Načítám...

Přednáška o černých dírách přilákala na tři stovky posluchačů

Brněnská pobočka Českého klubu skeptiků existuje už několik let, ale v loňském roce se jí díky novým organizátorům velmi dařilo. Brněnské skeptické přednášky byly přesunuty do nádherného přednáškového sálu Moravské zemské knihovny. Zde proběhla i zatím poslední přednáška. Měl ji profesor Petr Kulhánek.

Poslední den v přestupném roce naplnil pan profesor RNDr. Petr Kulhánek, CSc. konferenční sál Moravské zemské knihovny v Brně více než třemi sty zájemci, přičemž řada mladých posluchačů musela přijmout místa na zemi. Oba protagonisté paní magistra Irena Vykoupilová i pan profesor měli berle, pomocí kterých se pohybovali. Pan profesor tuto situaci vtipně okomentoval hned na počátku přednášky v návaznosti na svoje příjmení a potom statečně vydržel stát celou přednášku bez opory. Nebylo divu, že po rozsáhlé hodinové diskusi, která navazovala na dvouhodinovou přednášku, si požádal o ukončení diskuze s tím, že eventuelní další dotazy zodpoví vsedě při autogramiádě. Přednáška byla velice zajímavá a je příjemné konstatování, že přednášky navštěvují v takovém počtu mladí lidé, kteří se zajímají o vědecké poznání.

Velkou zásluhu na tom má i hlavní organizátorka paní magistra Vykoupilová, která dovede jednak vybrat vhodná témata s vysoce kvalifikovanými přednášejícími a jednak zorganizovat účinnou propagaci přednášek. Můžeme se tak těšit i v tomto roce na úspěšnou sérii přednášek navazující na loňské přednášky.

Kam dál?

Veletrh vědy 2019 Zobrazit

Veletrh vědy 2019

Přijďte se na nás podívat na Veletrh vědy, kde najdete náš stánek s připraveným programem. Těšíme se na Vás.
Pá 7. 6. 2019 | Výbor Sisyfos Přečíst
Na návštěvě u léčitele Zobrazit

Na návštěvě u léčitele

Spisovatel Ivan Klíma popisuje své setkání s vyhlášeným léčitelem Jindřichem Pasekou (1928 - 2005). Článek vyšel ve Zpravodaji Sisyfa 3/2004.
Ne 3. 11. 2019 Přečíst
March for Science - Přidejte se k nám! Zobrazit

March for Science - Přidejte se k nám!

March for Science, aneb Pochod za vědu, je celosvětová akce, které se můžete zúčastnit i v Praze a t...
Pá 14. 4. 2017 Přečíst
Petr Brodský Zobrazit

Petr Brodský

Významný představitel skeptického hnutí
Po 23. 5. 2016 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace