Načítám...

Evropské skeptiky v Ghentu přivítal Gili.

Milí skeptici,

není nad to, když na skeptiky účastnící se Evropského skeptického kongresu čeká překvapení v podobě uvítacího večera plného triků.

O zábavný uvítací večer se postaral nejznámější belgický komik-mentalista Gili, vlastním jménem Lieven Gheysen (čestný člen SKEPP = Studiekring voor de Kritische Evaluatie van Pseudowetenschap en het Paranormale – nezávislá belgická skeptická organizace).

Pokud jste o něm ještě neslyšeli, pak Vám jej stručně představíme.

Gili svou kariéru zahájil divadelní show „Iedereen Paranormaal “ (Everybody Paranormal), která byla reakcí na mediální tsunami o paranormální televizní show „Het Zesde Zintuig“. (šestý smysl). Z jeho další show " CTRL: Alles onder controle " (CTRL: Všechno pod kontrolou) publikum odcházelo zmatené a plné pochyb o jejím významu.

Gili používá svých pět smyslů tak dobře až máte dojem, že má šestý smysl: to se také stalo jeho ochrannou známkou, díky které si tropí legraci z paranormálních jevů a jasnovidců. Letos na jaře uvedl show v proslulém divadle Apollo v Paříži a v létě hostoval na divadelním festivalu v Avignonu. Jeho umění tedy nepodlehli jenom Belgičané a Holanďané, ale také Francouzi a ve čtvrtek 29. 8. také my, skeptici.

Nikdo z nás nečekal, že uvítací večer bude tak fascinující. Jeden skeptik byl dokonce vybrán náhodně na pódium ke kapele a asistoval při hádání správných karet, včetně Zenerových karet. Poté, co Gili samozřejmě uhádl všechny náhodně vybrané karty, sklidil obrovský potlesk evropských skeptiků.

Nadšení, které vyvolal, je jistým důkazem toho, že skeptici se iluzím a nejrůznějším trikům nebrání, naopak je mají velice rádi.

V zásadě jsou tedy tři možnosti:
1. Vybrat si podvod, ale pak se nedivit, když vás skeptici pronásledují, oceňují nejrůznějšími cenami a jsou nemilosrdní.
2. Vybrat si kouzla a triky a veřejně se k tomu hlásit, což vás činí jedinečným, vtipným, užitečným a u skeptiků oblíbeným.
3. Vybrat si důkaz ve formě zaslepených testů, čímž prokážete, že máte skutečně paranormální schopnosti, aniž byste podváděli či používali triky. Odměna vás u skeptiků nemine. Zároveň si získáte respekt a můžete klidně spát s vědomím toho, že jste pro lidstvo něco smysluplného učinili. 
V ČR můžete své schopnosti prokázat v Paranormální výzvě.

 


Kam dál?

Hledáme redaktora pro web Paranormální výzva

Ne 6. 10. 2019 Přečíst
Paranormální výzva Českého klubu skeptiků Sisyfos navyšuje odměnu o 1 000 000 Kč Zobrazit

Paranormální výzva Českého klubu skeptiků Sisyfos navyšuje odměnu o 1 000 000 Kč

Český klub skeptiků Sisyfos nabízí od 1. 5. 2014 ve spolupráci s dobrovolnými donátory v čele s Václ...
Út 29. 4. 2014 Přečíst
Výzva německých skeptiků: 50 000 EUR za identifikaci tří homeopatik Zobrazit

Výzva německých skeptiků: 50 000 EUR za identifikaci tří homeopatik

Skeptikům po celém světě je opakovaně vytýkáno, že zavrhují vše neznámé bez testování, že dokonce nedávají příznivcům jednotlivých alternativních směrů příležitost prokázat existenci paranormálních jevů. To ale zdaleka není pravda. Jednotlivé skeptické organizace již v minulosti iniciovaly různé výzvy spojené s finanční odměnou.
Út 24. 7. 2018 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace