Načítám...

Přínosné a nepřínosné postupy v popularizaci vědy

Kdy: 19. 4. 2023 17:00
Kdo: Sisyfos
Kde: Akademie věd
Organizátor: Sisyfos
CZ

Přednáškový cyklus Věda kontra iracionalita Českého klubu skeptiků Sisyfos uvádí:

Přínosné a nepřínosné přístupy v popularizaci vědy

Dr. Tom J. Carruthers je popularizátor vědy, myslitel a kreativec, který působí v australské Canbeře. Vášnivě se zasazuje o rozmanitost a rovnost, o potřebu zapojení do vědy, které přesahuje rámec vědecké gramotnosti, a o zvýšení společenské hodnoty odborných znalostí ve všech odvětvích. Je myšlenkovým vůdcem, který vyzývá k lepšímu uznání poznatků z výzkumu v oblasti vědecké komunikace v rámci praxe a k ocenění odborných znalostí v oblasti vědecké komunikace ve státní správě a širší komunitě.

Tom je bývalým stratégem a provozním manažerem v komunikačním týmu Australské akademie věd, kde vedl kampaně a sdělení týkající se kritických témat, jako je COVID-19, změna klimatu a rovnost pohlaví. Je bývalým spoluředitelem společnosti Pint of Science Australia, kde založil národní model vzájemného mentoringu a školení, který již šest let podporuje sektor angažovanosti v oblasti STEM v Austrálii. V poslední době spolupracoval s poradenskou agenturou Ogilvy PR, která pracuje s podniky na komunikaci a posilování jejich politik, iniciativ a komunikace v oblasti ESG.

Tom je držitelem doktorátu z biologické chemie (ANU), magisterského titulu v oblasti vědecké komunikace (ANU) a má zkušenosti s prací v australském univerzitním, vládním, neziskovém a soukromém sektoru. Je spolupředsedou australské organizace Science Communicators a členem výboru Světové organizace pro vědeckou gramotnost.

 

EN

The lecture series Science versus Irrationality of the Czech Skeptics Club Sisyfos presents:

The Dos & Don'ts of Science Communication

Dr Tom J Carruthers is a science communicator, thinker and creative based in Canberra, Australia. He passionately advocates for diversity and equity, the need for science engagement that goes beyond scientific literacy, and to increase the community’s value of specialist expertise across all sectors. He is a thought leader, calling for better recognition of science communication research learnings within the practice, and an appreciation of science communication expertise in government and the broader community.

Tom is the former Strategist and Operations Manager in the communications team at the Australian Academy of Science, where led campaigns and messaging on critical topics such as COVID-19, climate change, and gender equity. He is the former co-CEO of Pint of Science Australia, where he established a national peer-mentoring and training model that has been supporting the STEM engagement sector in Australia for the past 6 years. Most recently, he has worked with Ogilvy PR, a consulting agency working with businesses to communicate and strengthen their ESG policies, initiatives and communications.

Tom holds a PhD in biological chemistry (ANU), a Master’s in science communication outreach (ANU), and has experience working in the Australian university, government, not-for-profit and private sectors. He is the co-president of the Australian Science Communicators and a member of the committee for the World Organisation for Science Literacy.


Kam dál?

Posvátná erotika a nová náboženská hnutí - veřejné mínění vs. soukromá skutečnost Zobrazit

Posvátná erotika a nová náboženská hnutí - veřejné mínění vs. soukromá skutečnost

Přednáškový cyklus Věda kontra iracionalita Českého klubu skeptiků Sisyfos uvádí: Posvátná erotika a nová náboženská hnutí - veřejné mínění vs. soukromá skutečnost Pojďme se podívat za oponu nových náboženských hnutí, které se točí kolem netradičních sexuálních praktik. Slyšeli jsme mnohé o českém guru Járovi, rumunském guru Bivolaru, či o maďarském guru Harun Yahya. Co z toho se zakládá na pravdě? Které kritiky těchto guru a jejich praktik jsou trefné? Které vyvolávají zbytečnou paniku? A naopak, v čem jsou média a společnost příliš shovívaví?
St 16. 11. 2022 | Sisyfos Přečíst
Plenární schůze 2022 ve středu 21. 9. 2022 od 17:00 v AV ČR i v online formě Zobrazit

Plenární schůze 2022 ve středu 21. 9. 2022 od 17:00 v AV ČR i v online formě

Členové klubu se mohou na plenární schůzi registrovat do úterý 20. 9. 20:00 na mail Pierzynovaa@gmail.com, abychom vám mohli zaslat veškeré informace a podklady e-mailem.
St 21. 9. 2022 | Sisyfos Přečíst
Pozvánka na předávání Ceny Jiřího Heřta Zobrazit

Pozvánka na předávání Ceny Jiřího Heřta

Srdečně Vás zveme na slavnostní předání 1. ročníku Ceny Jiřího Heřta, která se koná 15.11. od 15:00 hodin v Planetáriu Praha. K účasti je nutná registrace.
Po 15. 11. 2021 | redakce Přečíst
Jak měříme velmi nízké teploty? Zobrazit

Jak měříme velmi nízké teploty?

Odkaz na stream v článku.
Út 15. 12. 2020 | Miloš Rotter Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace