavy všechny myšlenky? No výborně, hned jste o něco zdravější. A pokud ještě vyloučíte ze stravy cukr a bílou mouku, přestanou se vám dělat bradavičky!

Nutno podotknout, že po určitém humbuku zřejmě nejen z naší strany ukončila redakce Českého rozhlasu Plzeň oficiální spolupráci s paní terapeutkou a ve druhé polovině roku 2019 jste se tak už s jejím pábením na vlnách veřejnoprávního média setkával nemuseli. Skoro jsme začali přemítat, je-li ocenění Bludným balvanem ještě na místě, když už se osoby zodpovědné tak pěkně poučily. Ale nepoučily. V lednu roku 2020 připomněla daná redakce rozhovor s andělologem a nositelem Bludného balvanu Emilem Pálešem, který se rozpovídal o tom, jak s sebou technologická vyspělost civilizace přináší morální úpadek, což můžeme ostatně vypozorovat na dějinných cyklech, přičemž ten náš je spojen s andělem Slunce Gabrielem. Ale to je vlastně ještě humorná historka. Méně humorný už je březnový článek, v němž se Český rozhlas Plzeň ostře ohradil proti stažení potenciálně velmi nebezpečného rozhovoru Jaroslava Duška s léčitelem Milanem Calábkem z platforem soukromých společností (YouTube a Ulož.to) a to po jejich vlastním uvážení a v souladu s jejich pravidly. Smazání videa, v němž Milan Calábek mimo jiné radí léčit COVID-19 pomocí Antabusu či jedovatého zimolezu japonského, označil ČRo Plzeň za cenzuru a zavádění totalitárních praktik. Není na nás, abychom radili Českému rozhlasu ohledně řízení jeho regionálních redakcí, jen by nás opravdu zajímalo, zda si takovou ostudu v Plzni pěstují záměrně, nebo jim jenom nevadí. My plzeňské redakci každopádně udělujeme zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za šíření potenciálně nebezpečných dezinformací zejména z oblasti medicíny.

Kurzívou bez uvozovek jsou zkrácené parafráze toho, co skutečně zaznělo. V plném znění by to bylo moc dlouhé.

Video na YouTube Pátečníci Sisyfos


Zdroje:
 Státní cenzura pod rouškou koronaviru? Video zmizelo a s autory se nikdo nebaví.


Kam dál?

MUDr. Jan Vojáček, CFMP Zobrazit

MUDr. Jan Vojáček, CFMP

získává stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2019 za odvážnou redefinici epigenetiky a téměř úspěšné znovuobjevování základního učiva normální a patologické fyziologie.
Pá 9. 10. 2020 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Robert Frischer a Univerzita Hradec Králové Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Robert Frischer a Univerzita Hradec Králové

Doc. Ing. Robert Frischer, Ph.D., a Univerzitě Hradec Králové za originální a výpočty téměř podpořené chápání procesů probíhajících v nanostrukturních materiálech.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
BENU Česká republika s.r.o. Zobrazit

BENU Česká republika s.r.o.

získává bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2019 za prodej předražených cukříků vydávaných za léky a to bez záruky alespoň placebo efektu.
Pá 9. 10. 2020 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - Radim Grebeníček Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - Radim Grebeníček

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2021 získává stříbrný Bludný balvan Radim Grebeníček za vytvoření zcela nového modelu uzdravování skrz myšlenkou indukovanou změnu genové exprese.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace