Načítám...

Stříbrný Bludný balvan 2012 v kategorii družstev - firmy Z-technology s.r.o. a Zapper Centrum ČR

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS
oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2012 získávají
stříbrný Bludný balvan, ex aequo

firmy Z-technology s.r.o. a Zapper Centrum ČR
za výrobu a komerci tzv. „zapperů“, důmyslně matoucích nejen zákazníky


První z firem vyrábí a druhá prodává více prostředků alternativní medicíny. Jejich vlajkovou lodí jsou „zappery“, dnes zastoupené dvěma výrobky - Plazmovým generátorem RPZ 14 a Frekvenčním Generátorem Super Ravo Zapper. Jsou založeny na předpokladu, že bakterie a viry, které údajně jsou příčinou téměř všech nemocí, vyzařují jakési vědě neznámé „frekvence“. Pokud se tyto patogenní organismy vystaví specifickým „frekvencím“ vyzařovaným z vnějšího zdroje (generátoru), jsou zničeny a jimi vyvolaná choroba je vyléčena. Objektivní účinnost „frekvenční terapie“ prokázána ovšem nebyla a její princip je biologicky i fyzikálně nesmyslný. Její objevitelé a protagonisté (Američané R.Rife a H.R. Clark) se dostali do střetu se zákony své země. Ve světě jsou dnes zappery odkázány spíše na domácí výrobu a na pokoutní distribuci tam, kde se věří na jejich zázračnou účinnost.

Málokdo ví, že naše ministerstvo zdravotnictví před zappery občany varovalo a že Česká obchodní inspekce jejich výrobu zakázala - odebrala firmě certifikát - viz http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/varovani-pristroj-zapper-slibuje-lecbu-snad-vsech-nemoci-ale-ve-skutecnosti-muze-ublizit.html

Jak je tedy možné, že v ČR vzkvétá sériová výroba zapperů spolu s reklamou, s jejich tuzemským prodejem i úspěšným vývozem?

Výrobce totiž našel řešení: obchází zákaz výroby proklamací, že nejde o zdravotnické prostředky. Tváří se, že neví, k jakému účelu vyrábí zappery!? Je fantastické, že tahle „výmluva“ má stačit, aby se v našem právním prostředí výrobce zbavil závazků. Jenže výmluva trochu kulhá: Ve firemním prospektu najdeme protichůdnou informaci:
„Upozorňujeme, že naše výrobky nejsou zdravotnické prostředky a nejsou námi, jako výrobci těchto zařízení, určeny k jakémukoli ošetřování či léčení nemocí. Věříme, že naše nabídka vás osloví a že se připojíte mezi tisíce lidí, kteří již systematicky využívají poznatků Dr. Huldy Regent Clarkové, Dr. Raymonda Rifa a dalších, neméně důležitých vědců a výzkumníků.“

Poté však následují ukázky (obrázky, citáty) z českých překladů dvojice knih H.R. Clarkové s názvy: 1) Revoluce v léčení všech nemocí 2) Léčení a prevence všech druhů rakoviny. Dále je tu zobrazen přebal knihy Barry Lines: Léčba rakoviny, která fungovala, s podtitulem Dr. Royal Raymond Rife… a jeho svět převratné elektromedicíny.

Zappery, které podle výrobce nejsou zdravotnickými prostředky, jsou tedy zároveň prezentovány jako prostředky všeléčby (panacea). Netvrdí to přímo naše firmy, ale zahraniční autoři, z popudu firem přeložení a jimi citovaní. Za ně přece firmy neodpovídají, objevili se jen náhodou na reklamních prospektech, že?

Balvany udílíme již popatnácté, ale dosud jsme se nesetkali s tak přímočarým pohrdáním rozumem a legislativou.

Škoda, že na to nemůžeme reagovat jinak, než jen trochou legrace.


***********************************************************************
Bližší informace: Pokud si přejete znát více o firemní nabídce, otevřete si www.zapper.cz, kde naleznete i další odkazy. Na stanovisko MZ a ČOI k zapperům jsme odkázali výše. Podrobnější kritické stanovisko k zapperům obsahuje článek Jiřího Heřta: Zapper – frekvenční, plasmová terapie, Zpravodaj SISYFOS 1/2013 (též www.sisyfos.cz).

Pokud toužíte vlastnit některý ze zapperů, připravte si aspoň 12 tisíc korun.


Patnácté předávání Bludných balvanů 2012 - fotogalerie

Kam dál?

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - firma Deaktivátor K Zobrazit

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - firma Deaktivátor K

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev firmě Deaktivátor K z Hronova za výrobu a prodej přístroje k absorbci vln vyvěrajících z geopatogenních zón.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - Veronika Vendlová Zobrazit

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - Veronika Vendlová

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců Veronice Vendlové za objev jemnohmotné struktury emocí a aplikaci tohoto objevu v politickém marketingu.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Daniela Kovářová Zobrazit

Zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Daniela Kovářová

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje zlatý Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců JUDr. Daniele Kovářové za nenormální právní guláš uvařený nad doutnajícími ostatky rodinného práva.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Lékař, který spolupracuje s archanděli Zobrazit

Lékař, který spolupracuje s archanděli

MUDr. Josef Hrušovský je pediatr a pneumolog. Nyní má soukromou praxi, pronajal si malou místnost v Centru med., což je nestátní zdravotnické zařízení rozpínající ochranná křídla nad alternativními způsoby léčení kombinované s běžnou lékařskou péčí soukromých lékařů. Nedá se říci, že by vilku korunovanou labutí u stanice Nábřeží kap. Jaroše v Praze 7 obléhali pacienti. Je v ní ticho a klid, vzácně potkáte pacienta. Já ale jdu za lékařem – léčitelem jako novinářka. Mám v úmyslu o jeho léčebné metodě napsat do jistého deníku, také to panu doktorovi sděluji, a on je rád. Dr. Hrušovský je urostlý muž středního veku. Místo bílého pláště má na sobě černou košili, namísto stetoskopu má před sebou výstavku polodrahokamů. V malé vitrince jsou nepatrné lahvičky s homeopatiky.
So 15. 1. 2022 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace