Načítám...

Bronzový Bludný balvan za rok 2006 - MVDr. Josef Staněk

Komise pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS
oznamuje, že v kategorii jednotlivců za rok 2006 získává

bronzový Bludný balvan
MVDr. Josef Staněk
za objev a aplikace originální jasnovidecké metody historického bádání

Dr. Josef Staněk, autor a spoluautor nejméně deseti esoterických knih, pravidelný přispěvatel časopisu Phoenix (nositele Bludného balvanu za rok 1994), napsal a vydal pozoruhodnou knihu Falzifikace a falzifikátoři českých dějin (Agape Brno, 1995). Těmi falzifikátory dějin ovšem míní vědecké historiky, kterým vytýká ateismus nebo církevnictví. Prý ve své zaslepenosti spatřují v historii jen náhodu, uniká jim duchovní, esoterický rozměr dějin: Stávají se automaticky uctívači náhod, a tím falšovateli dějin!

Proti upachtěnému, nudnému, nejednoznačnému výzkumu a výkladu historických pramenů klade J.S. vlastní, jasnovideckou metodu. Píše o ní:

K daným událostem jsem přečetl několik, většinou protikladných popisů. V meditačním rozpoložení jsem se pokusil vcítit do atmosféry dané doby a způsobů myšlení tehdejších lidí. Mělo by to být nakmitání na akašickou kroniku národa. Na základě útržků známých fakt a dobové vibrace se mi vynořovaly obrazy tehdejších dějů. ... Zaměřil jsem se zejména na popis zatajované odvrácené strany. Přiložením výše popsaných pohledů k dosud uváděným výkladům dějin by mělo být dosaženo plasticity a měl by být vycítěn duchovní rozměr dějin, materialisty zatajovaný.

V knize nalézáme rovněž zmínky o dalších, doplňujících, nicméně zajímavých badatelských metodách. Kupříkladu dosud neznámé místo konání jisté bitvy bylo zjištěno metodou automatické kresby. Nepřístupné korunovační klenoty zkoumal autor tak, že se za nimi vypravila jeho duše ve stavu dočasného odpoutání od těla. Tato výprava měla nečekaný vedlejší efekt: konečně se ukázalo, jak je to s blanickými rytíři.

Může se badatel takového formátu mýlit? Na rozdíl od „ateistických“ historiků, těžko. Věrohodnost autora totiž potvrzuje duchovně založený čtenář tím, že jej četba posílí a osvěží, naladí ho totiž na vibrace příjmu duchovní energie. Autor o této posile píše: V nastupující krizi budeme tento přívod duchovní energie k přežití potřebovat. Ze sjednocené Evropy ať mají strach ateisté.

Nelze zde vylíčit všechna překvapivá zjištění, k nimž náš laureát dospěl. Vezměme namátkou některá hesla z obálky zmíněné knihy: Sámo nebyl kupec. Přemysl nebyl zemědělec. Za vraždou svatých Ludmily a Václava nestála Drahomíra. Národní obrození bylo skutečným zázrakem. První republika byla duchovním krachem. Rok 1989 nebyl revolucí, jen proměnou materialistické terminologie.

Dr. Staněk jasnovidně nahlíží i do budoucnosti, předvídá, že bude muset přijít velká krize moderního člověka. Český národ, který si od dob temna a obrození ponechal jistou míru zázračnosti, mystiky a gnose, má sehrát významnou mesianistickou civilizační roli. Přičemž: Vyšší míra přirozenosti a schopnosti intuice budou propustkou do budoucnosti lidstva, jakmile se krize civilizace provalí navenek.

Jsme coby Češi potěšeni jasnovidným přidělením skvělé budoucí role. Také v klubu SISYFOS se snažíme jasně vidět a …. zříme, že o dr. Josefu Staňkovi a jeho díle ještě hodně uslyšíme, a proto jej s předstihem zdobíme naší prestižní cenou.

ČZ

fotogalerie

Kam dál?

Stanovisko Českého klubu skeptiků Sisyfos k dlouhodobým aktivitám Zdravého fóra a jeho odnoží Zobrazit

Stanovisko Českého klubu skeptiků Sisyfos k dlouhodobým aktivitám Zdravého fóra a jeho odnoží

Dezinformační charakter Zdravého fóra je natolik zásadní, že kontaminuje i pobočné spolky, které se snaží vystupovat jako odborné skupiny, například ProLibertate v oblasti právní nebo Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků (SMIS) v oblasti medicínské a epidemiologické.
So 11. 12. 2021 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Jindřich Rajchl Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců - JUDr. Jindřich Rajchl

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje stříbrný Bludný balvan za rok 2022 v kategorii jednotlivců JUDr. Jindřichovi Rajchlovi za úspěšné přetavení strachu, zloby a dezinformace na zboží.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Hnutí Pro život Zobrazit

Stříbrný Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - Hnutí Pro život

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává stříbrný Bludný balvan Hnutí pro život ČR za odborné poradenství a objevy v oblasti vojenství, posunutí ochrany nenarozeného dítěte až do okamžiku ejakulace, za předcházení epidemii neexistujícího syndromu a za propagaci alternativní chirurgie.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Rusty Razor za rok 2020 putuje Didierovi Raoultovi Zobrazit

Rusty Razor za rok 2020 putuje Didierovi Raoultovi

Výherce anticeny Rusty Razor (rezavá břitva) určené pro nejhoršího propagátora pseudovědy v roce 2020 je francouzský vědec Didier Raoult za jeho "objev" léčby COVID-19 hydroxychlorochinem a azitromycinem.
Pá 20. 11. 2020 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace