Načítám...

Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2014 - Dalibor Kuběna za zpřístupnění největšího objevu holistického léčení v tomto století českým pacientům

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků Sisyfos oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2014 získává stříbrný Bludný balvan

Dalibor Kuběna za zpřístupnění největšího objevu holistického léčení v tomto století českým pacientům

Vyjádření Dalibora Kuběny

Časy, kdy si šarlatáni vystačili při léčení třeba jen s virgulí, jsou dávno pryč. Aby důvěřiví lidé šarlatánům nepřestali věřit, musel technologický pokrok přijít i sem. Terapeutický přístroj s názvem Delta-laser, určený pro tzv. coMra terapii (Coherent Multi-Radiance Therapy), sice nepatří k těm nejsofistikovanějším na trhu, o to má větší léčebný potenciál. Na český trh ho již několik let dodává firma pana Kuběny. Přístroj připomíná sprchovou koncovku, ale nestříká z ní voda, nýbrž několik léčivých energií současně. Jejich zdrojem je devět LED diod barevných, jedna infračervená laserová a čtyři miniaturní budiče ultrazvuku. Proud léčivých energií do postižené části těla údajně koncentruje zabudovaný permanentní magnet. Jde tedy o jakési „čtyři v jednom“. V rukojeti jsou ovládací prvky pro nastavení kmitočtu a času terapie. Přiložený manuál o 340 stránkách obsahuje kromě promyšleného odrazování od lékařské péče s podpásovkou o zkorumpovaných lékařích, také vlastní léčebné postupy přibližně pro 200 nemocí.

Patent na zázračný Delta-laser vlastní zahraniční firma s celoplanetárním působením a honosným názvem Radiant Life Technologies. Experti firmy, navazující na své předchůdce z dob Sovětského svazu, synergickým působením všech čtyř energií způsobili něco, co má být průlomem v medicíně. Kvalitu výroby zajišťuje Čínská lidová republika.

Správný šarlatánský výrobek doprovázejí pohádky o mechanizmu působení s puncem vědeckosti. Ve firmě je jejich největším vypravěčem ruský klimatolog Dr. Arzhan Surazakov, ředitel pro výzkum a vývoj. Dle jeho „odborného“ výkladu použité záření stimuluje buněčné mitochondrie k vyšší produkci adenosintrifosfátu, čímž buňky získají více energie, jejíž nedostatek patrně za všemi těmito nemocemi stojí, a její zvýšení je tedy nutné k překonání nemocí. Při pohledu na přístroj a poslechu takovýchto blátivých tvrzení asi můžeme těžko očekávat, že by nějaké renomované pracoviště vůbec zahájilo klinickou studii. Účinnost je tedy dokládána příběhy vyléčených pacientů v obvyklém stylu „jedna paní povídala“ a fotografiemi „celebrit“, které terapii absolvovaly.

Náš laureát též propaguje přístroj v internetové televizi u Mgr. Šorfové s okouzlující naivitou. Dovídáme se, že přístroj není určen jen k léčení lidí, ale také rostlin, k ozařování vody pro zavlažování a k léčení domácích zvířat. Pan Kuběna např. uvádí, že kolegovy nemocné slepice přijímaly léčbu vysloveně s povděkem (ba možná i s úsměvem?) a to až do úplného konce. Manuál uvádí snad všechny lidské choroby. Dodává se sada výměnných nástavců, též pro zasouvání do tělních otvorů, určených např. pro léčbu hemoroidů, případně paradentózy. Vždyť hemoroidy si tak vyléčil i sám pan Kuběna. Přístroj je nabízen pro nemoci srdeční, tuberkulózu, onemocnění jater, ledvin, zánět slepého střeva, žaludeční vředy, osteoporózu, diabetes, exémy,…, ale světe div se, také pro nemoci onkologické, jako je leukémie a rakovinové nádory! Postup u rakoviny je jednoduchý. Nastaví se požadovaný kmitočet blikání a čas jedné dávky. Po doporučeném denním dávkování následuje rada: „Provádějte výše uvedené postupy po dobu 30 dní. Následuje 2 týdny přestávka a poté zopakujte. Poté opakujte každé 3 měsíce, dokud všechny příznaky rakoviny nezmizí.“ V případě závažné choroby se může objevit recidiva, symptomy nemoci se projeví ještě silněji než před samotným léčením. „Tento stav je ale jen přechodný a nedoporučujeme terapii přerušovat“, píše se jinde. Staňte se na lékařích nezávislí, radí pan Kuběna. V případě rakoviny jsou pacienti pod velkým psychickým tlakem a často končí u standardního přístupu současné medicíny, čímž je ozařování, chemoterapie a následné operační zákroky, zatímco coMra terapie je neinvazivní metoda podporující přirozené schopnosti organismu řešit zdravotní problém, a je tedy se standardními metodami nekompatibilní. „Sám mám také pacienty s rakovinou“, říká pan Kuběna, ale snad nejlepší zkušenost má kolega z Irska, kde u pacientky došlo během třítýdenní aplikace coMra-terapie k zmenšení nádoru asi o dvě třetiny a lékaři při operačním zákroku byli překvapeni, neboť operace byla mnohem jednodušší, než očekávali.

Tento největší objev holistické medicíny nabízí náš obchodník s nadějí za odpovídající cenu. V základní verzi s jedním nástavcem je za 36 000 Kč, celý komplet pro profesionály za 200 000 Kč.

Dobrá zpráva na závěr: pan Kuběna si při uvádění Delta-laseru na trh přál, aby ho měly na Vánoce všechny rodiny pod stromečkem. Později si posteskl, že se mu sen neplní.
Lidé přece jen asi nebudou tak slabomyslní. Čínský zázrak, bez jakékoliv specifické účinnosti, jehož působení může být nanejvýš placebové, možná zkrátí průběh rýmy z jednoho týdne na sedm dní, ale rakovinu, ani jiné závažné choroby nevyléčí!

Udělujeme stříbrný Bludný balvan za hloupé a nebezpečné pohrdání vědeckou medicínou i zdravým rozumem.

Sedmnácté předávání Bludných balvanů 2014 - fotogalerie

Video - Bludný balvan za rok 2014

Vyjádření Dalibora Kuběny:

Pánové z komitétu klubu Sisyfos,
Děkuji za propagaci coMra-Terapie na vašem webu.
K uvedenému textu bych jen podotknul, že kromě ironie nepřinesl nic více, než jen neinformovaný subjektivní názor.
Ano, internet je zatím docela svobodné medium a každý má právo si zde zveřejnit svůj názor. Každý rozumný člověk si minimálně jednotlivé názory a zkušenosti porovná.
Všem skeptikům doporučuji si tedy nejdříve dané téma prostudovat, než si vytvořite názor vlastní.
Veřejně přístupné informace na internetu jsou z velké části, a z logiky věci, určeny především laické veřejnosti a každý má možnost si účinky terapie vyzkoušet.
Pokud má někdo zájem hlouběji proniknout do tématu, neváhejte mne kontaktovat a já vám poskytnu požadované informace.
dalibor@comra.cz

S pozdravem
Dalibor Kuběna

Kam dál?

Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Daniela Kovářová Zobrazit

Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Daniela Kovářová

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců JUDr. Daniele Kovářové za nenormální právní guláš uvařený nad doutnajícími ostatky rodinného práva.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Robert Frischer a Univerzita Hradec Králové Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Robert Frischer a Univerzita Hradec Králové

Doc. Ing. Robert Frischer, Ph.D., a Univerzitě Hradec Králové za originální a výpočty téměř podpořené chápání procesů probíhajících v nanostrukturních materiálech.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Daniela Drtinová Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2020 - Daniela Drtinová

Novinářka a moderátorka Daniela Drtinová za excelentní ukázku špatné novinářské práce ve vleku vlastních kognitivních zkreslení.
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace