Načítám...

AURA-SOMA

AURA-SOMA je léčebný systém, jehož autorkou je britská farmaceutka a léčitelka Vicky Wall, dcera židovského znalce kabaly. Aura-Soma se zabývá odstraněním nemocí a problémů vzniklých psychickou, duševní nebo mentální nerovnováhou. Řadí se k „celostním“ terapiím. Její filozofie se údajně opírá o moudrost kabaly, čínského I-ťingu, staroegyptského tarotu, jógy a hinduistického učení o čakrách. Prakticky je syntézou léčby drahými kameny a minerály, energií rostlin a zejména barvami. Má být především léčbou duše a harmonizovat člověka po stránce duchovní, emocionální, mentální i fyzické. Léčba spočívá v potírání těla lahvičkami se dvěmi rozdílnými nemísícími se barevnými tekutinami, vodným a olejovým roztokem. Emulze, která vznikne smícháním obou částí, se nanáší přímo na tělo. V průběhu ošetření si klient za pomoci vyškoleného terapeuta nejprve udělá tzv. „barevný test“. Vybere si 4 lahvičky, které se mu nejvíce líbí a jednu, která se mu nelíbí. V barevném testu se tak „nádherně zobrazí, co je jeho momentálně největší slabinou, na čem je potřeba zapracovat, kde vznikl případný blok a co bylo jeho příčinou“. Na základě toho terapeut klientovi doporučí vhodnou lahvičku a stanoví postup používání. V průběhu užívání si člověk má začít uvědomovat mnoho souvislostí, které dříve neviděl. To mu pomůže pozitivně změnit své chování. „V situacích, které byly dříve neřešitelné, se člověk stává sebejistější a lépe zvládá i stresové situace“. K dispozici jsou stovky lahviček v několika léčebných sériích nazvaných Equilibrium, „Pomandery“a Kvintesence. Jednotlivé lahvičky jsou pak různě pojmenovány, např. po andělech. Lahvička Gabriel „připojuje duši a vědomí k svému já“ a natírá se na tělo od solárního plexu ke krku, lahvička Rafael se natírá kolem třetího oka. Pomandery. obsahují 49 bylinek v různých poměrech, podle oblasti působení. Jejich hlavní funkcí je posílení a harmonizace aury. Nanášejí se do aury a jejich účinek je okamžitý. Kvintesence. jsou „jemné energetické substance, které slouží k navázání kontaktu s tzv. mistrovskými energiemi. Každý barevný paprsek totiž svou frekvencí přenáší i informace“.

Metoda Aura-Soma se rychle rozšířila do celého světa včetně Ameriky, Austrálie, Číny i Japonska, a dnes je propagována např. firmou Barevný svět s.r.o. Praha i v ČR, a to jak na webu, tak formou přednášek po celé republice. Aura-Soma ® je registrovaná ochranná známka společnosti Aura-Soma Products Ltd., Velká Británie. Vzdělávání učitelů Aura-Somy je centrálně řízeno orgánem ASIACT (Art and Science International Academy of Colour Therapeutics), vzdělávání je několikaleté a zakončeno poskytnutím licence k provozování metody.

Hodnocení: Nelze popřít, že barvy mají vliv na naši psychickou pohodu a že mohou přispět např. k relaxaci. Metodu lze považovat za bezrizikovou, psychoterapeuticky působící metodu alternativní medicíny. Předpoklad, že může ovlivnit i fyzické choroby, je nepřijatelný a samozřejmě neověřený. Na českých webových stránkách se Aura-Soma doporučuje jako panacea na všechny psychické i fyzické potíže a choroby choroby od A po Ž: afty, alergie, astma, alkoholismus, AIDS, akné, anémie, Alzheimer ....., žlučník, což je ovšem naprostý nesmysl, který může poškodit pacienty, kteří se s důvěrou spolehnou na Aura-Somu a zanedbají řádnou terapii.

Kam dál?

Autismus a prof. Strunecká Zobrazit

Autismus a prof. Strunecká

V poslední době se nás stále častěji obracejí rodiče autistických dětí s prosbou, abychom se vyjádři...
Ne 25. 11. 2012 Přečíst
A. Strunecká, J. Patočka: Doba jedová (Triton, Praha 2011) Zobrazit

A. Strunecká, J. Patočka: Doba jedová (Triton, Praha 2011)

Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. oslovila v letošním roce veřejnost další knihou s provokativním ná...
Po 13. 2. 2012 Přečíst
(Ne)úspěch naší výzvy ČLK aneb „ať žije a vzkvétá alternativní medicína“ Zobrazit

(Ne)úspěch naší výzvy ČLK aneb „ať žije a vzkvétá alternativní medicína“

Před měsícem jsme si postěžovali, že většina oslovených orgánů na naši výzvu České lékařské komoře (...
Pá 16. 3. 2012 Přečíst
Ben Goldacre: Prolhaná věda a Zkorumpovaná farmacie Zobrazit

Ben Goldacre: Prolhaná věda a Zkorumpovaná farmacie

V r. 2008 a 2012 napsal Ben Goldacre, lékař, komentátor a spisovatel, dvě knihy, které se setkaly s ...
Čt 6. 2. 2014 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace