Načítám...

Hromadné "předávkování" homeopatiky

Tradiční hromadné předávkování homeopatiky, tedy 10:23 Campaign. Protest proti vlajkové lodi šarlatánství. Akce je inspirována iniciativou Merseyside Skeptics Society (více na 1023), která oživila nápad zrozený v Belgii.

Přestože účinky homeopatie nikdy nebyly potvrzeny kvalitními studiemi a její princip více než jen lehce drhne při styku se současnými znalostmi biologie i fyziky, je homeopatie stále populární. Popularita došla tak daleko, že homeopatika jsou dle legislativy EU léčivé přípravky s výjimkou v požadavku na nutnost doložit klinickou účinnost. V některých zemích Evropy dokonce homeopatika hradí zdravotní pojišťovny. Protože jsou homeopatika prodávána v lékárnách, jako kdyby se jednalo o skutečné léky, považujeme za důležité opakovaně upozornit na to, že problém s homeopatiky existuje. Dokonce ani letos homeopaté nezaháleli a mají několik léků na koronavirovou pandemii. (Čtěte níže v článku). Podle logiky homeopatie by tato homeopatika měla vyvolat právě ty příznaky, které u nemocných potlačují. Často se tak do rukou homeopatů dostanou nejen pacienti s koronavirem, kteří homeopatii věří, ale také nemocní, na které se nedostalo lůžko v nemocnici. Důsledky pro nemocné si můžete domyslet sami.

Letos akce proběhne v online formě. Upozornění bude jako obvykle v duchu přísně homeopatickém. Kdykoliv během dne se vyfoťte při zobání homeopatik, pro odpůrce homeofarmaceutických koncernů je schválené použít i kostkový cukr. Vzniklou fotku doplňte hashtagy: #sladkycovid, #1023 Campaign, #covidhomeopathy, #SpoonfulOfSugar2020 a sdílejte na sociálních sítích. Kreativitě se meze nekladou. 

Událost najdete také na facebooku.

 

Co homeopaty nezabije, to je posílí aneb Jak získat další pokusné králíky v době koronavirové

Pandemie koronaviru v roce 2020 je pro homeopaty novou výzvou. Do homeopatických rukou se dostávají nejen pozitivní pacienti věřící homeopatickým praktikám, ale také pacienti, na které nezbylo lůžko ve zdravotnicých zařízeních. Jak uvádí web Slovenská akadémia klasickej homeopatie, pacientů a vymyšlených homeopatických kombinací letos nebylo málo. Pokud máte lehký průběh koronavirové infekce, pak vám homeopat, který se ještě neztratil v záplavě pokusů, jistě nabídne minimálně Arsenicum album, Eupatorium perfoliatum, Bryonia a Gelsemium sempervirens 30 CH. Dle zpětné vazby uživatelů prý stačí jedna kulička na týden, ale pro jistotu si dejte tři. Ale co když máte těžký průběh? Pak věřte, že sebevědomý homeopat neuteče, a naopak se do vás pustí podáním Lobelia puruprascens, Antimonium arsenicosum, Camphora, Bryonia, Phosphorus. Že žádný z těchto přípravků nemáte? Nevadí. Prý rovněž zabere osvědčené Arsenicum album v kombinaci s Antimonium tartaricum. Opět 30 CH a raději 3 kuličky najednou. Tím to ale nekončí, záleží na tom, k jak náruživému nebo, chcete-li, fanatickému homeopatovi se dostanete do rukou. Léčba koronavirových pacientů totiž neskončila jen u těch cukrových kuliček, ale zkoušely se také byliny, nejrůznější houby, kovy a dokonce také Mustard gas (Yperit). Poslední roky přetrvává kovový trend se zástupci lanthanoidy a stříbrem. V závěsu pak máme ptačí homeopatické léky, ve kterých jsou preferováni opeřenci jako sokol stěhovavý nebo orel bělohlavý. Že prý homeopaté nezastávají usmrcování zvířat pro účely homeopatie? Že jde o symboliku, že lék žádného sokola neobsahuje? A co když tomu někdo uvěří stejně jako například účinkům skutečné medvědí žluči v tzv. tradiční čínské medicíně? Pro české homeopaty je uznávaným homeopatem Brit David Mundy, který hovoří o homeopatickém léku ze sokola. Tak obsahuje ten lék sokola nebo jaké je složení ptačích homeopatik? Asi výrobní tajemství. 

Tím to letos ale nekončí. Z webu bývalého homeopata Edzarda Ernsta, který dnes upozorňuje na to, že homeopatie je velmi důmyslný podvod, se dozvídáme, že britská Společnost homeopatů v čele s homeopatkou Sue Pilkington začala upozorňovat na to, že jakákoliv nová vakcína může vyvolat smrtelné imunitní reakce. Podle ní jsou vakcíny jedy a je reálné se domnívat, že způsobují autismus. Zároveň propaguje homeopatii jako řešení současné epidemie. Základem veřejného zdraví je podle homeopatů homeopatie a nikoliv vakcíny. Nebezpečné dezinformace se začaly šířit světem a Česká republika není výjimkou. Nejspíš vás neminulo Prohlášení českých homeopatů k tzv. koronavirové krizi, které je ve stejném duchu: homeopatie je základem pro veřejné zdraví,  zabraňme celoplošnému očkování českých občanů proti koronaviru. Česká lékařská homeopatická společnost v rubrice Homeopatie vs. pandemie nabízí pomoc v době koronaviru a opírá se o tytéž zdroje včetně prý bohatých zkušeností z homeopaticky léčených pacientů s koronavirovou infekcí. Zdá se tak, že zatímco homeopaté nemají mrtvé, pouze úspěšně vyléčené, tak v nemocnicích se umírá ve velkém. Jediné, co opět chybí, jsou věrohodná data.

Nechceme vás ale strašit, proto ať si ty homeopatika vezmete nebo nevezmete, ať se jimi předávkujete nebo poddávkujete, tak homeopaté najdou pro daný výsledek vysvětlení, které musí uspokojit všechny. 

Ještě jste neonemocněli? To máte štěstí, nicméně i na tuto variantu homeopaté myslí a doporučují prevenci. Síť homeopatických lékáren Homeo Centrum s. r. o. připravují směs označenou jako Prevencia CV. Tato síť je rozšířena zatím na Slovensku, nicméně v České republice máme poblíž Prahy také jedno hnízdo označené HOMEOCENTRUM, Mníšek pod Brdy. Český klub skeptiků Sisyfos letos ocenil Benu lékárny bronzovým Bludným balvanem v kategori družstev za rok 2019, které ve svých lékárnách aktivně nabízely homeopatika jako účinné léky. 

A tohle vše jsou další důvody, proč do akce Předávkování homeopatiky jít i letos. 


Kam dál?

QEDcon - 8. ročník největší skeptické konference Zobrazit

QEDcon - 8. ročník největší skeptické konference

V Manchesteru se odehrál již osmý ročník skeptické konference QEDcon, která si již řadu let právem drží přízvisko největší skeptické setkání, letos s téměř osmi sty návštěvníků.
Čt 1. 11. 2018 | Claire Klingenberg Přečíst
Předávkování homeopatiky v Brně Zobrazit

Předávkování homeopatiky v Brně

Kampaň 10:23 je mezinárodní kampaň, vzniklá v Británii, která upozorňuje na to, že v "homeopatikách nic není". Organizuje se každoročně od roku 2011 s větší či menší mezinárodní účastí.
Út 23. 10. 2018 | Výbor Sisyfos Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2016 - Homeopatická lékařská asociace, z. s. za usilovnou a všestrannou homeopatickou potenciaci medicínských znalostí Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2016 - Homeopatická lékařská asociace, z. s. za usilovnou a všestrannou homeopatickou potenciaci medicínských znalostí

Nekonečným světem za Avogadrovou mezí bloudí Homeopatická lékařská asociace, která se znovu a znovu ...
Pá 24. 3. 2017 Přečíst
Lékař, který spolupracuje s archanděli Zobrazit

Lékař, který spolupracuje s archanděli

MUDr. Josef Hrušovský je pediatr a pneumolog. Nyní má soukromou praxi, pronajal si malou místnost v Centru med., což je nestátní zdravotnické zařízení rozpínající ochranná křídla nad alternativními způsoby léčení kombinované s běžnou lékařskou péčí soukromých lékařů. Nedá se říci, že by vilku korunovanou labutí u stanice Nábřeží kap. Jaroše v Praze 7 obléhali pacienti. Je v ní ticho a klid, vzácně potkáte pacienta. Já ale jdu za lékařem – léčitelem jako novinářka. Mám v úmyslu o jeho léčebné metodě napsat do jistého deníku, také to panu doktorovi sděluji, a on je rád. Dr. Hrušovský je urostlý muž středního veku. Místo bílého pláště má na sobě černou košili, namísto stetoskopu má před sebou výstavku polodrahokamů. V malé vitrince jsou nepatrné lahvičky s homeopatiky.
So 15. 1. 2022 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace