Načítám...

Argumentace kruhem: Vzestup víry v placatou zemi

Kdy: 17. 4. 2019 18:00
Kdo: Michael Marshall
Kde: Akademie věd
Organizátor: Sisyfos

 

Doporučujeme se přijít podívat, poněvadž z přednášky nebude videozáznam!

 

English below

Když v roce 2013 Michael Marshall udělal rozhovor s vice-prezidentem společnosti Placaté Země v rámci svého pořadu Be Reasonable ("Buďte rozumní"), lidé nemohli uvěřit tomu, že někdo může být upřímně přesvědčen, že je Země placatá. O pět let později, víra v placatou Zemi se dostala do mainstreamu, její vyznavači natočili tisíce hodin videí na YouTube, získala mezinárodní mediální pokrytí a získala bezpočet následovníků. Jak jsme se sem dostali?

Ve své přednášce se Marshall podělí o své zkušenosti s hnutím Placaté Země, rozebere jeho vůdce a jejich způsob uvažování a poví o svých zážitcích z prvního britského veletrhu Placaté Země.

Michael Marshall je vedoucí projektů organizace The Good Thinking Society a vice-prezident skeptického spolku Merseyside Skeptics Society. Často vede rozhovory s proponenty pseudověd v rámci svého podcastu Be Reasonable.

Mezi jeho aktivity se řadí organizace mezinárodního protestu proti homeopatii (kampaň 1023), být v utajení, aby odhalil podvody věštců a šarlatánů, a spoluzaložení populární konference QEDcon. Píše pro The Guardian, The Times a New Statesman.

Událost na FB

Circular Reasoning: The Rise of Flat Earth Belief

In 2013, when Michael Marshall first interviewed the Vice President of the Flat Earth society for his show Be Reasonable, people could scarcely believe that anyone could genuinely think the Earth was flat. Five years later, Flat Earth belief has gone mainstream, spawning thousands of hours of YouTube videos, gaining widespread international media coverage, and attracting countless followers. How did we get here?

In this talk, Marshall will talk through his experiences of the Flat Earth movement, take a look at the leaders and some of their reasoning, and report back from the weekend he spent at the UK’s first ever Flat Earth convention.

Michael Marshall is the Project Director of the Good Thinking Society and the Vice President of the Merseyside Skeptics Society. He regularly speaks with proponents of pseudoscience for the Be Reasonable podcast.

His work has seen him organising international homeopathy protests, going undercover to expose psychics and quack medics, and co-founding the popular QED conference. He has written for the Guardian, The Times and New Statesman.

 

Zdroj: The Good Thinking Society


Kam dál?

Jak se psala Bible — textová kritika a biblické mýty Zobrazit

Jak se psala Bible — textová kritika a biblické mýty

Odkaz na stream v článku.
Út 5. 1. 2021 | Petr Jan Vinš Přečíst
Všechno na Mars! Vyřeší nejnovější sondy záhadu života na Rudé planetě? Zobrazit

Všechno na Mars! Vyřeší nejnovější sondy záhadu života na Rudé planetě?

Odkaz na stream uvnitř článku.
St 13. 1. 2021 | Tomáš Petrásek Přečíst
„Švédský experiment″ - Koronovirová strategie, která neměla obdoby Zobrazit

„Švédský experiment″ - Koronovirová strategie, která neměla obdoby

Švédský přístup k pandemii kovidů se setkal s ostrou kritikou z domácích i zahraničních zdrojů. Byl to úspěch, nebo obrovské selhání? Hrály úřady s životy svých občanů ruskou ruletu? Po téměř třech letech se podíváme na to, co říká věda a co se vlastně stalo.
St 17. 5. 2023 | Sisyfos Přečíst
Etika očkování (datum bude změněno) Zobrazit

Etika očkování (datum bude změněno)

Odkaz na stream v článku.
Út 30. 3. 2021 | David Černý Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace