Načítám...

Pokřtili jsme sborník Věda kontra iracionalita 3

Věda kontra iracionalita 3 je další sborník z řady knih, v níž vedou skeptici téměř nekonečnou polemiku s obory a tvrzeními, které mají rysy nepoctivosti, pavědy, šarlatánství. Obsahuje ale také články pomáhající pochopení mechanismů vědy. Předchozí jednička a dvojka vycházely v nakladatelství Academia v nákladu 1 500 kusů a bez velké reklamy se během dvou let pomalu prodaly. Tentokrát jsem se ujala vydání trojky v mém miniaturním nakladatelství, které zaručovalo těsnou spolupráci s editory i grafikem. Kniha ještě neopustila tiskárnu a už přicházely na lano@centrum.cz objednávky na jednotlivé výtisky, většinou od skeptiků žijících mimo Prahu. Sborník si ale objednávaly a objednávají do svých knihoven i střední školy.

Dne 31. března 2005 jsme uspořádali křest Sborníku v literární kavárně knihkupectví Academia na Národní třídě. Tiskové oddělení AV, v osobě vždy vstřícné a ochotné paní Zuzany Bukovské rozeslalo pozvánku na křest na svůj adresář, dostala se do vědeckých ústavů a do médií. Okamžitě si o knihu napsaly Lidové noviny a ČTK, z Radiožurnálu Jana Klusáková. Svou účast na akci oznámila televize (ČT 1), dostavili se tvůrci nového kvalitního pořadu Knižní svět. (Krátká reportáž z akce byla odvysílána 8. 4.) Lidovky hned následující sobotu přetiskly v příloze Věda z knihy text RNDr. Petra Jakeše Jsou zdroje surovin neomezené? Další články lze očekávat, jeden z nich například připravuje redakce Tvaru.

Jiří Grygar držel moc pěknou slavnostní řeč. Herečka Marcela Máchová (známá z hry Cestovka Inkarna) četla verše básníka a imunologa Miroslava Holuba, mladá flétnistka Alžběta Šubrtová zahrála několik skladeb.

Křest se povedl, svědomitá práce autorů sborníku Věda kontra iracionalita 3 a jeho editorů si publicitu víc než zaslouží.

(Knihu si lze objednat na adrese lano@centrum.cz)

Kam dál?

Vyšla nová skeptická kniha A PŘECE SE NETOČÍ profesora Vojtěcha Mornsteina Zobrazit

Vyšla nová skeptická kniha A PŘECE SE NETOČÍ profesora Vojtěcha Mornsteina

Vyšla nová skeptická kniha A PŘECE SE NETOČÍ profesora Vojtěcha Mornsteina. Má podtitul Podvody, léč...
Út 4. 9. 2012 Přečíst
Profesor Jiří Heřt se stal Rytířem českého lékařského stavu Zobrazit

Profesor Jiří Heřt se stal Rytířem českého lékařského stavu

Žádná organizace, klub, občanské sdružení, nadace, strana se neobejde bez vůdčích osobností, hybatel...
Po 8. 4. 2013 Přečíst
Lékař, který spolupracuje s archanděli Zobrazit

Lékař, který spolupracuje s archanděli

MUDr. Josef Hrušovský je pediatr a pneumolog. Nyní má soukromou praxi, pronajal si malou místnost v Centru med., což je nestátní zdravotnické zařízení rozpínající ochranná křídla nad alternativními způsoby léčení kombinované s běžnou lékařskou péčí soukromých lékařů. Nedá se říci, že by vilku korunovanou labutí u stanice Nábřeží kap. Jaroše v Praze 7 obléhali pacienti. Je v ní ticho a klid, vzácně potkáte pacienta. Já ale jdu za lékařem – léčitelem jako novinářka. Mám v úmyslu o jeho léčebné metodě napsat do jistého deníku, také to panu doktorovi sděluji, a on je rád. Dr. Hrušovský je urostlý muž středního veku. Místo bílého pláště má na sobě černou košili, namísto stetoskopu má před sebou výstavku polodrahokamů. V malé vitrince jsou nepatrné lahvičky s homeopatiky.
So 15. 1. 2022 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace