Načítám...

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2000 - MUDr. Stanislav Grof

Komise pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků Sisyfos oznamuje, že v kategorii jednotlivců získává

Bronzový Bludný balvan 2000
MUDr. Stanislav Grof
Ocenění se uděluje za přetavení šamanských praktik hyperventilace do tak zvaného holotropního dýchání, skrze něž lze způsobit v mozku chemickou bouři a navodit tak přiotrávenému mimořádné pocity a zážitky.

Psychiatr Stanislav Grof se narodil 1931 v Praze, od roku 1967 žije v USA. Se změněnými stavy vědomí nejdříve experimentoval s pomocí LSD. Poté, co byla zjištěna riskantnost této drogy a experimenty byly zakázány, dr. Grof rozvinul techniku hyperventilace. Teoreticky by měla být levná, protože vzduch je zadarmo, to se ale vůbec nedá říci o "kurzech", které tento guru nabízí svým žákům. Ti se mohou naštěstí zahojit na dýchačích, kteří mohou nadužívat vzduch jen pod vedením těchto zasvěcenců, poté co zaplatí tučný honorář . Dr. Grof je také spoluzakladatel kočkopsa - discipliny "transpersonální psychologie", která se snaží sjednotit vědu a spiritualitu.

MUDr. Grof blábolivým výpovědím přiotrávených hyperventilantů přiznává status skutečnosti, odvodil z nich dokonce představu kosmického Absolutního Vědomí. Lidské vědomí podle Grofa se může změnou Ph krve odpoutat od těla a transportovat do některého z minulých životů, či do doby porodu. Je škoda, že tyto svědecké výpovědi dosud neobjevili jako další zdroj poznání historici.

Náš proslulý laureát ujišťuje veřejnost, že docela reálné jsou např. tyto jevy:

ohýbání lžic mentální silou (na tuto efektní technologii tváření kovů za studena řada strojírenských podniků netrpělivě čeká),
telepatie (operátoři spojových sítí se už obávají konkurence),
zázračné extrakční operace filipínských léčitelů (ty je ovšem třeba dotáhnout až k implantaci kardiostimulátorů, k transplantacím kloubních náhrad, atd.)
V Grofových knihách nacházíme četné zprávy o mimosmyslových lidských kontaktech, jakoby to byla ověřená fakta. Velikán, o němž byl natočen dokument z řady Gen je odměněn k lítosti jeho navrhovatelů jen bronzovým balvanem. Navíc se zdá, že zájem o holotropní dýchání klesá, neboť o navozování změněných stavů vědomí soupeří příliš mnoho drog. Tak svět odplácí.

Kam dál?

Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - Radim Grebeníček Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - Radim Grebeníček

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2021 získává stříbrný Bludný balvan Radim Grebeníček za vytvoření zcela nového modelu uzdravování skrz myšlenkou indukovanou změnu genové exprese.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - firma Deaktivátor K Zobrazit

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - firma Deaktivátor K

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev firmě Deaktivátor K z Hronova za výrobu a prodej přístroje k absorbci vln vyvěrajících z geopatogenních zón.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Somavedic‌ ‌Techologies‌ ‌s.r.o.‌ Zobrazit

Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Somavedic‌ ‌Techologies‌ ‌s.r.o.‌

Somavedic‌ ‌Techologies‌ ‌s.r.o.‌ ‌v‌ ‌čele‌ ‌s‌ ‌Ivanem‌ ‌Rybjanským‌ ‌za‌ ‌vynález,‌ ‌výrobu‌ ‌a‌ ‌prodej‌ ‌lampiček‌ ‌provázených‌ ‌velkolepým‌ ‌šálením‌ ‌o‌ ‌jejich‌ ‌hygienických,‌ ‌léčebných‌ ‌a‌ ‌ochranných‌ ‌účincích‌ ‌tajemnou‌ ‌energií‌ ‌získávanou‌ ‌z‌ ‌drahých‌ ‌kamenů‌ ‌uložených‌ ‌údajně‌ ‌uvnitř.‌ ‌ ‌
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2018 - Katarína „archanděl Uriel“ Kuňová Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2018 - Katarína „archanděl Uriel“ Kuňová

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2018 získala Katarína „archanděl Uriel“ Kuňová za používání alternativních technik vyšetřování a trestání těžkých zločinů.
So 16. 3. 2019 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace