Načítám...

VIII. SKEPTIKON Mikulov 17. – 19. června 2011

Předsednictvo klubu Sisyfos zve své na tradiční víkendové setkání členů a příznivců našeho klubu.


Přednášky

1. Prof. MUDr. Oskar Andrysek, DrSc.: Role psychiky při onkologické léčbě
Úspěch onkologické terapie je mimo jiné svázán s kompetencí buněčné imunity postiženého jedince. Za hranici diagnostiky nádoru považujeme ložisko o váze asi 1 g (o objemu 1 cm krychlového) a uvědomíme si, že tento útvar je tvořen asi miliardou buněk. Plně schopný systém buněčné obrany zlikviduje sto tisíc nádorových buněk. Lze tedy předpokládat, že při útlumu akceschopnosti unikne určitý minimální počet nádorových buněk, který způsobí časem recidivu onemocnění. Po studiu vlivu deprese na systém buněčné imunity je zřejmý význam psychické rovnováhy a stabilizace při léčení nádorových onemocnění.

2. Prof. MUDr. Jiří Heřt, DrSc.: Magnetický smysl živočichů. Realita nebo mýtus?
Magnetismus jako fyzikální fenomén je dokonale prozkoumán, ale stále není jasné, zda a jak ovlivňuje život živočichů včetně lidí. Biologické účinky na živou buňku jsou sporné, léčebné metody založené na magnetismu jsou neúčinné. Naproti tomu se dnes zdá, že zemské magnetické pole je významným faktorem, který umožňuje živočichům, aby se dokonale orientovali v prostoru a aby byli schopni navigace a migrace na dlouhé vzdálenosti. Existuje už množství pozorování a experimentů, které schopnost vnímání magnetického pole dokazují. Na druhé straně se ještě nepodařilo najít receptor magnetického pole a vysvětlit mechanismus jeho vnímání. Existuje jen několik neprokázaných hypotéz. V přednášce uvedeme i logické argumenty, které svědčí proti možnosti magnetorecepce a uvedeme výsledky naší vlastní studie, ve které se nepodařilo prokázat orientaci skotu podle magnetického pole. Zda máme my a jiní živočichové schopnost vnímat magnetické pole, reagovat na ně a řídit se jím, zůstává záhadou.

3. RNDr. Jiří Grygar, CSc.: UFO věčně zelené
Anglická zkratka UFO znamená v překladu "Neidentifikovaný létající objekt". Úkolem metod vědeckého výzkumu je UFO identifikovat; změnit v IFO. Pro identifikaci je klíčové určit správně vzdálenost UFO od pozorovatele, jenže subjektivní odhady vzdálenosti u neznámého objektu nejsou k ničemu.
Ufománie začala v USA v r. 1947 (létající talíře nad Kaskádovým pohořím a údajný nález mrtvoly zeleného pidimužíka v Roswellu). Zpráva Condonovy komise(1968) ukázala, že naprostou většinu jevů UFO lze vysvětlit jako astronomické objekty, meteorologické jevy, starty a zánik umělých družic Země a další.


Přihlášení:
Do 10. června níže uvedenou návratkou na adresy (uveďte obě zároveň): cenek.zlatnik@gmail.com, Ing.Pavlu.Karel@seznam.cz

Ubytování:
Mikulov, Náměstí 3, U Zajíce Zájezdní hostinec (www.uzajicemikulov.cz)
Cena lůžko/noc 220 Kč.

Informace pro příjezd autem od Brna: Pokračovat směrem na Valtice a Břeclav, odbočit vlevo na ulici Vídeňskou, pokračovat Koněvovou a Českou (jednosměrky). Na České u Výkupu surovin a Restaurace terasa doporučujeme zaparkovat. Asi 50 m dál jsou placená parkoviště v pátek do 17.00 a v sobotu od 7.00 do 12.00. V sobotu odpoledne a v neděli už bezplatné. Pokračovat pěšky asi 50 m kolem kina a u směrovky na Brno a Břeclav sejít vlevo po schodech a přijde se na Náměstí. Ubytovna je vlevo u Dietrichsteinské hrobky. Doporučujeme podívat se na mapu.

Bude-li třeba, volejte doc. Zlatníka 604 741 899 nebo Ing. Pavlů 724 286 398

Program:

Pátek: ubytování a večeře v restaurace Pod radnicí nebo Pod zámkem. Dostupnost do 5 minut.

Sobota:

8 – 9 hod. Snídaně. V ubytovně je možno zajistit snídani v sobotu i v neděli v ceně 80 Kč za osobu (švédský stůl) za jednu snídani – viz návratka
9 – 12 hod. společná prohlídka - muzeum, zámek, hrobka (bezplatné, hradí sponzoři)
12 – 13 hod. Oběd v rest. Pod radnicí (dle vlastního výběru, hradí každý sám).
14 – 18 hod. Přednášky pro veřejnost v Gymnáziu Mikulov, Komenského 7. Podrobněji uvádíme níže
19 – 24 hod. Večerní raut
Ve sklepě s možností sezení i v přírodě (teplejší oblečení)

menu: pečené sele, ochutnávka vín
cena : 450 Kč/osobu

Neděle:

Snídaně v ubytovně (dobu domluvíme)
Výstup na Svatý kopeček nad Mikulovem
Oběd asi ve 12 hod. v rest. Pod radnicí nebo Pod zámkem dle vlastního výběru
Po obědě rozjezd

Sponzoři:

Bonum Templum, s. r. o.
U Zajíce Zájezdní hostinec
Mikulovská rozvojová
Regionální muzeum Mikulov
Gymnázium Mikulov


Do 10. června 2011 zašlete své přihlášky na adresy: cenek.zlatnik@gmail.com, Ing.Pavlu.Karel@seznam.cz

Jméno, Příjmení,
Nocleh: 17/18.6: ano/ne - 18/19.6.: ano/ ne, (počet lůžek)
Snídaně v ubyt. hostinci: 18.6: ano/ne počet: ……. 19.6: ano/ne počet: …….
Účast na dopoledním sobotním programu včetně oběda: ano/ne počet: ……..
Účast na večerním rautu v sobotu: ano/ne počet: ……..
Účast na nedělním dopoledním programu : ano/ne počet: ……..

Kam dál?

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Hnutí Pro život Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Hnutí Pro život

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává stříbrný Bludný balvan Hnutí pro život ČR za odborné poradenství a objevy v oblasti vojenství, posunutí ochrany nenarozeného dítěte až do okamžiku ejakulace, za předcházení epidemii neexistujícího syndromu a za propagaci alternativní chirurgie.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - Radim Grebeníček Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - Radim Grebeníček

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2021 získává stříbrný Bludný balvan Radim Grebeníček za vytvoření zcela nového modelu uzdravování skrz myšlenkou indukovanou změnu genové exprese.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - doc. PhDr. Marie Macková, PhD Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii jednotlivců za rok 2021 - doc. PhDr. Marie Macková, PhD

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2021 získává bronzový Bludný balvan doc. PhDr. Marie Macková, PhD, za zrození pro jasnovidectví, docenturu v oboru Zdravotně sociální péče, absolvování Olomoucké školy astrologie, ověřování nových modelů sociální péče a šíření světla svým studentům a klientům.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Zdravé fórum a spol. Zobrazit

Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Zdravé fórum a spol.

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává zlatý Bludný balvan Zdravé fórum, z.s., a spol. za obohacení Public Health o cherry picking, datovou magii a konspirační teorie vůbec.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace