Načítám...

Předávkování homeopatiky 2019

Předávkování homeopatiky - už podeváté

 

Ve středu, 23. 10.,  v 16:00, proběhne další ročník kampaně 10:23 aneb předávkování homeopatiky, a to rovnou na třech místech v ČR:

PRAHA - Albertov

BRNO - Malinovského náměstí

OSTRAVA - Hlavní třída 70

 

I letos akci organizuje Český klub skeptiků Sisyfos.

 

Kampaň 10:23 je mezinárodní kampaň, vzniklá v Británii, která upozorňuje na to, že v "homeopatikách nic není". Organizuje se každoročně od roku 2011 s větší či menší mezinárodní účastí.

Jmenuje se 10:23 podle Avogadrovy konstanty - účinné látky v homeopatikách jsou rozředěny tak, že v homeopatiku pak zůstane méně než 0.0000000000000000000000000000000000000000000000000000000001% účinné látky, což je méně než jedna molekula. Proto homeopatika nemohou fungovat jako léčiva jinak, než na bázi placeba. Pro představu, ředění C60 uváděné na homeopatikách je poměr hmotnosti jednoho elektronu k hmotnosti Slunce.

Takového zředění není ani možné docílit dosavadními technologiemi

Nad to, homeopaté, ani výrobce, nejsou schopni vytvořená homeopatika rozeznat mezi sebou, protože údajné množství látky není nijak měřitelné.

 

Kampani se přezdívá "předávkování homeopatiky", protože to je přesně to, co účastníci udělají, aby ukázali, že homeopatika nejsou léky a nemělo by se s nimi tak nakládat.

 

Bývalý homeopat a profesor komplementární medicíny na Exeterské univerzitě Edzard Ernst (autor knihy Homeopatie - Nezředěná fakta): “Ani po stovkách klinických testů, neexistuje jediný důkaz, že by homeopatie fungovala lépe, než placebo.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kam dál?

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2016 - Konzultační a terapeutický institut Praha za posílení imaginární složky komplexní medicíny Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2016 - Konzultační a terapeutický institut Praha za posílení imaginární složky komplexní medicíny

Trendem moderní medicíny je komplexní přístup k pacientovi. Podobně jako komplexní čísla v matematic...
Pá 24. 3. 2017 Přečíst
Biorytmy a světlo v noci Zobrazit

Biorytmy a světlo v noci

Odkaz na stream v článku.
Pá 5. 3. 2021 | Zdeňka Bendová Přečíst
Od denacifikácie po svätú vojnu proti satanizmu – vojna na Ukrajine a kresťanské pozadie ruskej vojnovej propagandy Zobrazit

Od denacifikácie po svätú vojnu proti satanizmu – vojna na Ukrajine a kresťanské pozadie ruskej vojnovej propagandy

Hoci kresťansky motivované násilie nie je ani v modernej dobe nezvyčajné (od organizovaného násilia napr. Ku-Klux-Klanu až po dnešné útoky na interupčné kliniky, či členov LGBTQI+ komunity), väčšina verejnosti si zrejme pojmy ako “svätá vojna” dnes spája skôr s islamizmom. V kresťanskom kontexte potom najmä so stredovekom a križiackymi vojnami. Priamo za hranicami Európy pritom vo februári 2022 eskaloval konflikt, v ktorom agresor čoraz častejšie využíva kresťanský naratív na ospravedlnenie agresie voči inému národu, navyše s priamou podorou najvyššej autority jedného z kresťanských pravoslávnych patriarchátov. Je možné tvrdiť, že Rusko dnes vedie “svätú vojnu”?
St 21. 12. 2022 | Sisyfos Přečíst
Posvátná erotika a nová náboženská hnutí - veřejné mínění vs. soukromá skutečnost Zobrazit

Posvátná erotika a nová náboženská hnutí - veřejné mínění vs. soukromá skutečnost

Přednáškový cyklus Věda kontra iracionalita Českého klubu skeptiků Sisyfos uvádí: Posvátná erotika a nová náboženská hnutí - veřejné mínění vs. soukromá skutečnost Pojďme se podívat za oponu nových náboženských hnutí, které se točí kolem netradičních sexuálních praktik. Slyšeli jsme mnohé o českém guru Járovi, rumunském guru Bivolaru, či o maďarském guru Harun Yahya. Co z toho se zakládá na pravdě? Které kritiky těchto guru a jejich praktik jsou trefné? Které vyvolávají zbytečnou paniku? A naopak, v čem jsou média a společnost příliš shovívaví?
St 16. 11. 2022 | Sisyfos Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace