Načítám...

Zlatý Bludný balvan za rok 2004 - firma AMIKUS s.r.o.

Komise pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků Sisyfos oznamuje, že v kategorii družstev získává za rok 2004

zlatý Bludný balvan
firma AMIKUS s.r.o.
Anenské nám. 2, 110 00 Praha 1
za zavedení a šíření kineziologické metody One Brain do diagnostiky a terapie stresů, výchovných problémů, nemocí a všemožných jiných obtíží české populace.

Zoufalí pacienti, trpící kritickým nedostatkem alternativních léčebných a výchovných metod v ČR, si mohou konečně oddychnout. Moderní, nová, účinná, jemná, přírodní a nealopatická metoda je k dispozici – kineziologie.

Diagnostiku zajistí „svalový test“, prostřednictvím kterého léčitel komunikuje s jejich mozkem a odstraňuje bloky. První povel: „Ruku předpažit!“, pak druhý: „A držet!“. Kineziolog - facilitátor přistoupí k pacientovi a „jemně“ mu tlačí paži dolů. Jednou rukou zkouší sílu deltového svalu, druhou mu položí na žaludek a pacient vší silou s vypoulenýma očima vzdoruje. Vydržel? Výborně, žaludek je v pořádku. A teď ruku na slinivku! Zase dobré. Takže na žlučník! A teď už paže poklesla. Hotovo, má nemocný žlučník. Jenže co mu vlastně je? Jednoduchá pomoc, natáhnout zase paži a kineziolog se těla zeptá: „Je to zánět?“ A tělo mluví, odpovídá – paže drží. „Je tam kámen?“. Paže klesá – kámen je tam. A už můžeme léčit, stačí si vybrat. Je libo akupunkturu? Kineziolog zmáčkne „tlačítka příslušné dráhy“ – první a poslední bod dráhy nebo jeden z dvanácti bodů na lebce. Je libo homeopatikum? Přikládáním různých preparátů na žlučník se ten správný vybere svalovým testem. Tak si lze vybrat i správné potraviny nebo vitamíny. Přiložte si třeba špenát nebo tabletu Celaskonu na břicho a zeptejte se těla. Sice jste trochu překvapeni, proč si váš léčitel říká kineziolog, vždyť kineziologie je seriózní nauka o pohybu, ale moc nad tím nedumejte a spíš přemýšlejte, proč jedno sezení stojí 500-1800 Kč.

Metodu vytvořili v USA před 50 léty Georg Goodheart a jeho následovníci pod jménem „aplikovaná kineziologie“ jako podivuhodného křížence chiropraxe, akupunktury, homeopatie, duchovních energií, reiki, regrese i meditace. Brzy se rozkošatila do desítek variant: klinická, bio-, křesťanská, integrativní, transformační nebo behaviorální kineziologie, Edu-kinestetika, GrainGym, kinezionika, neurogenika, fyzioenergetika nebo One-Brain. Varianty se liší v detailech, v příměsi různých alternativních postupů, některé dokonce vyžadují, aby se klient při kineziologické léčbě trochu hýbal. Svalový test je ovšem diagnostickým jádrem všech. Kineziologie je samozřejmě panaceou, léčí všechny choroby a závislosti, odstraňuje stresy a deprese, posiluje imunitu. Vynikající je zejména pro školní děti: odstraňuje dyslexii, dysgrafii, koktavost, šilhavost a funguje i jako detektor lži. Speciálně pro léčení výchovně vzdělávacích problémů je určena metoda One Brain, kterou u nás s obrovským úspěchem nyní šíří facilitátorka Carol A. Hontzová, misionářka kalifornské společnosti Three-In-One Concepts, spolu se společností AMIKUS. Heslo „Možnosti metody jsou prakticky neomezené, protože Vaše tělo zná odpověď na každou otázku“, je zřejmě přesvědčivé. Podstatou výchovných potíží má být blokáda spojení obou hemisfér. Přesnou příčinu zjistí opět svalový test, stačí se zeptat. Kineziolog pak Vaše dítko dotekem, masáží nebo speciálními cviky uzemní, harmonizuje, vybalancuje, přeškolí buněčnou paměť, ale hlavně odblokuje a ze dvou zase udělá mozek jeden. Fantastické. Metodou se infikovaly stovky nadšenců, léčitelů, masérů, inženýrů, magistrů a lékařů, kteří se sdružili do „České společnosti pro rozvoj osobnosti One Brain systém“. Léčí, organizují víkendové kurzy, intenzivně a úspěšně metodu propagují na webu a pěkně vydělávají bez ohledu na to, že je léčitelství v ČR nezákonné.

Jen skeptici mají výhrady. Tvrdí, že jde o metodu subjektivní a manipulovatelnou, protože svalové napětí je závislé na psychice a únavě klienta i na sugestivním vztahu mezi léčitelem a pacientem. Případný úspěch „léčby“ přisuzují silnému placebovému efektu. Skeptici také zatvrzele, leč marně požadují exaktní doklady o účinnosti svalového testu i léčby a demagogicky tvrdí, že objektivní testování na solidních pracovištích (Hyman 1999, Kelly et al. 1988) dalo výsledky negativní. Že by skeptici měli obzvlášť zašprajcované svalstvo ?

fotogalerie

Kam dál?

Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Somavedic‌ ‌Techologies‌ ‌s.r.o.‌ Zobrazit

Zlatý Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2020 - Somavedic‌ ‌Techologies‌ ‌s.r.o.‌

Somavedic‌ ‌Techologies‌ ‌s.r.o.‌ ‌v‌ ‌čele‌ ‌s‌ ‌Ivanem‌ ‌Rybjanským‌ ‌za‌ ‌vynález,‌ ‌výrobu‌ ‌a‌ ‌prodej‌ ‌lampiček‌ ‌provázených‌ ‌velkolepým‌ ‌šálením‌ ‌o‌ ‌jejich‌ ‌hygienických,‌ ‌léčebných‌ ‌a‌ ‌ochranných‌ ‌účincích‌ ‌tajemnou‌ ‌energií‌ ‌získávanou‌ ‌z‌ ‌drahých‌ ‌kamenů‌ ‌uložených‌ ‌údajně‌ ‌uvnitř.‌ ‌ ‌
Út 27. 7. 2021 Přečíst
Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce Zobrazit

Bronzový Bludný balvan v kategorii družstev za rok 2021 - kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce

Komitét pro udělování Bludných balvanů při Českém klubu skeptiků SISYFOS oznamuje, že v kategorii družstev za rok 2021 získává bronzový Bludný balvan kolektiv autorů knihy Achillovy paty evoluce v čele s překladatelem a autorem české předmluvy Liborem Votočkem za roszáhlý multioborový příspěvek unikátní disciplíně negativní evoluční teorie.
Pá 27. 5. 2022 Přečíst
Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - firma Deaktivátor K Zobrazit

Bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev - firma Deaktivátor K

Český klub skeptiků Sisyfos uděluje bronzový Bludný balvan za rok 2022 v kategorii družstev firmě Deaktivátor K z Hronova za výrobu a prodej přístroje k absorbci vln vyvěrajících z geopatogenních zón.
Pá 12. 5. 2023 Přečíst
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace