Načítám...

Nominace na Bludné balvany Sisyfa za rok 2019

Bludné balvany Sisyfa za rok 2019

Na základě rozhodnutí výkonného výboru Sisyfa budou i letos udělovány výroční Bludné balvany v kategoriích jednotlivců i družstev. Podle Statutu výročních cen se Bludné balvany [zlatý, stříbrný a bronzový] udělují: "Pro zvýraznění přínosu jednotlivců i různých spolků k matení české veřejnosti a rozvoji blátivého způsobu myšlení".

Nominovat lze kohokoliv, kdo v daném roce působil v příslušném směru na území České republiky. Tatáž osoba či družstvo mohou být nominovány opakovaně a stát se tak i mnohonásobnými laureáty Ceny. Nominace s příslušnou dokumentací a stručným zdůvodněním může podat kterýkoliv člen Sisyfa či občan ČR v termínu, jejž vyhlašuje výkonný výbor Sisyfa (celoročně). Výbor pak zřizuje každoročně Komisi pro bludné balvany, jež posoudí došlé návrhy a na základě tajného hlasování navrhne udělení jednotlivých Bludných balvanů. Návrh podléhá schválení výkonného výboru Sisyfa. Na udělení Ceny není právní nárok. Proti udělení Ceny není odvolání ani slitování. V případě, že oceněný jednotlivec získá posléze Nobelovu cenu, je povinen svůj Bludný balvan vrátit výboru Sisyfa. Výbor musí poté jmenovaného vymazat z rejstříku laureátů Ceny a tvrdit, že nikdy takto vyznamenán nebyl. 

Ceny za rok 2019 budou vyhlášeny dne 27. 3. 2020 ve Strouhalově posluchárně Matematicko-fyzikální fakulty UK, Ke Karlovu 5, Praha 2. 
Uzávěrka nominací na BlB za rok 2019 je stanovena na 31. 12. 2019. Nominace zasílejte na e-mail balvany@sisyfos.cz 
 
 
/jg/

Kam dál?

Etika očkování (datum bude změněno) Zobrazit

Etika očkování (datum bude změněno)

Odkaz na stream v článku.
Út 30. 3. 2021 | David Černý Přečíst
Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - Institut transformační psychologie Zobrazit

Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - Institut transformační psychologie

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev Institutu transformační psychologie za jejich podíl na rozšíření nabídky psychošmejdů, kteří to snad ani nemyslí zle.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii jednotlivců za rok 2020 - Jiří Beran Zobrazit

Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii jednotlivců za rok 2020 - Jiří Beran

Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc., za obohacení epidemiologie a medicíny založené na důkazech o nástroje založené na vnuknutí.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - redakce a spolupracovníci Jesenického týdeníku Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - redakce a spolupracovníci Jesenického týdeníku

Redakce a spolupracovníci Jesenického týdeníku za to, že díky jejich práci budou obyvatelé Jesenicka v učebnicích historie stát po boku těch, kdo se báli bleskosvodu.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace