Načítám...

Protest proti "kvantové nauce" pana Hrušovského na vlnách Českého rozhlasu

Rada Českého rozhlasu 02.04.2002
Praha 1

Vážení členové Rady,

před týdnem, v sobotu 23.3.2002 jsem vyslechl na stanici Radiožurnál v pořadu O všem s vámi rozhovor s nechvalně známým MUDr. Josefem Hrušovským na téma civilizačních chorob.

Tento pán zde hlásal své obvyklé bludy a hlouposti, kterými je již pověstný. Nebo že by např. tak zvaná Kvantová homeopatie byla novým vědním oborem ?

Jsem dlouholetým, řádným koncesionářem Českého rozhlasu a proti takovémuto šíření blábolů i za moje platby důrazně protestuji ! Jestliže bych měl v úmyslu poslouchat nesmysly, přepnul bych na kteroukoli z tzv. komerčních stanic. Já ale poslouchám téměř výhradně Radiožurnál a chtěl bych tak činit i nadále. Samozřejmě jsem pro pluralitu názorů, ale není přeci možné tuto různost používat bez zodpovědnosti.
Je snad v nějakém základním dokumentu či zákonu o Českém rozhlasu, že je zřízen i za účelem šíření dezinformací ?

Že by snad bylo okolo nás málo iracionality ? Nebo se snad chce stanice Radiožurnál zapojit do soutěže o udělování Bludných balvanů ? Jestliže ano, předminulou sobotu vykročila správným směrem.

S pozdravem
Kamil Novák
Rýchorské sídliště 119
Svoboda nad Úpou
542 24

kamiln@email.cz

na vědomí: generálnímu řediteli ČR

PS: Obdobný protest jsem zaslal již zmiňovanou sobotu prostřednictvím e-mailu ze stránek I-žurnálu. Do této chvíle jsem však neobdržel žádnou odpověď.

Bylo by prosím možné vysvětlit pracovníkům, kteří mají internetové záležitosti v popisu práce, že, internet je možné využít i ke komunikaci (výměna informací), nejen k jednostranné prezentaci ?

Kam dál?

Nanoroušky a taky-nanoroušky Zobrazit

Nanoroušky a taky-nanoroušky

Článek se pokouší vysvětlit, co jsou roušky z nanovláken, a čím se liší od běžných textilních roušek – a to na popud reportáže ČT v pořadu Černé ovce. Reportáž monitorovala dovoz běžných textilních roušek z Vietnamu, které byly s pomocí technické zprávy doc. Ing. Frischera, Ph.D., označeny klamavým označením nanoroušky. Článek se pokouší vysvětlit, že analýza tkaniny roušky pomocí elektronového mikroskopu, byť provedená odborníkem na kybernetiku a digitální zpracování obrazu, je metodicky zcela zcestná. Záchyt mikroskopických částic na roušce se řídí zcela jinými zákony fyziky než je běžná laická představa síta, kterou částice v závislosti na své velikosti buď projde nebo neprojde.
Čt 10. 12. 2020 Přečíst
Umírá se na COVID, nebo s COVID? Zobrazit

Umírá se na COVID, nebo s COVID?

V souvislosti s onemocněním COVID se v médiích objevují i někteří lékaři, kteří tvrdí, že v případě smrti „na COVID“ jde ve skutečnosti obvykle o smrt „s COVID“. Ve světle současných poznatků není takové tvrzení obhajitelné.
Čt 27. 8. 2020 Přečíst
Tetyana Obukhanych – další dovolávání se falešného odborníka odpůrci očkování Zobrazit

Tetyana Obukhanych – další dovolávání se falešného odborníka odpůrci očkování

Poskytujeme Vám překlad článku z webu www.skepticalraptor.com. Článek pojednává o osobě Tetyana Obukhanych, která je antivax hnutím považována za odborníka. Přitom jde o dalšího falešného odborníka.
Po 29. 4. 2019 Přečíst
Sisyfos: Kauza AKTIP není o selhání jednotlivců Zobrazit

Sisyfos: Kauza AKTIP není o selhání jednotlivců

Reportáž České televize o institutu AKTIP[1] rozbouřila vody veřejného mínění týkající se nejen AKTI...
Út 5. 6. 2018 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace