Načítám...

1. SKEPTIKON - Celostátní setkání Českého klubu skeptiků Sisyfos

10. 9. – 12. 9. 2004
Program

Pátek

Do 16. 00 příjezd skeptiků (lze přijet a ubytovat se i později), jejich zaregistrování a ubytování. Registrační poplatek 50,- Kč bude sloužit k zaplacení různých nákladů, například k proplacení herců a muzikantů.

Od 18. 00 – 20. 00 skeptická konference a dílna nápadů ve Společenském domě, poté neformální pokračování u táboráku na břehu Sázavy – tábořiště pana Brzybohatého, který zajistí občerstvení (na místo se k dlouhým lavicím a stolům vejde snad stovka lidí, možnost rožnění masa, opékání vuřtů, pivo a další nápoje ze stánku).

První den vzájemná identifikace skeptiků pomocí věnečků vlastní výroby – buď na hlavě, nebo malých věnečků přišpendlených na oděvu.

Sobota

Dopoledne prohlídka sklárny, eventuálně Sázavského kláštera, či procházky a aktivity podle vlastní chuti. Neformální seznamování a navazování kontaktů mezi členy Sisyfos.

14.00 – 17. 00 skeptické přednášky pro veřejnost (5 - 6 přednášek s diskuzí).

18.30 mírně kostýmovaný skeptický průvod městem se zastávkou na předvedení skeptické kramářské písně na místě oznámeném na plakátech. Průvod účastníků konference by měl být také pozváním na večer Umíme to lépe. Účast v něm bude přesto záviset jen na chuti jednotlivců. Náznak antického kostýmu vítán, rovněž věnečky či dokonce vhodné hudební nástroje.

Od 19. 00 Umíme to lépe (Večer veselé skepse pro skeptiky i sázavskou veřejnost).

Předběžný program večera:

Přednesení povídky Uran v domě smrti – spisovatel Ivan Klíma

Vyhlášení úkolů AGA – Martin Bloch

Divadelní skeč Cestovka Inkarna - Věra Nosková

Hudba pana Dítětovského

Hudba, atd. (program bude ještě obohacen, dopracován)

Neděle

10.00 skeptický výlet po okolní krajině, podle potřeby jednotlivců rozjezd domů

Město Sázava v čele se starostou naše setkání podporuje, pomáhá, vytváří podmínky, například zdarma zapůjčí prostory Společenského domu, stojí o pravidelné Skeptikony v budoucnosti.

Na akci pozveme média, má také sloužit propagaci našeho hnutí a myšlenek.

Účastníci mohou samozřejmě přijet a odjet podle potřeby, a vzít si s sebou rodinné příslušníky a přátele. Prosím, oznamte ale tyto údaje co nejdříve Věře Noskové, která mimo jiné zajišťuje noclehy. vnoskova@centrum.cz

Tel. 233 380 110 (volat až po desáté dop.).

Kam dál?

Lékař, který spolupracuje s archanděli Zobrazit

Lékař, který spolupracuje s archanděli

MUDr. Josef Hrušovský je pediatr a pneumolog. Nyní má soukromou praxi, pronajal si malou místnost v Centru med., což je nestátní zdravotnické zařízení rozpínající ochranná křídla nad alternativními způsoby léčení kombinované s běžnou lékařskou péčí soukromých lékařů. Nedá se říci, že by vilku korunovanou labutí u stanice Nábřeží kap. Jaroše v Praze 7 obléhali pacienti. Je v ní ticho a klid, vzácně potkáte pacienta. Já ale jdu za lékařem – léčitelem jako novinářka. Mám v úmyslu o jeho léčebné metodě napsat do jistého deníku, také to panu doktorovi sděluji, a on je rád. Dr. Hrušovský je urostlý muž středního veku. Místo bílého pláště má na sobě černou košili, namísto stetoskopu má před sebou výstavku polodrahokamů. V malé vitrince jsou nepatrné lahvičky s homeopatiky.
So 15. 1. 2022 Přečíst
Věda v hlavní roli Zobrazit

Věda v hlavní roli

Ta zpráva způsobila mezi skeptiky mírný rozruch: Prý se o vědě, potažmo o jejích obráncích ve spolku...
St 31. 10. 2018 Přečíst
Profesor Jiří Heřt se stal Rytířem českého lékařského stavu Zobrazit

Profesor Jiří Heřt se stal Rytířem českého lékařského stavu

Žádná organizace, klub, občanské sdružení, nadace, strana se neobejde bez vůdčích osobností, hybatel...
Po 8. 4. 2013 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace