Načítám...

Zlatý Bludný balvan za rok 2004 - Eduard Boháč

Komise pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků Sisyfos oznamuje, že v kategorii jednotlivců získává za rok 2004

zlatý Bludný balvan
Eduard Boháč
za houževnaté odstiňování patogenních zón v zištné starosti o zdraví spoluobčanů.

V Mníšku pod Brdy žije, bezpečně odstíněn od rozumu, vědy a poctivých řemesel, výrobce odstiňovačů, stálice na esoterickém podnikatelském nebi, pan Eduard Boháč. Na internetu lze jeho výrobek vyhledat také v kolonce Prodej vědeckých a technických přístrojů. (Ach, ten internetový svět!) Zakoupíte-li si Boháčův odstiňovač Geosan 02, budete mít ve spánku teplé nohy, nebudete se potit, budit, nebudou vám otékat ruce a nohy, bolet záda, krční páteř, klouby, vaše malé dítě nebude cestovat v postýlce, zmizí migrény a stresy.

Náš laureát nazývá fujtably pod zemí nehomogenitami a je zřejmě přesvědčen, že pestrost složení vrchních vrstev obalu Země není slučitelná se zdravím, ba někdy ani se životem.

Dalším agresorem útočícím na jedince v interiérech je elektrické vedení se svým ničivým elektromagnetickým polem. Ve svých propagačně – osvětových materiálech dokáže Eduard Boháč u slabších a neurotických jedinců vyvolat fobii nejen z elektrických rozvodů v bytě, ale i z trubek s pitnou vodou. Ta je sice po vypuštění z kohoutků blahodárná, ale dokud protéká rozvodnou sítí, je to zákeřná bestie. Čtenáři Boháčových letáků se vlastní dům změní v přízračný dům Usherů, leč naštěstí jen do chvíle, dokud ho tento bodrý muž neobejde s virgulkou či feldsondou a dokud si pán domu nezakoupí poskládaný alobal střídaný igelitem, po obvodu zatavený. Aby věc vypadala důvěryhodně, má odstiňovač blikátka, je vybaven přístrojkem o příkonu 2 W a z takzvané elektroniky jsou vyvedeny dva slabé vodiče (červený a modrý), k nimž se pájením připojují vodiče shodných barev. Tentokrát je esoterickému podnikateli elektřina dobrá! Žárovčičky blikají, věc tedy vypadá vědecky a tudíž musí na ní něco být! Proč by jinak takový klumprt stál 3 tisíce korun?

Nic není zadarmo, natož klídek a zdraví, strašení výrobce nákupem podložky nekončí. U hypersenzitivních jedinců, což jsou vlastně všichni, kteří si podobné věci kupují, může prý vést odstínění lůžka k slabému mravenčení po celém těle, někdy dochází k horšímu usínání a to do té doby, než si organismus navykne na nové podmínky. Na čisté prostředí si lze navykat postupně tak, že si dobu zapojení stínění podle potřeby prodlužujeme, jak to známe při odvykání kouření. Jsou to prostě nervy a původně špatné usínání se ještě zhorší, výrobce sice dává naději, že jen dočasně, ale délku toho krušného období raději nezveřejňuje. Jak vidno, i z takzvaného čistého prostředí se může udělat jednomu šoufl. Jsou snad hospody proto tak plné ?

Na otázku, jak na svůj Geosan pan Boháč přišel, sdělil jasně a bez příkras:

"Zkoušel jsem to a ono, deset let jsem na tom makal, až jsem na to kápnul."

fotogalerie

Kam dál?

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - firma Deaktivátor K Zobrazit

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - firma Deaktivátor K

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev firmě Deaktivátor K z Hronova za výrobu a prodej přístroje k absorbci vln vyvěrajících z geopatogenních zón.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Zdravé fórum a spol. Zobrazit

Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Zdravé fórum a spol.

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává zlatý Bludný balvan Zdravé fórum, z.s., a spol. za obohacení Public Health o cherry picking, datovou magii a konspirační teorie vůbec.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - Karel Janeček Zobrazit

Zlatý Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - Karel Janeček

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2021 získává zlatý Bludný balvan Mgr. Karel Janeček, PhD, MBA, za důkaz, že "matematika" a "matení" možná přece jen mají společný slovní základ.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace