Načítám...

Nový web Sisyfa spuštěn

Vážení a milí příznivci našeho skeptického hnutí a čtenáři našich internetových stránek. Postupem času přestávaly naše původní webovské stránky psané v html vyhovovat nárokům tvůrců i čtenářů. Jedinou cestou bylo vytvořit stránky zcela nové a to na bázi dynamického generování html kódu na webserveru pomocí php skriptu spolu s nezbytným užitím databáze MySQL. Dnešním dnem jsou stránky připravené k plnému provozu a tímto Vás všechny zvu k jejich návštěvě.

Lví podíl na stavbě celého redakčního systému má Petr Dvořák ze serveru Jasno.cz který má na svědomí i designovou stránku webu. Spolupráce webmastera s Petrem Dvořákem byla výborná, hutná a účinná. Jen ten čas nám nějak nepřál a tak vedle každodenních povinností jsme se scházeli na společné tvorbě nového webu nárazově a někdy zcela neočekávaně. Petře děkuju za vše. Webhosting je v současné době realizován na serveru Rozhled.cz k naší plné spokojenosti. Web je dostupný jak na původní adrese http://www.sisyfos.cz tak i nově na http://www.skeptically.eu kde je dostupná (zatím sice poněkud skromná) anglická mutace našich stránek. Naše staré stránky zůstaly v celém svém rozsahu a struktuře zachovány jako skeptický archiv na http://www.sisyfos.cz/index.htm - odkaz na něj najdete i v hlavním menu stránek nových. Články a fotografie jsou na nové stránky přeneseny ze starého webu v rozsahu cca posledních dvou až tří roků (najdou se ale i starší). Pokud budete hledat něco staršího, skvěle poslouží náš archiv, kde lze prohledávat za pomoci externího nástroje (Google).

Grafická stavba nového webu aneb co kde najdete:

Levý sloupec
menu, počítadlo přístupů, vyhledávání, jak se stát členem, o nás

Pravý sloupec
novinky, přednášky v AV ČR, přednášky v Kladně

Střední sloupec
standardní zobrazení článků, fotogalerií, downloadu zpravodajů, výsledků vyhledávání atd.

Snažili jsme se s designérem webu o stránky přehledné, s pohodlně přístupnými informacemi a graficky přijatelné. Jak se nám to povedlo, musíte posoudit vy, čtenáři. Předem vám všem děkuji za připomínky k tomuto webu a těším se s Vámi na skeptickou přečtenou.

Mirek Najman, webmaster

Kam dál?

Umírá se na COVID, nebo s COVID? Zobrazit

Umírá se na COVID, nebo s COVID?

V souvislosti s onemocněním COVID se v médiích objevují i někteří lékaři, kteří tvrdí, že v případě smrti „na COVID“ jde ve skutečnosti obvykle o smrt „s COVID“. Ve světle současných poznatků není takové tvrzení obhajitelné.
Čt 27. 8. 2020 Přečíst
Mýtus o Sisyfovi Zobrazit

Mýtus o Sisyfovi

Text vyšel původně ve Zpravodaji 3/2002, rozhodli jsme se jej ale připomenout.
Čt 29. 8. 2019 Přečíst
Český klub skeptiků Sisyfos zve své členy a příznivce na Evropský skeptický kongres Zobrazit

Český klub skeptiků Sisyfos zve své členy a příznivce na Evropský skeptický kongres

Český klub skeptiků Sisyfos spolu s Klubem polských skeptiků organizuje Evropský skeptický kongres v...
So 31. 12. 2016 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace