Načítám...

Stříbrný bludný balvan za rok 1999 - Televizi Prima

Český klub skeptiků SISYFOS udělil výroční cenu za rok 1999

Stříbrný Bludný Balvan Sisyfa
v kategorii družstev
TV Prima
Za mimořádný přínos k mysteriozitě České republiky

tak, že co do záhad se řadí do světové špičky. Tuzemským seriálem "Záhady a mystéria" dohonila - ba předhonila - importované "Tajemné příběhy" a to díky zejména okouzlujícímu Jiřímu Podzimkovi a jeho výzkumnému supertýmu, jakož i skvělé režii, která dokázala z případných pochybovačů udělat nepochybné pitomce, což u vlastního výzkumného supertýmu samozřejmě nebylo nutné.

Díky TV Prima se v EU můžeme již vykázat např. podřipským drakem, neformálními styky našich občanů s ufóny, bezpečnostně prověřenými strašidly, erudovanými psychtroniky se zlatými ručičkami, dobře fungujícími menhiry, prastarými národními tradicemi - ano i aurami vlastenců zářících v národních barvách. Připomeňme jen několik z těchto televizních perel.

Výzkum magnetické ženy by, při vhodné aplikaci, mohl vést ke snížení rozvodovosti, neboť zvýšená přitažlivost manželek by nedovolila manželům aby se jen tak snadno odtrhli. Zda některé feministky přepólují na odpudivo, není dosud jasné - možná již tak mnohé učinily.

Díl o upírech jasně ukázal, že se nezříkáme našich krajanů - byť to byli upíři. Tím, že nevylučujeme ani tuto minoritu z naší demokratické společnosti, prokazujeme svou občanskou vyspělost a současně lépe chápeme proč i dnes nám kdekdo pije krev.

Prezentaci léčivého pyramidálního domku sympatickou stavitelkou považujme, bez legrace, za pěknou ťafku stavebním podnikatelům jak snadno, rychle a levně řešit výstavbu. Rozumně postavila jeden domek pro sebe a druhý pro ufóny - a kdyby náhodou nepřiletěli, dá se pronajmout serióznějším zájemcům. Ještě je třeba dořešit to samonabíjení baterek. Pak se z domku bude najednou i byt i léčebna i elektrárna.

Ten náš rarášek je - co pravý Čech - učenlivý (byť málo konstruktivní) a od původního středověkého pouhého mechanického ramplování dospěl již k taškařicím s elektronikou. Začne-li si však stejně nezodpovědně pohrávat i s jadernými reakcemi, bude jistější vodit turisty spíše do temelínského reaktoru než na Zvíkov.

Naštěstí TV Prima vysílá i reklamy a ty, ve srovnání se záhadologickými seriály, působí až třeskutě seriózním dojmem. Proto si inzerenti jistě nejen rádi objednají další reklamy, ale pro kontrast si připlatí i na další záhady. Máme se tedy na co těšit, neboť udělený Bludný Balvan prestiž TV Primy nepochybně ještě zvýší.

Kam dál?

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Daniela Drtinová Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Daniela Drtinová

Novinářka a moderátorka Daniela Drtinová za excelentní ukázku špatné novinářské práce ve vleku vlastních kognitivních zkreslení.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Proslov při předávání XXIII. Bludných balvanů Sisyfa za rok 2020 Zobrazit

Proslov při předávání XXIII. Bludných balvanů Sisyfa za rok 2020

Slovutní laureáti a jejich fanynky, vzácní hosté, příznivci i odpůrci kritického skeptického myšlení, dámy a pánové!
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - redakce a spolupracovníci Jesenického týdeníku Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - redakce a spolupracovníci Jesenického týdeníku

Redakce a spolupracovníci Jesenického týdeníku za to, že díky jejich práci budou obyvatelé Jesenicka v učebnicích historie stát po boku těch, kdo se báli bleskosvodu.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - doc. PhDr. Marie Macková, PhD Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - doc. PhDr. Marie Macková, PhD

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2021 získává bronzový Bludný balvan doc. PhDr. Marie Macková, PhD, za zrození pro jasnovidectví, docenturu v oboru Zdravotně sociální péče, absolvování Olomoucké školy astrologie, ověřování nových modelů sociální péče a šíření světla svým studentům a klientům.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace