Načítám...

Protest laureátky akademické malířky Jiřiny Průchové

Ak. mal. Jiřina Průchová
Výzkumně vzdělávací zařízení
Ateliér GA/MO Praha, Intercentrum Psychosomatické artterapie® v ČR

Veřejné prohlášení
„PROTEST“

Jmenuji se Jiřina Průchová a od roku 1988 se systematicky zabývám psychologickým, fyziologickým a fyzikálním působení barev, tvarů a obrazových konfigurací na psychický, psychosomatický, somatický a energetický stav člověka. Výsledky našich studií jsou shrnuty v původní české rekondiční a regenerační metodě, kterou jsme nazvali Psychosomatická artterapie. Verifikační studie Psychosomatické artterapie, byly realizovány s řadou předních odborníků pomocí elektrografie, elektroencefalografe, laboratorní elektronové mikroskopie, infravizního měření infračerveného záření termovizní kamerou aj. Poznatky z těchto výzkumných studií jsme prezentovali, nestranným odborníkům na oponentních řízení. Verifikační studie včetně hodnocení oponentů a oponentní rady jsou k nahlédnutí v Ateliéru.

Psychosomatická artterapie má multidisciplinární charakter. Nelze ji posuzovat bez komplexního seznámení s výsledky jednotlivých odborných studií. Výbor Českého klubu skeptiků SISYFOS se nezúčastnil žádné z realizovaných studií a ani není odborně seznámen s touto problematikou. Přesto si osobuje právo vyjadřovat se, hodnotit a oceňovat moji práci a mé zásluhy, které nezná. Nevím, jaké pohnutky vedly Výbor Českého klubu skeptiků SISYFOS k udělení anticeny v oblasti vědy ceny Stříbrný Bludný Balvan Sisyfa za rok 2002 a za jaké mimořádné zásluhy mi byla tato cena udělena. Vyjadřuji údiv nad povrchností při rozhodování o udělování této ceny jejíž „objektivitu“ mimo jiné dokládá pozvánka předsedy Výboru pro bludné balvany pana RNDr. Jiřího Grygara, ve které mě vyzívá k převzetí ceny v neexistující ulici „Nad Karlovemí 3“, v Praze 2.

- Důrazně se ohrazuji proti zneužití vědy a médií k veřejnému znevažování a zesměšňování mé cti, práce a hodnot, které jsou s mým jménem spojovány výborem Českého klubu skeptiků SISYFOS.

- Protestuji a podávám stížnost proti zneužití akademické půdy Matematicko-fyzikální fakulty UK k prezentaci soukromého názoru Výboru Českého klubu skeptiků SISYFOS.

- Protestuji proti porušení Listiny základních práv a svobod Hlava první, čl. 1,

Hlava druhá, čl. 7, odst. 2., čl. 10, odst. 2. a 3., čl. 15, odst. 2, čl. 17, odst.1 výborem Českého klubu skeptiků SISYFOS.

- Žádám výbor Českého klubu skeptiků SISYFOS k okamžitému veřejnému stažení ceny Stříbrný Bludný Balvan Sisyfa za rok 2002 a veřejnou omluvu.

V případě, že se tak nestane, budu své občanské, autorské, umělecké, vědecké a firemní jméno Jiřina Průchová bránit. V tom případě budu žádat nejen oficiální stažení ceny, veřejnou omluvu, ale také finanční náhradu.

Ak. mal. Jiřina Průchová

Kam dál?

Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - Institut transformační psychologie Zobrazit

Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - Institut transformační psychologie

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev Institutu transformační psychologie za jejich podíl na rozšíření nabídky psychošmejdů, kteří to snad ani nemyslí zle.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
BENU Česká republika s.r.o. Zobrazit

BENU Česká republika s.r.o.

získává bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2019 za prodej předražených cukříků vydávaných za léky a to bez záruky alespoň placebo efektu.
Pá 9. 10. 2020 Přečíst
Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - firma Deaktivátor K Zobrazit

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - firma Deaktivátor K

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev firmě Deaktivátor K z Hronova za výrobu a prodej přístroje k absorbci vln vyvěrajících z geopatogenních zón.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - Veronika Vendlová Zobrazit

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - Veronika Vendlová

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců Veronice Vendlové za objev jemnohmotné struktury emocí a aplikaci tohoto objevu v politickém marketingu.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace