Načítám...

Potraviny živočišného původu a mýty s nimi spojené

Kdy: 25. 4. 2019 18:00
Kdo: Aneta Pierzyna
Kde: Centrum PANT
Organizátor: Sisyfos

Produkty živočišného původu jsou obklopeny řadou mýtů a hoaxů, které jsou jistým způsobem fascinující, ať už se budeme bavit o mase, mléce, vejcích či medu. Řešíme, co jíme a nezřídka tak skočíme doslova na špek. Jak rozlišíme hoaxy v potravinářském průmyslu? Které nepravdy mezi lidmi tradičně kolují? Známe původ jednotlivých mýtů? Nejen na tyto otázky se pokusíme najít odpověď.


Kam dál?

Šok! Američané na Měsíci opravdu přistáli! Zobrazit

Šok! Američané na Měsíci opravdu přistáli!

Odkaz na stream v článku.
Út 22. 12. 2020 | Dan Černý Přečíst
Jak měříme velmi nízké teploty? Zobrazit

Jak měříme velmi nízké teploty?

Odkaz na stream v článku.
Út 15. 12. 2020 | Miloš Rotter Přečíst
Přínosné a nepřínosné postupy v popularizaci vědy Zobrazit

Přínosné a nepřínosné postupy v popularizaci vědy

Dr. Tom J. Carruthers je popularizátor vědy, myslitel a kreativec, který působí v australské Canbeře. Vášnivě se zasazuje o rozmanitost a rovnost, o potřebu zapojení do vědy, které přesahuje rámec vědecké gramotnosti, a o zvýšení společenské hodnoty odborných znalostí ve všech odvětvích.
St 19. 4. 2023 | Sisyfos Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace