Načítám...

Plenární schůze 2023 ve středu 20. 9. 2023 od 17:00 v Pražském kreativním centru

Kdy: 20. 9. 2023 17:00
Kdo: Výbor Sisyfos
Kde: Pražské kreativní centrum
Organizátor: Sisyfos
Milí členové Sisyfa,
 
zveme vás na plenární schůzi, která se koná ve středu 20. 9. 2023 od 17:00 v zcela nových prostorách. Letos nebude plenární schůze v Akademii Věd ČR, jak bylo zvykem v předchozích letech, ale je přesunuta do Pražského kreativního centra, Staroměstské nám. 4/1, Staré město 110 00, Praha, v 1. patře v sále Minuta. Plenární schůze bude probíhat v prezenční i online formě, proto se můžou registrovat i členové nebydlící v Praze nebo právě se nacházející mimo Prahu. Prosím o registraci do 18. 9. 2023 do 23:59 na e-mail: Pierzynovaa@gmail.com
 
Do předmětu mailu prosím napište: plenární schůze. Do obsahu mailu uvítáme, když napíšete své jméno a členské číslo a zda preferujete prezenční nebo online formu. Online formu můžete preferovat i pokud nemáte mikrofon a kameru, pro hlasování by měl stačit přístup k internetu. 
Program plenární schůze zašleme všem registrovaným dne 19. 9. 2023.
Bez registrace není možné se na plenární chůzi přihlásit.
Na plenární schůzi se mohou přihlásit pouze členové klubu s členským číslem. 
 
Děkujeme za zájem, spolupráci a těšíme se na setkání.

Kam dál?

Plenární schůze 2022 ve středu 21. 9. 2022 od 17:00 v AV ČR i v online formě Zobrazit

Plenární schůze 2022 ve středu 21. 9. 2022 od 17:00 v AV ČR i v online formě

Členové klubu se mohou na plenární schůzi registrovat do úterý 20. 9. 20:00 na mail Pierzynovaa@gmail.com, abychom vám mohli zaslat veškeré informace a podklady e-mailem.
St 21. 9. 2022 | Sisyfos Přečíst
Od denacifikácie po svätú vojnu proti satanizmu – vojna na Ukrajine a kresťanské pozadie ruskej vojnovej propagandy Zobrazit

Od denacifikácie po svätú vojnu proti satanizmu – vojna na Ukrajine a kresťanské pozadie ruskej vojnovej propagandy

Hoci kresťansky motivované násilie nie je ani v modernej dobe nezvyčajné (od organizovaného násilia napr. Ku-Klux-Klanu až po dnešné útoky na interupčné kliniky, či členov LGBTQI+ komunity), väčšina verejnosti si zrejme pojmy ako “svätá vojna” dnes spája skôr s islamizmom. V kresťanskom kontexte potom najmä so stredovekom a križiackymi vojnami. Priamo za hranicami Európy pritom vo februári 2022 eskaloval konflikt, v ktorom agresor čoraz častejšie využíva kresťanský naratív na ospravedlnenie agresie voči inému národu, navyše s priamou podorou najvyššej autority jedného z kresťanských pravoslávnych patriarchátov. Je možné tvrdiť, že Rusko dnes vedie “svätú vojnu”?
St 21. 12. 2022 | Sisyfos Přečíst
„Švédský experiment″ - Koronovirová strategie, která neměla obdoby Zobrazit

„Švédský experiment″ - Koronovirová strategie, která neměla obdoby

Švédský přístup k pandemii kovidů se setkal s ostrou kritikou z domácích i zahraničních zdrojů. Byl to úspěch, nebo obrovské selhání? Hrály úřady s životy svých občanů ruskou ruletu? Po téměř třech letech se podíváme na to, co říká věda a co se vlastně stalo.
St 17. 5. 2023 | Sisyfos Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace