Načítám...

Žhavá novinka v alternativní medicíně - MMS

Jim V. Humble, americký genius a velký humanista, inženýr, vědec a konstruktér interkontinentálních raket, metalurg a nakonec zlatokop v zemích Střední a Jižní Ameriky, pracoval v r. 1996 v guayanských pralesech. Skupině svých dělníků, kteří onemocněli malárií, zachránil život šťastným nápadem – podal jim silné oxidační činidlo, roztok chlordioxidu. Malárie zmizela jako zázrakem. V dalších několika letech hledal nejvhodnější způsob aplikace a v r. 2001 konečně nabídl světu přípravek MMS – „Miracle Metallic Supplement“. Následovalo šest let úmorného výzkumu jeho účinku na 75.000 dobrovolnících a od r.2006 Humble rozvinul v širokém měřítku léčbu. Od té doby s úspěchem léčil už milion lidí v USA a další milion v ostatním světě. Rozhodl se také vyhubit malárii, a proto je nyní těžiště jeho činnosti v afrických zemích. Vyléčil tam už 100.000 pacientů. Na snímcích z Malawi rozmlouvá s vysokým státním představitelem, na dalším snímku poslouchá 450 zdravotních sester jeho přednášku, aby se poté vydaly do savan a džunglí léčit nemocné malárií.

Další panacea
Preparát MMS je roztok chloritanu sodného (NaClO2), který se před použitím smísí s 10% roztokem kyseliny citronové. Postupně, během několika hodin, se ze směsi uvolňuje vlastní léčivá látka chlordioxid (ClO2). Zázračný lék se podává v minimálních dávkách, 1 kapka chloritanu na 5 kapek kyseliny citronové v několikahodinových intervalech a postupně se dávka zvyšuje na maximum 25 kapek. Chlordioxid svým oxidačním působením ničí bakterie a viry i věškeré jiné patogeny a rozpouští toxiny. Je vysoce selektivní, hubí totiž jen patogenní bakterie, protože ty nesnášejí zásadité roztoky, zatímco „dobré“ bakterie přežijí. Mechanismus působení chlordioxidu je jednoduchý: „dochází k odtržení elektronu z bakteriální stěny, čímž dojde k vytvoření praskliny a tím k narušení vnitřní rovnováhy buňky“. Chlordioxid po požití pronikne stěnou žaludku do červených krvinek a přes ně ke všem buňkám těla. Působí mohutně na imunitní systém. Zvyšuje jeho výkonnost 100x a samozřejmě působí silně detoxikačně. Prostě je to panacea, účinná proti všem chorobám, proti Tbc, AIDS, spavé nemoci, astmatu, artritidě, rakovině, což nás samozřejmě nemůže překvapit. Důkazem je, že mnoho lidí J. Humblovi sdělilo, že jim po MMS rakovina zmizela. Humble také nabízí za 165 dolarů krevní test AMAS, kterým si lze diagnózu rakoviny zjistit a vyléčení ověřit. Je spolehlivý v 99%. Stačí udělat na papírek krevní šmouhu vlastní krví a odeslat. Výsledek přijde na dobírku. MMS ovšem hladce vyléčí nejen rakovinu, ale zacelí i otvor v mezikomorové přepážce srdce, rozšíří zúžené cévy, rozpustní ledvinové kameny. Lidský život prodlouží o 25 let.

Aktivita Jima Humbla je nezměrná. Jezdí po světě, organizuje, přednáší a školí, rozmlouvá s novináři, vydal už dvě knihy. První, nazvaná „Breakthrough“ (Průlom), byla v letošním roce vydána i v češtině pod názvem MMS – „Miracle Mineral Solution, Zázračný minerální doplněk pro 21. století“. Humble vydává časopis „Free MMS Newletter“, založil „Institut.of Advanced MMS Studies“. Prostředky pro své celosvětové akce získáva přes nadaci „Jim Humble International Foundation for MMS“. Novináři jeho slova hltají a šíří po webu. Na angloamerických stránkách jsem našel desetitísíce nadšených odkazů, na českých zatím stovky, ale denně přibývají další.

Ale teď už bez legrace: Chlordioxid je silné oxidační činidlo a používá se proto průmyslově na bělení textilií a papíru a také jako dezinfekční prostředek. Je silně toxický. Bakterie a viry ničí, ovšem stejně tak patogenní jako ty hodné. K vnitřnímu použití je nevhodný a o jeho pozitivním účinku v těle lze silně pochybovat. Už v žaludku se působením silné kyseliny solné většina chlordioxidu uvolní. Okamžitě reaguje s obsahem žaludku a vyčerpává se. Jeho vstřebávání stěnou žaludku, jak tvrdí pan Humble, je nesmysl, žaludek není určen ke vstřebávání látek. Představa o jeho pronikání střevní stěnou, do červených krvinek a tělesných buněk nebyla nikdy prokázána. Červené krvinky ho nepřenášejí „jako kyslík“, jak píše Humble, protože hemoglobin, krevní barvivo, je určeno specificky jen pro vázání molekulárního kyslíku. Proti blahodárnému působení chlordioxidu na buňky lidského těla máme zásadní námitku: buňky jsou volnými kyslíkovými radikály poškozovány, mluvíme o oxidativním stresu. Proto se v medicíně, konvenční i alternativní, doporučují jako preventivní prostředek antioxidanty, tedy β-karoten, vitamin C a E a flavonoidy. Použití chlordioxidu je zcela protichůdné těmto snahám. Neexistují žádné experimentální studie, které by dokazovaly aktivaci imunitního systému po požití MMS, natož potom na stonásobek. Představa detoxikace těla je sama o sobě nesmyslná – viz naše články o detoxikaci a detoxikační medicíně dr. Jonáše. Vydávat MMS za panaceu nelze. Panacea, všelék neexistuje, protože příčiny chorob jsou nesmírně různorodé. Neexistují také žádné klinické studie o účinnosti MMS proti jakékoli chorobě, ani proti malárii. Jeden americký biolog si ověřoval Humbleovo tvrzení o léčbě malárie v Malawi a Ugandě. Ministři zdravotnictví o léčbě malárie pomocí MMS v jejich zemí nevědí nic. Neexistuje žádná panacea, jak píše J. Humble o MMS,. Mohl bych pokračovat. Megalomanské Humblovy texty jsou plné dalších a dalších nesmyslů a evidentních lží.

Světová protiakce
„Medicínsko-farmaceutický komplex“ Humbleovu zázračnou léčbu odmítá akceptovat. Kam Humble přijde, tam následuje protiútok a výhrůžky ze strany lékařů i farmaceutických firem, ale také ze strany státního lékového dozoru. V Argentině prodej MMS zarazili, v USA ho zakázala FDA (Food and Drug Administration), protože kvůli toxicitě najde o lék a jako jednoduchou chemickou látku ho nelze nabízet ani jako potravinový doplněk. Proto teď objevitel zázraku změnil název výrobku. Nejprve se Supplement změnil na Solution, dnes jsou v USA z MMS „Water purification drops“. A protože mu údajně hrozilo věznění, přesunul své aktivity do přátelštějších světadílů, hlavně do Afriky a Východní Evropy k potěšení českých léčitelů a pacientů. U nás od minulého roku rozvinul široce svou reklamu na webu, poskytuje rozhovory s našimi médii, posílá našemu lidu osobní pozdravy a nabízí prodej jednoho MMS. Jedno malé balení za 570 Kč, spolu s knihou za 848 Kč.

Jak se bude jeho gigantická celosvětová i ta česká kampaň na webu vyvíjet, je však nejisté. Prozatím na webu silně převažují Humblovy vlastní materiály, bohatě vybavená základní stránka a četné její repliky a varianty, přebírané nejrůznějšími agenturami, jeho videa, rozmluvy, výňatky z jeho knihy a samozřejmě nabídky MMS i knihy. Naproti tomu je slyšet jen málo vyléčených pacientů, kteří by slávu J. Humbla šířili dál. Obávám se ale, že je to dáno jen mládím jeho metody. Masivní reklamy na webu, demagogické sliby a totální absence jakékoli kritiky – našel jsem jediný kritický článek – určitě zapůsobí na slabší povahy, zejména, když bude MMS odmítána konvenční medicínou, stáhne se do ilegality a bude tím přitažlivější. Nelze ale vyloučit, že Humble bude úspěšný především v Africe, kde jsou standardní léky málo dostupné a kde mohou nemocní, nevzdělaní lidé jeho reklamě masově podlehnout. Málokdo tam (bohužel možná i u nás) pozná, že jde o nebezpečného šarlatána.

Kam dál?

Očkování, spalničky a léčba nádorů Zobrazit

Očkování, spalničky a léčba nádorů

V pořadu Máte slovo z 14. 2. 2019 zaznělo ze strany odpůrců očkování tvrzení, že spalničky dokážou vyléčit třeba leukémii. V diskuzích na sociálních sítích se tvrzení rozšiřuje i na další nádory. Jak to tedy je?
Pá 15. 2. 2019 Přečíst
Možnosti a limity psychosomatické medicíny Zobrazit

Možnosti a limity psychosomatické medicíny

Psychosomatická medicína je diskutována mezi laickou i odbornou veřejností. Postoj nejen laické ale ...
Pá 9. 11. 2018 Přečíst
Když je Šarlatán skutečně šarlatán Zobrazit

Když je Šarlatán skutečně šarlatán

Film Agnieszky Holland o životě a díle léčitele Jana Mikoláška vyvolává hodně otázek – mimo jiné i tu, jak vůbec takové dílo posuzovat.
Po 18. 1. 2021 Přečíst
Umírá se na COVID, nebo s COVID? Zobrazit

Umírá se na COVID, nebo s COVID?

V souvislosti s onemocněním COVID se v médiích objevují i někteří lékaři, kteří tvrdí, že v případě smrti „na COVID“ jde ve skutečnosti obvykle o smrt „s COVID“. Ve světle současných poznatků není takové tvrzení obhajitelné.
Čt 27. 8. 2020 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace