Načítám...

Poradna MUDr. Hrušovského

REGENA 7/2002, rubrika: Lékař radí
Poradna MUDr. Hrušovského

ANDĚL NAPLNĚNÍ

Již deset let trpím bolestí kolem pravého ucha. Štípavá bolest vystřeluje do očnice a dolní i horní čelisti, ale někdy je vytrvalá a nepovolí. Léky proti bolesti a zánětu neuralgii trigeminu dočasně utlumí, ale utrpení přetrvává. Nepomáhají ani vysoké dávky vitamínů B12 či B komplexu. A tak se samotná bolest, i když nemá zjevnou příčinu, pro mne stává skutečným onemocněním, v němž se střídají stavy pohody se stavy apatie, úzkosti a deprese. Když bolest povolí, cítím se dobře, ale další cyklus, přicházející s železnou pravidelností do několika dnů či týdnů, mě téměř porazí. Neumím si s bolestí poradit a prosím o pomoc.

J.M., 28 let, Praha

Podle pramenů klasické medicíny je bolest trigeminu, potažmo jakéhokoli hlavového či míšního nervu, způsobena nejvíce virem, například pásovým oparem napadajícím nervové buňky, ganglia a myelinová vlákna, ale může být také výsledkem intoxikace, např. alkoholem nebo těžkými kovy; bývá také způsobena chronickou infekcí v přilehlých anatomických krajinách, jimiž nerv probíhá, například infekcí v zubech, uších, mandlích nebo v obličejových dutinách. Častou příčinou neuralgie je také nedostatek vitamínů, poranění nebo útlak samotného nervu.

Bolest je projevena nedostatkem, či chyběním hormonů enkefalinů a endorfinů, t.j. přenašečů nervového vzruchu ze zakončení nervového vlákna, čili dendritu nervové buňky v mozku nebo míše, na vnější přijímač bolesti, čili nociceptor, který je uložený v pouzdře vnitřního orgánu anebo v oblasti podkoží a kůže. Tímto způsobí bolest, prostřednictvím nedostatku uvedených hormonů, uvolňovaných v samotném zakončení nervu elektrickými impulsy natriumkaliové pumpy, upozorňuje na nebezpečí, které hrozí organismu zvenčí (teplo, chlad, tlak…), anebo na poruchy vnitřní (intoxikace, bakterie, virus…).

Klasická medicína však ve své vědecké zarputilosti neví, že bolest není způsobena poškozením fyzického těla, nýbrž energetickým blokem v mysli, duši či duchu nemocného. V případě naší klientky energetický blok vzplanul v jejích osmnácti letech, kdy podstoupila operaci apendixu, ale její milý se na ni po operaci nepřišel ani podívat. Namísto něžného pohlazení se u ní na tváři a pod uchem poprvé objevila štípavá bolest trigeminu a sní i pocit křivdy a bezmocného vzteku: „…táhnul to se mnou do ztracena; když neuspěl u jiných, vždy se vrátil a já jsem pořád čekala a čekala; byla jsem pro něj otevřená vrátka a trvalo mi dlouho, než jsem se z toho dostala a vnitřně otupěla…“. Tímto otupěním však klientka své pocity křivdy a bezmocného vzteku neodstranila, nýbrž potlačila a vytěsnila, a to z vnějšího vědomí do svého podvědomí, odkud se po rezonanci s podobnými pocity prodraly zpět na světlo boží, tentokrát již nevědomě a jako bolest trojklaného nervu.

K odstranění neuralgie je nutné v duši klientky zažehnout Heliodorový Paprsek tvořivé intimity, a to homeopatickým lékem Cuprum metalicum v potenci 10M. Tento paprsek představuje jangový potenciál ženy, promítnutý z její duše do její vnitřní mysli jako schopnost harmonického uplatnění se i v „mužské“ roli a promítnutý z její duše do jejího těla jako schopnost harmonického prožití si svého orgasmu. Mnohé ženy, kterým paprsek intimní tvořivosti schází, jsou bez asertivity a bez orgasmu. V podstatě není naplněna jejich touha po kráse a sjednocení, tak jako nebyla završena touha mé klientky po jejím krásném milém. Naplnit a dovršit však znamená provést a uskutečnit, ale to nelze jinovým čekáním a otupěním, nýbrž jangovou silou a důsledností, což je planetární princip Slunce, kterým první kvantová vrstva Heliodorového Paprsku intimní tvořivosti v duši, při završení intimního ženství, plane, a je v druhé, třetí a čtvrté kvantové vrstvě téhož paprsku potencována andělským řádem Malachim, archandělem Michaelem a božským aspektem Eloah va Daat. Tak se v bytí života jangovou silou a důsledností uskuteční sjednocení ženství a mužství klientky a naplní touha po vnitřní a vnější celistvosti. Žádný člověk nám však nic absolutního poskytnout nemůže. Milujeme-li někoho, cítíme sice, že jsme zcela naplněni jeho láskou, ale současně v nás roste touha po absolutní lásce, po absolutním bezpečí a po absolutní opoře. A proto skutečná intimní tvořivost Heliodorového paprsku, po všech našich intimních potřebách a přáních, nakonec vyústí k zasvěcení do tajemství Boha, směřujícího k dokonání, protože jediný On je dokonalý, dovršený a celistvý stejně, jako „jen zlomené srdce je srdce celé“!

S úctou MUDr. Josef Hrušovský,

předseda nadačního fondu Diamantový Paprsek

Kam dál?

Když je Šarlatán skutečně šarlatán Zobrazit

Když je Šarlatán skutečně šarlatán

Film Agnieszky Holland o životě a díle léčitele Jana Mikoláška vyvolává hodně otázek – mimo jiné i tu, jak vůbec takové dílo posuzovat.
Po 18. 1. 2021 Přečíst
Protestujeme proti invazi čínského šarlatánství do českého zdravotnictví Zobrazit

Protestujeme proti invazi čínského šarlatánství do českého zdravotnictví

Šéfredaktor Zdravotnického deníku Tomáš Cikrt zveřejnil 17. 6. 2015 protestní text proti pronikání čínské...
Po 29. 6. 2015 Přečíst
Mýtus o Sisyfovi Zobrazit

Mýtus o Sisyfovi

Text vyšel původně ve Zpravodaji 3/2002, rozhodli jsme se jej ale připomenout.
Čt 29. 8. 2019 Přečíst
Nanoroušky a taky-nanoroušky Zobrazit

Nanoroušky a taky-nanoroušky

Článek se pokouší vysvětlit, co jsou roušky z nanovláken, a čím se liší od běžných textilních roušek – a to na popud reportáže ČT v pořadu Černé ovce. Reportáž monitorovala dovoz běžných textilních roušek z Vietnamu, které byly s pomocí technické zprávy doc. Ing. Frischera, Ph.D., označeny klamavým označením nanoroušky. Článek se pokouší vysvětlit, že analýza tkaniny roušky pomocí elektronového mikroskopu, byť provedená odborníkem na kybernetiku a digitální zpracování obrazu, je metodicky zcela zcestná. Záchyt mikroskopických částic na roušce se řídí zcela jinými zákony fyziky než je běžná laická představa síta, kterou částice v závislosti na své velikosti buď projde nebo neprojde.
Čt 10. 12. 2020 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace