Načítám...

Stříbrný bludný balvan za rok 1999 - RNDr. Milanu Rýzlovi

Český klub skeptiků SISYFOS udělil výroční cenu za rok 1999

Stříbrný Bludný Balvan Sisyfa
v kategorii jednotlivců
RNDr. Milanu Rýzlovi
Za české vydání "Základní knihy parapsychologie" s přihlédnutím k celoživotnímu dílu.

V roce 1999 vyšlo české vydání knihy M. Rýzla Základní kniha parapsychologie ( 335 s., nakl. Fontána, Olomouc), čímž se nám konečně dostává možnost zaručené rekvalifikace v parapsychologii.

Její autor vystudoval na Karlově univerzitě v Praze fyziku a chemii, od roku 1967 žije v USA a stal se předním světovým parapsychologem. Vydal přes 100 článků a 15 knih v 15 jazycích. Převážně se zabývá mimosmyslovým vnímáním - telepatií a jasnovidností. Shromáždil o těchto jevech mnoho zpráv, pečlivě je analyzoval a rovněž je laboratorně zkoumal. Ač uznává, že v této oblasti dochází k četným podvodům, pokládá tyto jevy za nezvratně prokázané a předjímá možnost jejich praktického využití v telekomunikaci, v lékařské diagnostice, při pátrání po zmizelých a při odhalování zločinů i rudných ložisek.

Laureát jasnovidně předpovídá, že budoucí rozšířené používání mimosmyslového vnímání ... vnese více pravdivosti a poctivosti do mezilidských i mezinárodních vztahů, neboť lež, podvod, intriky a manipulace s veřejným míněním budou jen stěží možné a zločiny zcela nemyslitelné. ... Násilničtí vládcové … by tak mohli narazit na psychický odpor svých poddaných. Jakmile by si lidé vypěstovali dobře fungující mimosmyslové vnímání … měli by přímý přístup k pravdě.

A právě na to již tak zoufale dlouho čekáme. Pak konečně totiž naplníme heslo na naší prezidentské standartě, zodpovíme Pilátovu otázku a navíc tímto parapsychologickým kladivem udeříme na tuneláře, pochybné politiky, neseriózní publicisty a šarlatány všeho druhu. Již jasnovidíme, že díky laureátovým výzkumům naše důvěryhodnost ve světě neobyčejně vzroste - a již jasnoslyšíme, jak se všude jasnoříká: "co Čech - to poctivý parapsycholog".

Kam dál?

Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Jan Válek Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Jan Válek

PhDr. Jan Válek, Ph.D. za vedení a podporu kvalifikační práce, která má za cíl zavedení výukové látky plné diagnostických bludů.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii družstev za rok 2020 - Gardisté a kadeti Zobrazit

Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii družstev za rok 2020 - Gardisté a kadeti

Bludné koviďáky Gardistům a kadetům v mimořádné covid kategorii družstev za rok 2020.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Robert Frischer a Univerzita Hradec Králové Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Robert Frischer a Univerzita Hradec Králové

Doc. Ing. Robert Frischer, Ph.D., a Univerzitě Hradec Králové za originální a výpočty téměř podpořené chápání procesů probíhajících v nanostrukturních materiálech.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii jednotlivců za rok 2020 - Jiří Beran Zobrazit

Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii jednotlivců za rok 2020 - Jiří Beran

Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc., za obohacení epidemiologie a medicíny založené na důkazech o nástroje založené na vnuknutí.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace