Načítám...

Stříbrný Bludný balvan 2011 - Ing. Andrej Dragomirecký

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS
oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2011 získává
stříbrný Bludný balvan

Ing. Andrej Dragomirecký,

prof. psychologie h.c. Baltické pedagogické akademie,
člen Mezinárodní akademie psychologických věd

za transformaci exorcismu, magie a duchařství na psychoterapii

Andrej Dragomirecký působí jako terapeut, odborník na hlubinou abreaktivní psychoterapii. Je autorem učebnic této nové, konečně účinné psychologické metody jako jsou Psychoterapie I a II, Teorie osobnosti, Hlubinná abreaktivní psychoterapie a další. Je rovněž vynikajícím učitelem nových terapeutů a co je nejdůležitější, jedním z hlavních tvůrců české školy regresní terapie.

Původně konstruktér radiolokátorů zpočátku koketoval se scientologií, pak však pojal dílo L. Ronalda Hubbarda svérázně, což ho dovedlo k léčbě minulými životy nezávisle na učení Scientologické církve. Ponechal si však v mnoha ohledech podobné postupy i terminologii. O své teorii tvrdí, že je „... v dobrém souladu s praxí (a) dokazuje to, že psychoterapie založená na této teorii je schopna léčit nemoci, s nimiž si dosud medicína ani psychologie nevěděly rady!“

Terapeutická metoda Andreje Dragomireckého pojednává nejen minulé životy, ale řeší i problémy s přivtělenými dušemi. To jsou duše zbloudilé, zmatené či dokonce umělé, které se pohybují mezi lidmi a mohou vnikat do jejich těl a ovlivňovat jejich myšlení i funkce organismu. „Ukazuje se, že se duše mohou přivtělovat, jestliže je člověk nějak oslabený, nebo jim to dovolí. Oslabení může být způsobeno nemocí, nadměrnou únavou, alkoholem, drogami nebo třeba i úlekem“, píše Dragomirecký v knize Psychoterapie II. aneb Laskavý exorcismus. A vysvětluje, že přivtělené duše dělají v lidském těle a duchu neplechu a je třeba se jich zbavit. „Zde by skoro všem mohla pomoci vhodná psychoterapie. To platí i pro pacienty – schizofreniky. U schizofreniků je to tak, že jejich ´nemoc´ je způsobena velkým počtem přivtělených duší. A jestli je dokážete odvést, pacient je najednou zdravý.“

Přivtělená duše může rovněž způsobit homosexualitu tím, že muž přebere roli duše, která v posledním životě sídlila v ženě anebo třeba bulimii, pokud nutila předchozí ženu-hostitelku, aby jedla a pak jídlo vyzvracela, či dokonce rakovinu, to když se do jedné Dragomireckého klientky přivtělila duše její matky, která na rakovinu zemřela.

Jak se však přivtělených duší zbavit? Podle Dragomireckého psychoterapie je třeba nejdříve zjistit počet a hierarchii přivtělených duší, zjistit proč jsou v člověku, upozornit je, že tam nemají být a pak je odvést, čímž problémy jako schizofrenie, bulimie či homosexualita zmizí.

Za celoživotní dílo, které by měli zabednění psychologové a psychiatři konečně používat ve své praxi, udělujeme Andreji Dragomireckému naši cenu.

Kam dál?

Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Somavedic‌ ‌Techologies‌ ‌s.r.o.‌ Zobrazit

Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Somavedic‌ ‌Techologies‌ ‌s.r.o.‌

Somavedic‌ ‌Techologies‌ ‌s.r.o.‌ ‌v‌ ‌čele‌ ‌s‌ ‌Ivanem‌ ‌Rybjanským‌ ‌za‌ ‌vynález,‌ ‌výrobu‌ ‌a‌ ‌prodej‌ ‌lampiček‌ ‌provázených‌ ‌velkolepým‌ ‌šálením‌ ‌o‌ ‌jejich‌ ‌hygienických,‌ ‌léčebných‌ ‌a‌ ‌ochranných‌ ‌účincích‌ ‌tajemnou‌ ‌energií‌ ‌získávanou‌ ‌z‌ ‌drahých‌ ‌kamenů‌ ‌uložených‌ ‌údajně‌ ‌uvnitř.‌ ‌ ‌
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Daniela Kovářová Zobrazit

Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Daniela Kovářová

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců JUDr. Daniele Kovářové za nenormální právní guláš uvařený nad doutnajícími ostatky rodinného práva.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - doc. PhDr. Marie Macková, PhD Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - doc. PhDr. Marie Macková, PhD

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2021 získává bronzový Bludný balvan doc. PhDr. Marie Macková, PhD, za zrození pro jasnovidectví, docenturu v oboru Zdravotně sociální péče, absolvování Olomoucké školy astrologie, ověřování nových modelů sociální péče a šíření světla svým studentům a klientům.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Robert Frischer a Univerzita Hradec Králové Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Robert Frischer a Univerzita Hradec Králové

Doc. Ing. Robert Frischer, Ph.D., a Univerzitě Hradec Králové za originální a výpočty téměř podpořené chápání procesů probíhajících v nanostrukturních materiálech.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace