Načítám...

Stříbrný Bludný balvan za rok 2006 - Mgr. Jiří Čehovský

Komise pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS
oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2006 získává

stříbrný Bludný balvan
Mgr. Jiří Čehovský
za zásluhy o rozvoj homeopatie v ČR, vydávání homeopatické literatury,
nezištnou léčbu lidí i rostlin a za objev homeopatické metody autopatie

Nakladatel Jiří Čehovský stál v čele šiku popularizátorů homeopatie v českých zemích už od roku 1980. Za komunismu léčil homeopatickými přípravky nejprve své bližní a přátele. Teprve od roku 1990 se mu otevřel v této alternativní disciplíně zlatý důl. Založil vydavatelství Alternativa chrlící homeopatické publikace do dnešních dnů, otevřel si soukromou praxi a založil Homeopatickou akademii, kde každým rokem vyškolí okolo sto šedesáti homeopatů.

Není ovšem jen vydavatelem a léčitelem, ale i průkopníkem nových homeopatických metod a postupů. Kupříkladu se neomezuje jen na léčbu lidí.

Jak napsal v jedné své knížce podařilo se mu homeopaticky vyléčit ořech zlomený větrem. Po vichřici mu upadla třetina koruny, začal rychle chátrat, plody byly nekvalitní, listy skrvnité. Vyšel tedy z úvahy, že plody ořechu připomínají škebli. Homeopatickým lékem vytvořeným ze škeble je Calcarea carbonica. Potíže lidí konstitučního typu odpovídajícího tomuto léku jsou často zhoršeny větrem. Jsou to lidé, kteří rádi setrvávají na jednom místě, tam, kde se cítí doma – jako strom. Na základě této geniální úvahy pod kůru stromu vsunul do jakési kapsičky vyříznuté nožem tabletku Calcarea carbonica v ředění C 30. Chátrání stromu se zastavilo, dutiny se částečně zatáhly. Je to už asi devatenáct let a strom je stále v pořádku a odolal už mnoha vichřicím. Pokud máte doma ořech, radí Jiří Čehovský, zkuste to také.

Léčením stromů se však příliš nezabývá. Věnuje se hlavně lidem. Jestli to nebude tím, že stromy na rozdíl od napálených klientů neplatí.

U lidí dokáže vyléčit i problémy s nimiž si normální lékař neporadí. Třeba vztahy. Uvádí, že jednomu klientovi při léčbě astmatu nejdříve podaný homeopatický preparát pomohl najít si dívku a zlepšit sebevědomí a posléze zatočil i s tou dušností. S takovou by si ještě mohl otevřít seznamovací agenturu. A nejen ji. Mohl by pomoci naší ekonomice s nezaměstnaností. Jedna jeho klientka marně sháněla práci. Po užití homeopatického preparátu dostala najednou dvě výhodné nabídky. Byrokrati z úřadů práce, třeste strachy o své fleky!

Kromě léčby větrem zlomených stromů, lidských nemocí, vztahů a nezaměstnanosti objevil Jiří Čehovský ještě unikátní homeopatickou metodu autopatii, která klasickou homeopatii, již dosud propagoval a kterou stále vyučuje, v podstatě popírá. Má však prý unikátní účinky. Dokáže dokonce vyléčit i problémy které si s sebou člověk nese z minulých životů. Jestli léčí i problémy minulých životů u stromů, magistr Čehovský neuvádí.

U autopatie totiž odpadá složité hledání vhodného homeopatického léku. Vždy se používá jediný lék a to pacientova vlastní slina. Pochopitelně homeopaticky potencovaná, tedy zředěná. Vyrobit autopatický lék je jednoduché. Slouží k tomu skleněná nálevka za pět set korun, kterou Mgr. Čehovský vynalezl. Do nálevky se plivne a autopatická lahvička se propláchne vodou. Zbytek roztoku, který zůstane na prohloubeném dnu vírové komůrky, se spolkne. A je to. Máme vyroben dokonalý homeopatický preparát.

Jen nevím, jak se na to tváří výrobci homeopatik, které náš laureát může připravit o tučné zisky. Nerozzuří se mezi homeopaty obchodní válka? Už tak je mezi nimi dost zlé, neředěné krve.

Jak patrno, takový homeopat lidí i stromů, bojovník s osamělostí, nepřítel nezaměstnanosti a objevitel nových homeopatických metod si Bludný balvan zaslouží několikanásobně.

LK

fotogalerie

Kam dál?

Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Daniela Kovářová Zobrazit

Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Daniela Kovářová

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců JUDr. Daniele Kovářové za nenormální právní guláš uvařený nad doutnajícími ostatky rodinného práva.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii družstev za rok 2020 - Gardisté a kadeti Zobrazit

Zlatý Bludný koviďák v mimořádné covid kategorii družstev za rok 2020 - Gardisté a kadeti

Bludné koviďáky Gardistům a kadetům v mimořádné covid kategorii družstev za rok 2020.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Robert Frischer a Univerzita Hradec Králové Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Robert Frischer a Univerzita Hradec Králové

Doc. Ing. Robert Frischer, Ph.D., a Univerzitě Hradec Králové za originální a výpočty téměř podpořené chápání procesů probíhajících v nanostrukturních materiálech.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává bronzový Bludný balvan kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce v čele s překladatelem a autorem české předmluvy Liborem Votočkem za roszáhlý multioborový příspěvek unikátní disciplíně negativní evoluční teorie.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace